Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin sorunlarını sık sık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, meclis çalışmalarından bulduğu her fırsatta seçim bölgesi Kahramanmaraş’ı doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün noktalarını gezerek vatandaşlarla istişarelerde bulunuyor. Vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilenen Aycan, bu kez ise esnafa sağlanan KOSGEB desteklerini Meclis gündemine taşıdı.

SORU ÖNERGESİ

Aycan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede: “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme programlarının amacı KOSGEB mevzuatında da bahsedildiği gibi girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini artırmak, yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranının arttırılmasına katkı sağlayacak yapıların ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamaktır. Bu kapsamda,  Kahramanmaraş’ta 2018-2019 yıllarında KOSGEB kredi ve hibesine kaç başvuru bulunmaktadır?

Kahramanmaraş’ta 2018-2019 yıllarında KOSGEB kredilerinden ve hibesinden yararlanan kaç girişimci ve işletme bulunmaktadır?

Kahramanmaraş’ta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme programlarından mali destek alan girişimci veya işletmeler hangi kriterler baz alınarak tercih edilmektedir?

Kahramanmaraş’ta finansal destek alan işletmelerin devamlılığı ne düzeydedir?

Kahramanmaraş’ta destekleme programlarından yararlanan girişimci ve işletme sahiplerinin geri ödeme durumları ne düzeydedir?”

Editör: Mahmut Beyaz