Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “2019’da adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerini Manşet Gazetesi’ne değerlendiren TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Bahçeli’nin göstermiş olduğu bu duruşla elini taşın altına koyduğunu söyledi. Bu desteğin bir muhalefet partisinden gelmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Güvenç, Türkiye’nin kalkınması, oynanan oyunların bozulması ve insanların daha da refah içinde yaşamaları için büyük bir mücadele verdiklerini vurguladı. 2019’da ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Güvenç, “2019’un önemi ortada. Ya Türkiye’de yerli ve milli olan güçler kazanacak, bu yükseliş trendi devam edecek. Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olacak. Ya da eski Türkiye’ye dönülecek. Koalisyonlar, kavgalar, gürültülerle dolu bir ülke olacak. Bunlar çok yakın tarihimizde yaşadığımız şeyler. Biz o günler geri gelmesin diye bir mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YENİ BİR İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ VERİYOR”
Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğini belirten Güvenç, “Tekrar ülkemizi, medeniyetimizi ayağa kaldırmaya uğraşıyoruz” diye konuştu. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokmak istediklerini ifade eden Güvenç, “Bizim nesillerin çektiği sıkıntıları, yokluğu, yoksulluğu gelecek nesiller çekmesin istiyoruz. Bizim insanımızla müreffeh toplumlar gibi refah içerisinde yaşasın diyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Türkiye kalkındıkça, uyanış gerçekleştikçe bundan rahatsız olan mevcut süper güçler var. Bunu engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve yapıyorlar. Artık sokaktaki insanımız bile Türkiye ile uğraşıldığını, Türkiye’ye tuzaklar kurulduğunu biliyor. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bizim için çok önemliydi. Çünkü artık koalisyonlar olmayacak, koalisyon pazarlığı olmayacak. Bu anlamda 16 Nisan referandumu ile tarihi bir seçim yaptık” şeklinde konuştu.

BU ÜLKEYİ PARÇALAMAK İSTİYORLAR”
Türkiye’yi parçalamak istediklerini dile getiren Güvenç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “2019’un önemi ortada. Ya Türkiye’de yerli ve milli olan güçler kazanacak, bu yükseliş trendi devam edecek. Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olacak. Ya da eski Türkiye’ye dönülecek. Koalisyonlar, kavgalar, gürültülerle dolu bir ülke olacak. Bunlar çok yakın tarihimizde yaşadığımız şeyler. Biz o günler geri gelmesin diye bir mücadele veriyoruz. Bu anlamda da Devlet Bahçeli gelinen noktada söylediği cümleleri özetlersek, “Biz bu oyunu gördük. Türkiye’de yerli ve milli bir hareket var. Bu ülkenin başına çorap örmek istiyorlar. Bu ülkeyi bölmek istiyorlar. Bu ülkeyi parçalamak istiyorlar. Bu ülkenin tekrar 70’li yıllarda olduğu gibi alevi-sünni çatışması çıkartmak istiyorlar. Buna karşı da direnen milleti ile bütünleşen bir AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan var” diyor. Ben Bahçeli’nin açıklamalarını böyle anlıyorum. Bahçeli, “Ben yerli ve milli bir adam olarak bu mücadele de AK Parti’yi ve Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmam. Ülkem üzerine oynanan oyunları bozmada AK Parti’ye destek veririm” diyor. Bu çok açık görünüyor. Bu tepkinin bir muhalefet partisinden gelmesi çok önemli.”

BİZE DÜŞEN KUCAKLAŞMAKTIR”
“Bize düşen kucaklaşmaktır. Yerli ve milli unsurlara moral vermektir” diyen Güvenç, Bahçeli’yi duruşundan dolayı takdir ettiğini kaydetti. Güvenç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Söz konusu ülkenin geleceği ise ülkenin tehlike olduğu durumda bunu kurtarma mevzusu ise Bahçeli’ye de bize de yakışan geçmişte olan bitenleri kaşımak, onlar üzerinden yorum yapmak, sorunları ve sıkıntıları büyütmek değil. Bize düşen kucaklaşmaktır. Yerli ve milli unsurlara moral vermektir. Geleceği planlamaktır ve bu yolda yürümektir. Bahçeli bu anlamda fedakârlık yapmıştır. Samimiyetle elini taşın altına koymuştur. Tehlikeyi görmüştür ve dolayısıyla her türlü eleştiriyi göz önüne alarak AK Parti’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini beyan etmiştir. Bu tek başına takdire değer bir harekettir.”

Haber: Emre AKKIŞ/Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz