Baharın gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde çevre düzenlemelerine hız veren Ekinözü Belediyesi içmeler sezonun yaklaşması ile birlikte orta ve yukarı içmeler arasında ağaçlandırmaya başladı.

Ekinözü Belediyesi peysaj mimarının gözetiminde park ve bahçelerin çevre düzenlemelerinin yanı sıra parkların bakım ve onarımı da yapılarak İçmelerin yaz sezonuna hazırlıyor. Bu çerçevede İçmelerdeki yolarda ağaçlandırma çalışması yapıyor.Belediye Başkanı Nursi Çeleğen konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ekinözü'nün ve İçmelerin daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olması için yeşil alanların sayısını her geçen gün biraz daha artırdıklarını ifade etti.
'AĞAÇLAR ŞEHİRLERİN AKCİĞERİDİR'
Çeleğen, "Ağaçlar şehirlerin akciğerleridir. Şehrin havasını temizleyen, insanların rahat nefes alabilmesini sağlayan yeşil alanların sayısı arttıkça hem şehir güzelleşir, hem de burada yaşayan insanlar daha sağlıklı ve huzurlu olur. Halkımızın daha rahat daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için yeşil alanları artırmaya çalışıyoruz. Yol kenarlarına, boş arsalara 1,5-2 metre boylarında çam türleri dikiyoruz” dedi.

Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz