Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın özellikle sağlık alanındaki sorunlarını sık sık gündeme getiren Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş’ta bulunan üniversitelerin alt yapı sorunlarını gündeme getirdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin hala Tıp ve Diş Hekimliği Fakülte Binalarının inşaatları olmadığını ifade eden Sefer Aycan, “Alt yapı sorunları giderilmeden, fakülte binası olmadan Tıp eğitim olmaz. Anatomisi, mikrobiyolojisi gibi temel eğitimler laboratuvarları, kadavrası için bunların mutlaka yapılıp bir an önce etkin bir şekilde hizmet vermesi lazım” dedi. Ayrıca Aycan, iki yıl önce kurulan ancak binası bulunmayan ve öğretmen kadrosu oluşturulmayan İstiklal Üniversitesi için kervan yolda düzülür mantığı ile gidildiğini ifade ederek en azından öğrenci alınmaması gerektiğini söyledi.

30 YILLIK FAKÜLTENİN BİLE ALT YAPI SORUNLARI VAR”

Sefer Aycan, yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi: “Kahramanmaraş’taki iki üniversitenin durumundan söz etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ta iki tane üniversite var. Birincisi İstiklal Üniversitesi; yeni kuruldu, iki sene oldu kurulalı diğeri Sütçü İmam Üniversitesi. Sütçü İmam Üniversitesi 30 yıla yakın bir süredir var fakat hala tıp fakültesi binası yok, fakülte binası yok Diş Hekimliği var ama Diş Hekimliği binası yok. Yani Kahramanmaraş’ta 30 yıllık fakültenin bile alt yapı sorunları var. Alt yapı sorunları giderilmeden, fakülte binası olmadan Tıp eğitim olmaz. Anatomisi, mikrobiyolojisi gibi temel eğitimler laboratuvarları, kadavrası için bunların mutlaka yapılıp bir an önce etkin bir şekilde hizmet vermesi lazım. Kendi üniversitemiz Sütçü İmam Üniversitesinin de bu tür ihtiyaçlarının giderilmesini bekliyorum.

BU ŞEKİLDE MEZUNLARIN DA ÜLKEYE BİR FAYDASI OLMUYOR”

Bir diğer üniversitemiz İstiklal Üniversitesi. Kurulalı 2 yıl oldu hala binası yok. Öğretim üyesi kadrosu oluşturulamadı. Elbette üniversite kuruluyor kervan yolda düzülür mantığı ile gidiliyor belki. En azından açılmış olabilir ama öğrenci alınmaması lazım. Alt yapısını oluşturmadan, binalarını oluşturmadan, donanımını oluşturmadan, öğretim üyesi kadrosunu oluşturmadan üniversitenin öğrenci alma yanlışlığı Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinde de var. Türkiye’nin Birçok üniversitesinde de var. Bu tür yanlışlıkları yapmamak lazım. Bu şekilde yapılan Eğitimin hiçbir faydası yok. Ne öğrenciye bir faydası var ne ülkeye bir faydası var. Bu şekilde mezunların da ülkeye bir faydası olmuyor.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz