Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ulutaş Mahallesi'nde yaşayan akrabaları, yaşamıyla "Ayla" filmine konu olan, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesindeki tedavisine devam eden 91 yaşındaki Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği'nin iyileşmesi için dua ediyor.

Kore gazisinin amcasının oğlu 85 yaşındaki Derviş Dilbirliği, yaptığı açıklamada, gazinin askeri öğrenimini İstanbul'da tamamladığını söyledi.

Çocukluğundan itibaren memleketinden kopmayan ve akrabalarına düşkün olan Dilbirliği'nin dönem dönem Kahramanmaraş'a gelerek yaşadıklarını anlattığını, bu kapsamda Kore Savaşı'ndaki anılarını da paylaştığını aktaran Dilbirliği, "Buraya geldiğinde Kore'deki savaş dönemlerini anlatırdı. Bir gün pusuya düşmüşler sonra büyük bir mücadeleyle o düştükleri pusudan çıkmışlar. 'Biraz zayiat verdik ancak savaşı da kazandık' derdi." diye konuştu.

Türkiye'nin Oscar için "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde aday adayı gösterdiği "Ayla" filmi ile hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Kim ile savaşta yollarının nasıl kesiştiğini kendilerine yıllarca anlattığını dile getiren Dilbirliği, "Çocuğu (Eunja Kim) nasıl büyüttüğünü anlatırdı. Sonra kızın evlenip tekrar İstanbul'a kendisini görmeye geldiğini anlatır, biz de duygulanırdık." ifadelerini kullandı.

Derviş Dilbirliği, hastanede tedavisi süren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla yakından ilgilendiği gazinin sağlığına kavuşması için yakınları olarak dua ettiklerini dile getirdi.  

AA


 

Editör: Mahmut Beyaz