Ülke ve Kahramanmaraş gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’a tepki gösterdi. Kentte bulunan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Dilipak, Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalardaki son durumlar hakkında bilgiler verdi. CHP Grup başkanvekili Engin Altay’ın “Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok” sözlerini de hatırlatan Dilipak, böyle bir muhalefet anlayışını kabul etmediklerini söyledi. CHP’nin bu anlayış tarzını Kahramanmaraş halkının çöpe attığını da belirten Dilipak, en son çıkan 696 sayılı KHK'nin 121. maddesiyle ilgili tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

BAZI ARKADAŞLAR HAMASİ NUTUKLARLA...”

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’un Kahramanmaraş’ta düzenlediği basın toplantısında KHK düzenlemesi hakkında yaptığı eleştirilere sert cevap veren Mehmet Uğur Dilipak, “Bazı arkadaşlar bizim mecliste sabahlara kadar çalıştığımız dönemlerde gelip burada hamasi nutuklarla bu millete karşı şunu yapıyoruz, bunu yapıyoruz demiş. Bizde bir laf vardır, ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Şimdi ben buradan sormak istiyorum, bu arkadaşlar burada bulunan gazetecilerin kaç tanesinin ismini bilirler. Biz bu Kahramanmaraş’ın evladıyız. Burada tek tek tüm arkadaşlarımızın ismini de biliriz ve beraber de her zaman telefonumuz açık bir telefon mesafendeyiz, yanlarında oluruz. Şimdi bu arkadaşlarımız burada bizim şuandaki çalışma yerimiz neresi Ankara. Ankara’da iş yapan vekil mi daha önemli yoksa burada çok gezen birileri mi önemli. Biz laf değil iş üretiyoruz. Bunun en bariz göstergesi geçen hafta CHP’nin grup başkanvekilinin mecliste söylediği şu söz, çok manidardır. ‘AK Parti dünyanın en iyi işini de yapsa biz muhalefet edeceğiz’ diyor arkadaş, böyle bir muhalefet anlayışını millet olarak kabul etmiyoruz ve çöpe atıyoruz. Zaten Kahramanmaraş’ta da bunu bildiği için bu zihniyeti çöpe atmaktadır. Bunu açık ve net söyleyeyim. Burada hiçbir vekilimiz için birilerinin bir şey söylemesine gerek yok” dedi.

İKTİDAR SORUNU YOK MUHALEFET SORUNU VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’de iktidar sorunu yok, bir ana muhalefet partisi sorunu vardır” sözlerini hatırlatan Dilipak, “Türkiye’de adam gibi muhalefet yapın” dedi. Dilipak, “Şimdi bu arkadaşlar bir kere Türkiye’de bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’de iktidar sorunu yok, bir ana muhalefet partisi sorunu vardır” dediği gibi eksiklerdir. Çünkü hiçbir tanesi elle tutulur değil, biz işte buradayız. Kahramanmaraş’ın göbeğindeyiz, her yerdeyiz. Dün ve ondan önceki gün Kahramanmaraş’ın her tarafını dolaştık. Diğer vekillerimiz de dolaşıyor. Genel Başkan Yardımcımız hakeza aynı şekilde Ankara’da, hep birlikte görüyoruz ve biliyoruz ki orada çalışıyor. Biz vekillerimizin çalışmasını istiyoruz, vekillerimizi de gerek ulusal gerek se de yerel çalışmalarda her zaman görüyoruz. Ama mesela CHP’nin şu anlayışı bırakması gerekiyor, Türkiye’de adam gibi bir muhalefet yapsın. Biz şunu AK Parti’den daha iyi yaparız desin. Biz bu muhalefete şapka çıkarırız, şu şöyleydi ama biz böyle daha kısa sürede yaparız desin. Bunlar muhalefettir ama dünyanın en iyi işini yapsa dahi, biz buna gene muhalefet ederiz demek muhalefet olmak demek değildir. Daha ne yaptığını bilmeyen Genel Başkanları ile yola gidiyorlar, özellikle şuan ki büyük kongrelerde piyasaya muhalefet anlayışı geliştirmek için yaptıkları şeylerde ne kadar zayıf olduklarını biz görüyoruz” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR LİDERİMİN OLMASINDAN UTANIRDIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan referandumu sonrasında yaptığı açıklamasına da değinen Dilipak, “Eğer ben bir CHP’li olmuş olsaydım böyle bir liderimin olmasından utanırdım” ifadelerini kullandı. Dilipak sözlerine şu şekilde devam etti: “Nereden görüyoruz işte en yakın tarihli 16 Nisan referandumunda çocukların bile bildiği Başbakanlık makamının kalktığını ve yeni sistemde Partili Cumhurbaşkanlığı modeli diye ana omurgasını oturttuğumuz referandum sonrası basına, ‘Cumhurbaşkanı başka bir partiden, başbakan başka bir partiden olursa biz ne yapacağız’ dedi. Eğer ben bir CHP’li olmuş olsaydım böyle bir liderimin olmasından utanırdım. 2019’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte başbakanlığın kalktığını bilmeyecek kadar dersine çalışmadıysan bu millet senin dersini verir. Bunu açık ve net söyleyeyim. Kaldı ki söyledikleri laflarda ben buradan TBMM eski başkanı Mustafa Kalemli’den özür diliyorum. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım orada bu insana karşı haksızlık yapıldığını da düşünüyorum. Nedir, işte ceylan derisi koltuklarda milletvekilleri oturacak dediler, arkadaşlar o koltuklar ceylan derisi değil bunu bile öğrenmeden muhalefet yapıyorsan yapmayacaksın kardeşim. Orada ki manda derisi, kaldı ki 18 yıldır o koltuklar orada sapasağlam duruyor. Güzel bir iş yaptığı için de tebrik etmek lazım dönemin meclis başkanını. Hangi birimizin koltuğu 18 yıllık? Muhalefetlik böyle yapılmaz arkadaşlar, muhalefetlik yok ceylan derisiyle yok bilmem neyle yapılmaz. Yapacaksan adam gibi siyaset yap, adam gibi milletin içerisine katıl. Bizim mecliste sabahlara kadar çalıştığımızı hep birlikte gördünüz. Ama gelip burada bizim mecliste olmamız gereken zamanda dahası bu millete karşı borcumuzu ödememiz gereken zaman, mecliste olduğumuz zamandır. Çünkü millet bizi ne için seçiyor mecliste bizim bütçemizi çıkart, milleti rahatlat, halkı rahatlatacak kanun varsa bunları çıkart.”

TÜRKİYE’NİN YATIRIM BÜTÇESİNDEN FAZLASINI GÖKSUN’A HARCADIK”

AK Parti iktidarından önceki hükümetin yatırım bütçesinin 600 milyar TL olduğunu belirten Dilipak, şuan da sadece Kahramanmaraş’ın Göksun tünellerine 540 milyar TL harcandığını söyledi. O zaman ki Türkiye genelindeki yatırım bütçesinin tamamına yakınını sadece Göksun tünellerine harcadıklarını dile getiren Dilipak, “En son meclisteki konuşmamda muhalefetin çarpıklığından örnek veriyorum Mardin’deki fosfat yatakları ile ilgili Türkiye şu kadar zarara uğradı diyorlar. Gerekçesinde de önerge vermişler, işte tonu 20 dolardan ya şuan ki reel piyasası 6-7 TL ve yığılan bir fosfat yatağı oluşmuş, 1992 yılında kapatılmış buranın kaç milyarla peşkeş çekildiğini soruyorlar. Biz diyoruz ki iddianameniz zaten çürük. Kaldı ki bu kadar milyon dolar orda boşta yatıyorsa çıkartılmış, sizin de iktidarlarınız geçti bu dönemde boşta çuvalla para bekliyor bunu niye ekonomiye kazandırmadınız diye sorduğumuzda bize iktidar olmadık diyorlar. Zaten biz sizin iktidar olmadığınızı zaten biliyoruz. 1994’te biz iktidar değiliz diyor ama ya aradan geçen süre içerisinde iktidar oldunuz çıkartsaydınız, boşta duruyordu, kamyonlara yüklediğiniz zaman para. Ama derslerine iyi çalışmadan önerge verip bu milletin de önünü tıkıyorlar. Bize bu soruyu yönelten arkadaşımızı sosyal medyalarda görürüz, en az gelen vekilimiz kimse istatistik yapalım ondan daha fazla geldiyse tamam, ama burada iç siyasetlerine ve genel başkanları biz ona genel müdür diyoruz, ona karşı iç siyasetlerini dengelemek için burada Kahramanmaraş halkının kafasını karıştıracak ne varsa bizim alnımız açık bekliyoruz. Bu dönem de ve bundan önceki dönemde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Örnek vereyim rakamlarla konuşuyoruz, biz 2002 yılında iktidara gelmeden önce bunların bir yıl önce hazırladıkları bütçelerinde ki yatırım bütçesi 600 trilyondu, yani yeri parayla 600 milyardı. Biz bu sene içinde sadece Kahramanmaraş’ın Göksun tünellerine 540 milyar TL harcadık. Onların tüm Türkiye genelindeki yatırım bütçesinin tamamına yakınını sadece biz Göksun tünellerine harcıyoruz. Bu da Türkiye’yi AK Parti iktidarının ne kadar büyüttüğünün göstergesidir. Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz, biz icraatlarımızla konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

TEKİR VE ÇAĞLAYAN TÜNELLERİ ULAŞIMA AÇILIYOR”

Tekir ve Çağlayan tünellerinin bugün itibarıyla ulaşıma açılacağının müjdesini veren Dilipak, “Söz verdiğimiz işleri birer ikişer hayata geçiriyoruz. İşte şuan da da sizlere birkaç müjde vermek istiyorum. Tekir ve Çağlayan tünellerimiz bugün itibarıyla Allah’ın izniyle ulaşıma açılacaktır. Bu Tekir tünelimiz bin 150 metre, Çağlayan tünelimiz de 2 bin 500 metredir. Daha önceki açılan tünellerimiz 4 bin 470 metre. Bizim 7 bin 840 metre devam eden tünellerimiz var. Burada da şuan da gerçekleşme oranı yüzde 80’ler civarında. Bu açılacak olan 6 tane tünelimize yani 7 bin 840 metrelik tünellerimiz içerisindeki en uzun tünel 3 bin 678 metre. Hani yıllarca Bolu Tüneli deriz ya, Bolu Tüneli’nin uzunluğu 3 bin 125 metredir. Bundan 600 metre daha uzun tünelimiz var. 2018 yılında bitecek olan Fırnız ile Gökçemağara arasındaki tünellerden bir tanesinin uzunluğu 3 bin 678 metredir. Böyle baktığımız zaman bu Göksun’un çıkış tarafına bir tünel daha yapacağız o tünel hariç 2018 yılında 15 bin 950 metrelik bir tünel uzunluğuna ulaşacağız. Bu da bir güzergahtan diğer bir yerleşim yerine kadar olan mesafede yapılan Türkiye’nin en uzun tüneli olacak. Biz burada herhangi bir şekilde laf değil, icraat üretiyoruz. Bizim laf üretme gibi bir durumumuz yok. AK Parti hayalleri gerçekleştiren bir partidir, biz hayal edeceğiz, bu milletimiz her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

MİLLETİMİZİ ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ”

“Milletimizi tabana yayılan bir şekilde zenginleştireceğiz” diyen Dilipak, “Sulanabilir arazi maksadıyla yapılan yatırımımızın toplam değeri sadece Elbistan yöresine 120 trilyondur arkadaşlar, biz lafla değil icraat yapıyoruz. Maraş ovasının su kaybını azaltmak için yer altına alınan su miktarı, yer altına alınan boruların miktarının ihalesi 100 trilyon. Bunlar hiçbir şekilde gözükmüyor. Biz bir o kadar parayı da Devlet Su İşleri vasıtasıyla Kahramanmaraş’ımıza harcadık. Yapılan bir gölette yaptığımız incelemede dönüm başı sulanacak alanla alakalı yaptığımız oranda, dönüm başına harcadığımız para 1,5 Milyardır. Bin 500 lira dönüm başına bir alan sulayacağız. Bu arazilerin bu sulamayla birlikte değerleri 4-5 kat artıyor. Yani baba oğula vermez dedikleri şeyi, biz milletimize veriyoruz ve daha da iyisini vereceğiz. Milletimizi tabana yayılan bir şekilde zenginleştireceğiz. Biz lafla konuşuyoruz, siz bunların hangisini yaptınız. Türkiye’de hangisi ile ilgilendiniz. Hangisini dert ettiniz? Bir tane size yetki verdik, kâtip üyeniz iletişim masrafı olarak 1 Trilyon 200 Milyar lira para harcadı. İşte CHP zihniyeti budur. Bu CHP’liler Osman Gazi Köprüsü’nü biz yaptığımızda Türkiye’nin paralarını çar çur ediyorsunuz diyordu. Herhalde İstanbul’dan İzmir’e giderken o yolları kullanmıyorlar çile yollarını kullanıyorlar. Havaalanımızı şuan da aktif olarak 2018’in Mayıs ayında faaliyete geçireceğiz. Biz bunlarla ilgili hiçbir zaman milletimizi suçlayıcı tavır içerisinde bulunmuyoruz” açıklamalarında bulundu.

TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZİ TOKAT GİBİ CEVAP”

Türkiye’nin en büyük Lojistik Merkezi’nin Kahramanmaraş’a yapıldığına dikkat çeken Dilipak, Lojistik Merkez’in AK Parti Kahramanmaraş’a ne yaptı diyenlere tokat gibi bir cevap olduğunu söyledi. Dilipak, “Geçen aylarda Ulaştırma Bakanımızın açmış olduğu 800 dönümlük Lojistik Merkezi, Türkiye’nin en büyük Lojistik Merkezidir. Bu da AK Parti iktidarının Kahramanmaraş’a ne yaptı diyenlere tokat gibi cevaptır. Ayrıca bin 500 kişilik cezaevi yaptırdık 120 Trilyonluk. Biz tabi cezaevine kimsenin düşmesini istemeyiz ama toplumda dolaşırken bazı insanların bizlere, kader mahkûmu olan akrabalarımız şuralarda kalıyor, buralarda kalıyor, Maraş’ta yer olsa da oraya gitsek dediğini duyuyoruz. Burada sayamadığım birçok yatırımıda yapmaya devam ediyoruz. Türkoğlu’ndaki hastanemizi bu yıl içerisinde faaliyete geçiriyoruz. Şuan da her şeyi hazır sadece resmi açılışı yapılacak. 75 yataklı hastanemiz faaliyete geçiyor. Yine Türkoğlu’nda Adliye Binası’nı ve Hükümet Binamızı yapıyoruz. Baktığımız zaman sadece Türkoğlu’nda neresinden baksak sadece orada yaptığımız yatırım 2002 yılı hükümetinin toplam yatırım bütçesi kadardır. Biz Kahramanmaraş’ın her türlü haklarını, her türlü işlerini yapıyoruz. Daha doğalgazdan bile bahsetmedim. Bu yıl içerisinde önümüzde ki hafta Elbistan’ımız doğalgaza kavuşacak. Burada kısmi bir gecikme oldu o da Botaş’a tedarik yapan boru firmalarından bir tanesi FÖTÖ’cü çıktı, ihalesi ondan dolayı söz verdiğimiz vakitten bizim siyasi sebeplerin dışında biraz gecikti. Bundan dolayı da özür diliyoruz. Özür dilemekte bir erdemdir, söz verip te yapamadığımızdan dolayı özür diliyoruz. Ama biz siyasi olarak elimizde olmayan sebeplerden dolayı özür diliyoruz. Burada sayamadığım birçok yatırımımız var arkadaşlar, bunların hepsini yaptık. Kahramanmaraş’a 200 yataklı hastanemizin 2018 yılı içerisinde ihalesi yapılacak. Bu hastanenin 400 yatağa çıkarılma çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

BU SEVDAMIZ DEVAM EDECEK”

Paris’e Londra’ya giden insanların Kahramanmaraş’ı Paris ve Londra’ya tercih ediyorum diyene kadar sevdalarının devam edeceğini belirten Dilipak, “Biz İstanbul’da doğalgaz işleri yaparken yeraltına bomba döşüyorlar diye yaygara yaptılar. Kahramanmaraş’a geldiğimizde, doğalgaz gelmez bunlar yalan söylüyor dediler. Yapılan hizmetleri görüyoruz bunların daha iyisine milletimiz layıktır. AK Parti olarak hedefimiz şu, Paris’e Londra’ya giden insanlar şunu bilsinler, geldikleri zaman Kahramanmaraş’ı Paris’e, Londra’ya tercih ediyorum diyene kadar bizim bu sevdamız devam edecek” ifadelerinin kullandı.

MİLLETİ TERÖRİZE ETME DÜŞÜNCESİ ASLA OLAMAZ”

KHK düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mehmet Uğur Dilipak, düzenlemenin 15 Temmuz’da darbeye karşı çıkan vatandaşların haklarını korumak amacıyla yapıldığını söyledi. Dilipak, “Biz KHK’larda birilerinin sivil itaatsizliğe karşı böyle bir şey olduğunda insanları teröre yönlendirme gibi bir durumumuz asla olmadı, olmayacak. Orada yapılan şey, eğer bir açıklık varsa zaten düzeltilir, sadece 15 Temmuz’daki vatandaşlarımızın haklarını korumak amacıyla yapılan KHK düzenlemesidir. Yoksa milletimizi terörize etmek gibi bir maksat asla olmamaktadır. Eğer o anlam çıkarsa bunu biz tekrar düzeltmesini de biliriz, hiçbir şekilde böyle bir duruma millet olarak da devlet olarak da izin vermeyiz. İleride herhangi bir sıkıntı oluşmasın diye bu kalkışmanın bastırılmasında aktif görev alan arkadaşlarımız hakkında hukuki bir açıklık vardı bu açıdan herhangi bir mağduriyete yada kamu vicdanına sebep olacak bir durum oluşmasın diye bu KHK’yı çıkardık. İnsanlar kendi adaletini kendiler yapsın asla böyle birşey yoktur böyle bir şeye de asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz