Türk Halk müziğinin önemli temsilcilerinden biri olan ve müzik serüvenine 1980'li yıllarda Kahramanmaraş'ta Arslan Deveboynu tarafından kurulan Deka Müzik ile başlayan Engin Nurşani’den geçtiğimiz aylarda kötü haber gelmişti. Sosyal medya hesabı üzerinden sevenlerine bir duyuruda bulunan Engin Nurşani, operasyon geçireceğini belirtmiş ve takipçilerinden dualarını eksik etmemelerini söylemişti. Nurşani'nin bitkin hali ise takipçilerinin dikkatinden kaçmamıştı.

TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ
11 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Engin Nurşani uzun bir süre tedavi görmek zorunda kalmıştı.

ENGİN NURŞANİ KİMDİR?
Gerçek ismi Engin Ayhan olan türkücü 1984 yılında Almanya Krefeld'de doğmuştur. Annesi Angelika Ayhan, babası Ozan Âşık Ali Nurşani'dir. Genç türkücü okul eğitimini Almanya'da gördü ve lise mezunudur. Sürekli babası ile beraber çeşitli konserlere giden Nurşani, 6 yaşında saz çalmaya ve türkü söylemeye başladı. Aradan yıllar geçtikçe kendisini daha da iyi yetiştirdi. Engin Nurşani, 17 yaşına geldiğinde kendini profesyonel bir albüm çıkarmaya hazır hissetti. Babası karşı çıktı çünkü Ozan Nurşani 45 yıl içerisinde yaptığı bunca emeğinin karşılığını alamamıştı. Âmâ Engin, babasının haberi olmadan İstanbul'a geldi ve ve babasının kaset yaptığı müzik şirketine albüm için başvurdu.

BABA NURŞANİ DE GIRTLAK KANSERİNE YAKALANIP SESİNİ KAYBETMİŞTİ
Müzik şirketi de Engin Nurşani'nin sesini ve yorumunu çok beğenip albüm çalışmalarına hemen başladılar. İlk albümü olan "Adına Bir Çizik Çektim" adlı kasetle müzik piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Ardından emin adımlarla sanatına daha da sıkı bir şekilde sarılmaya başladı. Ardından 'Öldürün Ne Olur', 'Aldım Ele Kalemimi', 'Gizli Gizli' parçalarıyla Türkiye çapında tanındı. Mesleğinin zirvesinde sesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan türkücü, babası Âşık Ali Nurşani'yle aynı kaderi yaşıyor. Baba Nurşani de gırtlak kanserine yakalanıp sesini kaybetmişti.

BABASI NURŞANİ DESTEK İSTEDİ
Gırtlak kanserine yakalanan oğlu Engin Nurşani'nin tedavisi için gerekli parayı bulamayan Aşık Ali Nurşani yardım çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan baba Nurşani, “Neyim varsa verdim ama artık yetmiyor değerli canlar. Gövdemin tek tüyü, bir tek oğlum maalesef gırtlak kanserine yakalandı sizin herkesin tüm sevenlerinin desteğine ihtiyacım var. Neyim varsa verdim. Böyle olmasını istemezdim. Sizlere gelmek istemezdim. Gün geldi sizlerin kapısına geldim. Elinizden ne geliyorsa oğlumun kurtuluşu için yardıma ihtiyacım var. Baba olarak buna ihtiyacım var. Başka bir dileğim yok. Sizleri çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

GEREKLİ İŞLEMLER BAKANLIĞIMIZCA BAŞLATILMIŞTIR”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Âşık Ali Nurşani’nin yardım çağrısına sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yanıt verdi. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Değerli halk ozanımız için gerekli işlemler Bakanlığımızca başlatılmıştır. Hassasiyetinize ve halkımızın ozanımız için verdiği desteğe ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz