Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanlığı yine çok önemli bir programın altına imzasını atarak, Babalar Günü’nde şehit babaları ve gazileri unutmadı. Kervanhan’da Başkan Yunus Karaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, şehit babalarını ve gazileri kahvaltı programında bir araya getirdi. Oldukça güzel ve duygusal anların yaşandığı programa; Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Adnan Köşker, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve şehit aileleri katıldı. Kahvaltı programının akabinde Kahramanmaraş Şehitliğine geçildi. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, Babalar Günü nedeniyle, kutsal toprakları vatan yapan şehitlerin huzuruna geldiklerini söyledi. Karaman, “Tüm baba olan şehitlerimizin, evlatlarına doyamamış şehitlerimizin babalar gününü kutluyorum. Şehit babalarımızın gazilerimizin, ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinde huzur ve güvenliği sağlamak için varolan tüm güvenlik güçlerimizin babalar gününü kutluyorum. İnşallah sağlık ve sıhhatle nice babalar gününe kavuşurlar" şeklinde konuştu.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”
Şehit Hakan Akdere'nin babası Hüseyin Akdere ise Babalar Günü'nde evladının günün kutlamanın kendisine üzdüğünü söyledi. Bir kadar da sevinçli olduklarını çünkü "Şehitler ölmez" sözüne inandıklarını dile getiren Akdere, şunları söyledi: “Şehitlerimizin babalar gününü kutluyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehit oğlumun bir evladı var. Onun da babalar günün kutluyorum. Ona hem babalık hem dedelik yapıyoruz. O bize evladımızın yadigârı. Onu çok seviyoruz.”

“ALLAH BİZLERE BÖYLE BİR DAHA ACI GÖSTERMESİN”
Şehit Gürbüz Abdullah Çitfçi'nin babası Battal Çiftçi de Babalar Günü'nde şehitliği ziyaret etmenin üzücü bir durum olduğunu belirterek, "Allah bizlere böyle bir daha acı göstermesin. Her babalar gününde arardı. Tüm günlere değer verirdi. Bu sefer oğlum gelemedi ben onun yanına geldim" diye konuştu.

“ŞEHİDİMİN BABALAR GÜNÜN KUTLAMAYA GELDİM”
Şehit Haşim Yenigül'ün babası Metin Yenigül de şehit oğlunun Babalar Günü gelmeden kendisini aramaya başladığını ancak bu sefer kendisinin onun mezarına geldiğine dikkat çekti. Şehit oğlunun Babalar ve Anneler Günü'nü unutmayan biri olduğunu ifade eden Yenigül, “Kendisi gelemedi. Kendisi de bir baba. İki evladı var. Her şeyden önce şehidimin babalar günün kutlamaya geldim. Babalar Günü'nde geldik kabristanı başında kutladık. Allah kabul eylesin. Acısı zor. Yaşaması zor. İnsan ister istemez katlanacak. Şehitlerimiz ve babaları ile bütün babaların gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT EŞLERİNİN VE BÜTÜN GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN BABALAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”
Şehitlere çok minnettar olduklarını anlatan Yenigül, "Evladına doyamamış ve görememiş, başkalarının çocukları yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakan babalarımıza çok minnettarız. Onların evlatlarına, evlatlarını bu vatan için toprağa vermiş babalarına, gazilerimiz, gazi babalarımıza, eşinin ardından evlatlarına hem babalık hem de annelik yapmış şehit eşlerinin ve bütün güvenlik güçlerimizin babalar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz