MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye hitaben,  Kahramanmaraş’ın ormanlık alanları hakkında bilgi almak üzere bir dilekçe yazdı.
İşte detaylar:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların aracılığınızla Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir tarafından yazılı olarak cevaplanmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Kahramanmaraş orman yönünden zengin bir ildir. 2020 Yılında Kahramanmaraş’ta ve diğer illerimizde orman yangınları yaşanmıştır.

           

Bu kapsamda;

  1. Kahramanmaraş’ta ormanlık alanların şehir genelinde yüzölçümü ne kadardır? Bunların vasıfları nelerdir? Bozuk ormanlık alanlarının ağaçlandırılması ile ilgili planınız nedir?
  2. 2020 Yılında Kahramanmaraş’ta kaç orman yanını yaşanmıştır? Bu yangınlarda ne kadar ormanlık alan yanmıştır? Bu alanlar için ne yapmayı planlıyorsunuz?
  3. Yaşanan orman yangınlarının nedeni nedir? Kişisel kusur oranı nedir? Bu konuda neler yapılmıştır? Kahramanmaraş’ta orman yangınlarının olmaması için ne gibi önlemler alınmaktadır?

HABER: ORHAN DEMİR

Editör: Mahmut Beyaz