Kahramanmaraş Bahçeşehir Koleji, bursluluk ve Okula Kabul sınavı 24- 25 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bahçeşehir Koleji Kahramanmaraş Kampüs Müdürü Yusuf Varolun, ‘’Sınava giren ve başarılı olan öğrencilerin burslu olarak okumasının yanı sıra, bu sınav aynı zamanda okulumuzda okumak isteyen öğrencilerin de okuma hakkını kazanmaları için belirlenmiş olan baraj puanı açısından da önemli bir sınavdır‘’ diye konuşma yaptı.

Varolun, konuşmasına, "Dünyanın önde gelen eğitim modellerinin bir sentezini uyguladıklarını, 50 yıldır eğitim faaliyetlerine bir dünya markası olarak devam ettiklerini,öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında sosyal ve kültürel yönlerinin de gelişimine yönelik eğitim hizmeti verdiklerini" belirterek devam etti. 

Varolun,’’Katılımdan oldukça memnun olduklarını, 24 Şubat tarihlerinde 4.sınıflar,5.sınıflar-25 Şubat Tarihinde ise 6.sınıflar ve 7.sınıflar olmak üzere toplamda 3 bin kişinin katılımıyla sonuçlandığını,ilk eğitim-öğretim yılımızda Kahramanmaraş halkının bize bu kadar ilgi göstermesi, mevcuttaki velilerin memnuniyetlerinin yansıması" olduğunu ifade etti.

Sorulan burslu eğitim ile ilgili sorulara cevap olarak ise, ‘’Bahçeşehir Koleji Kahramanmaraş Kampüsü sınavına 3 bin öğrenci katıldı. Ancak sıralama Türkiye genelinde oluyor, Türkiye genelinde sınava giren 230 bin kişi içerisinden sıralama yapılır, puana göre burslandırılır ‘’diye açıklama yaptı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz