Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan hamamlar, sadece yıkanma yeri olmanın ötesinde sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerin yaşandığı merkezlerden biri olmaya devam ediyor. İnsanların özellikle yıkanma ve temizlenme ihtiyaçlarına cevap veren hamamlar, temizliğin yanı sıra, eğlence, doğum ve evlilikle ilgili pek çok sosyal olaya sahne olması açısından, Türk toplumsal yaşamında oldukça önemli bir yere sahip. Günümüzde, daha çok temizlik, sağlık ve güzellik amacıyla kullanılan hamamların içerisinde sauna, buhar odası ve hamam bölümünün yanı sıra masaj ve kese bakımlarını görmekte mümkün oluyor. Hamam kültürünün en etkili olduğu yerlerin başında gelen Kahramanmaraş’ta ise kentin gelişim ve büyümesine doğru orantılı olarak yeni tesisler hizmete açılıyor. Bu kapsamda kente en son kazandırılan hamam olma özelliğini taşıyan Bahçelievler Kadın Hamamı hizmete açıldı. Genç girişimci Oğuz Kuru tarafından modern bir şekilde Kahramanmaraş’a kazandırılan Bahçelievler Kadın Hamamı’nın ziyaretçileri, sauna, buhar odası ve hamam bölümünün yanı sıra mesleğinde deneyimli masörler ile masaj ve kese imkanını da buluyor. Bahçelievler Kadın Hamamı’nı kurucusu Oğuz Kuru gazetemize anlattı. Kuru, “Kahramanmaraş’ta kadınların rahatça gidebileceği yer yoktu. Bütün hamamlar neredeyse karışıktı. Bu ihtiyacı karşılayabilecek bir yer açmak istedik” dedi.

“HAMAMIMIZI HALKIMIZIN HİZMETİNE AÇTIK”

Nezih bir ortamda Kahramanmaraşlı bayanlara hizmet vermeye başladıklarını belirten Kuru, “Hamamımızı artık halkımızın hizmetine sunduk. Nezih bir ortam içinde hijyen şartlarına uygun olarak halkımıza hizmet etmeye hazırız. Bahçelievler Kadın Hamamı’mızı yeni açtık. Hamamımızda kese, masaj gibi bir hamamda olması gereken ne varsa her şey mevcut. Masajcılarımız özel, bu işin eğitimini almış kişiler. Köpük masajı olsun, her türlü masaj yapılabiliyor. 10 dakikalık, 20 dakikalık ya da isteğe göre masaj süreleri var. Özellikle fizyoterapi görenlere, bel ve omuz tutulmaları yaşayan vatandaşlarımıza öneriyoruz. Arkadaşlarımız alanlarının en iyileri, tamamen profesyonel bir şekilde gereken masajı yapıyor” dedi.

“TEMİZLİĞİ VE DEKORUYLA DİKKAT ÇEKİYOR”

Bahçelievler Kadın Hamamı’nın Kahramanmaraş’a kazandırılan en son ve en modern hamam olduğuna dikkat çeken Oğuz Kuru, “Bizim hamamımız Kahramanmaraş’a yapılan en son hamamlardan bir tanesi. Temizliği ve içinin dekoruyla gelen müşterilerimizin ilgisini de fazlasıyla çekiyor. Özellikle müşterilerimiz dekorları çok beğeniyor. Grup halinde gelenler çok oluyor, gelin hamamı olsun, kına hamamı olsun talepler çok fazla. Çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Müşterilerimizin bize yaptığı en önemli geri dönüş, hamamımızın çok temiz ve nezih bir hamam olduğunu söylemeleri. Sürekli de eşlerine, dostlarına bizleri öneriyorlar böylece de hamamımıza olan ilgi artıyor. Açıldığımız günden bu yana hiçbir yerde reklam yapmadık, tabelayı astık, açıldık yazısını bile daha asmadık ama ilgi gerçekten çok iyi. Bunlara rağmen müşterilerimizin birbirine söylemesiyle talep görüyoruz. Kahramanmaraş’ın en uzak bölgelerinden bile hamamımıza gelen müşterilerimiz var” ifadelerini kullandı.

“EFES ANTİK KENTİ’Nİ ÖRNEK ALDIM”

Hamam kurma fikrinin İzmir’deki Efes Antik Kenti’nden kaynaklandığını belirten Kuru, “Biz öncelikle hamamımızın olduğu binanın üst katlarını almıştık, alt tarafı da zaten hamamdı. Burayı da devralmak istedik. Ben üniversiteyi İzmir’de okudum. Efes Antik Kenti’nin her şeyini biliyorum çünkü çok fazla rehberlik yaptım. Efes Antik Kenti beni çok etkilemişti, bu antik kentin milattan önce hem karasal hem de deniz tarafından girişinin her iki tarafında da hamam var. Bu hamamın özelliği ise hamamda su kaynıyor ya, bu kaynayan suyu şehirdeki evlere dağıtıyorlar, öyle bir su tesisatı sistemi kurmuşlar. Dışarıdan hastalık şehirlerine girmesin diye şehrin dışından gelen herkese banyo yapmayı, hamama girmeyi zorunlu tutmuşlar. Çok geçmişten gelen bu özellikle benim her zaman ilgimi çekmiştir. Buradan yola çıkarak hamam eski zamanlar da doğan bir ihtiyaç haline gelmiş ve insanlık var olduğu sürece de sürüp gidecek. Burada bir deneyelim dedik, hamam işinde daha büyük, daha güzel bir tesis kurmayı hayal ediyorum. İnşallah hayallerimize ulaşırız. Bu işle alakalı güzel düşüncelerimiz var. Hem sektör anlamında hem de işin güzelliği anlamında severek çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BAYANLAR GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE DİNLENİYOR”

Güler yüzlü ve profesyonel bir ekiple hizmet verdiklerine dikkat çeken Kuru, “Bu işe girince ekibin de çok önemli olduğunu gördük, gerçekten güler yüzlü profesyonel bir ekip kurduk. Müşterimizi burada tutmaya ekibimizin çalışmaları yetiyor. Bana neden sadece bayanlara yönelik diye söyleyenler çok oldu. Gündüz bayanlara gece de erkeklere yap dediler. Hangi işi yaparsanız yapın tek bir şeye özel olan insanı çekiyor. Deseler ki şurada sadece Oğuzlar için bakkal var, ben diğer bakkalları bırakır sadece oradan alırım. Burada da sadece kadınlara özel olması, erkeklerin o hamama hiçbir şekilde girmemesi bizi rahatlatıyor. Tabi bu durumdan bayan müşterilerimiz de oldukça memnun. İki farklı seansta bayan ve erkekleri almış olsak belki de bu temizlik seviyesini yakalayamayacaktık. Sadece bayanlara açık olmasının en önemli sebebi bayanların kendisini güvende hissetmesi ve temizliktir” açıklamalarında bulundu.

“KAHRAMANMARAŞ’A YAKIŞIR HİZMETİ SUNACAĞIZ”

Sözlerinin devamında hedeflerini ve hamamın fiyatlarını anlatan Kuru, “Hedeflerimiz arasında bu tesisi tabi ki hamam sektörünün en önemli tesis yapmaktır. Ardından da şubeleşerek daha büyük tesisler kurmayı istiyoruz. Yeni açıldığımız için fiyatlarımız oldukça uygun, bildiğim kadarıyla Kahramanmaraş’ın en uygun hamamıyız. Hamam kısmımız için giriş 10 TL, kese 7 TL, masaj 10-20 TL süresine göre değişiyor. Bunun harici kese, kil ve özel sabunlarımızın satışını da yapıyoruz. Ayrıca peştamalı, havlusu olmayan müşterilerimize temiz havlu ve peştamallarımız var. Bir hamam da olması gereken her şey hamamımızda mevcut. Gelişen ve büyüyen Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir hizmeti vatandaşlara sunduğumuz için mutluyuz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz