2017’de yapılan yatırımlar ve verilen desteklerle hem çiftçi hem de hayvan yetiştiricileri için adeta can suyu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba öncülüğünde desteklerine 2018 yılında da devam edecek. Bu kapsamda yeni yılda oldukça önemli projelere imza atacak olan bakanlığın en büyük hedefi ithal eti önleyip, yerli kaynaklarla vatandaşların et ihtiyacını karşılamak. Birçok destek ve teşvik programının hayata geçeceği 2018 yılında yeni bir müjde daha veren Bakan Fakıbaba, Köyden kente göçü önlemek için köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini söyledi.

Tüm bu gelişmelerin ardından ise Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Vakkas Kuzu, konuyu sıcağı sıcağına Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi. Türkiye’deki et, süt ithalatını durdurmak için ithal hayvan getirileceğine böyle uygulamalarla içerideki çiftçileri canlandırmanın daha mantıklı olduğunu söyleyen Kuzu, “uygulama hayata geçtiği takdirde Türkiye bir adım değil, 5 adım ileriye gider ve Türkiye tek başına bir Avrupa ülkesi olduğunu bütün dünyaya ispatlar” dedi.

İŞİ YAPANA VERİLMESİ TARAFTAYIZ”
Çiftçiler olarak öncelikle işi yapana verilmesi taraftarı olduklarını ifade eden Kuzu, “Biz çiftçiler olarak öncelikle işi yapana verilmesi taraftayız. Yani örneğin bir öğretmene kalkıp ta 300 koyun teslim ederseniz öğretmen bu işi yapamaz. Çiftçi olup ta çiftçilikten batmış, faizli krediler almış ve batmış kişilere bu destek verilir de bu kişi yeniden kendini toparlarsa bu çok güzel bir uygulama olur. Şehre gitmiş, işsiz kalmış kişilere ve kırsal kesimde yetiştiricilik yapacak kişilere versinler. Ben bu desteğin eğer uygulamaya geçerse hak edene verilmesi taraftarıyım” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz