Kentin merkezinde bulunan ve konum itibariyle hafta sonunda çarşının en işlek sokakların birinde kurularak, hem Pazar esnafını hem de vatandaşları tedirgin eden Bahçelievler Semt Pazarı, taşınıyor. Sık sık gelen şikayetler ve Pazar esnafının yaz kış daha rahat ortamda satışını yapabilmesi için harekete geçen Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda ilçede bulunan tüm Pazar yerlerinde dönüşüme gidiyor. Bu kapsamda Bahçelievler Pazarı ile birlikte ilçenin belirli noktalarında bulunan pazarlar içinde projeler hazırlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, hem vatandaşın hem de Pazar esnafının yüzünü güldürecek.

DULKADİROĞLU’NDA Kİ TÜM PAZARLAR KAPANIYOR

Bölgesinde bulunan tüm pazarları kapattıklarını ve Bahçelievler Pazarını da Milli Eğitim bahçesine taşıdıklarını belirten Başkan Okay, “Bölgemizde ki tüm pazarlarımızı kapatıyoruz. Doğukent Pazar yeri kapandı ve esnaflarımız satışları o alanda yapıyorlar. Aynı şekilde Divanlı pazarımızın çalışmalarına başladık ve çok önemli olan Bahçelievler pazarımızı da Milli Eğitimin bahçesine taşıyoruz. O bölgede ki 3 sokağı ve Bahçelievler Pazarını da yılbaşından önce sokak iyileştirme projesi ile açıklayacağız” dedi.

PAZAR YERİ ARTI GENÇLİK MERKEZİ

Namık Kemal Pazar yerinin de değişeceğini ve yeni Pazar yeri için kullanılacak bölgeye de Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini inşa edeceklerinin altını çizen Başkan Okay, “Bölgemizde üst yapı çalışmalarımız devam ediyor ve hepinizin bildiği gibi Namık Kemal Pazar yerimizde Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini inşa edilecek ve alt kısmıda Pazar yeri olacak. O kısım haftada bir defa Pazar yeri olarak kullanılacak ve diğer günlerde ise gençlik merkezimizin otoparkı olarak kullanılacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda 2 tane daha gençlik merkezimiz yapılıyor. Birde ilçemizin güneyinde bulunan Karacasu’da da gençlik merkezimizi çok kısa zamanda tamamlayacağız. Sizlere söz verdiğimiz gibi gece gündüz çalışıyoruz ilçemizi değiştirip geliştiriyoruz. Bundan sonra da bu iki yıllık zaman içerisinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz