Bir dizi ziyaret ve seçim çalışmaları için geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Fatih Mehmet Ceyhan ile İş adamı Mahmut Arıkan’ın ortağı olduğu Armen Tekstili ziyarette bulundu. Oldukça güzel ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Aycan, Ceyhan ve Arıkan’la istişarelerde bulunarak, fabrika işçilerinden partisine destek istedi.

KOALİSYON DÖNEMİNDE BİRÇOK GÖREVDE BULUNDUM”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Aycan, “Bugün sizlerle olma fırsatını bizlere verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Biz Andırın’dan geliyoruz. İlçede aday adaylığı tanıtımız vardı ve oradan da Fatih Bey bizi davet etti. Aday adaylığı tanıtımlarımız devam ediyor. Onun için il başkanlığımız özellikle Elbistan ’tan dan dan gelen aday adayı arkadaşlarımızın adaylık tanıtımları olduğu için ekibimizin bir kısmı orada. Mahmut Bey ile daha öncesinden de tanışıyoruz. Ben 2002’den beridir Kahramanmaraş’ta siyaset yapıyorum. Kahramanmaraşlıyım. Sağlık bakanlığında 57.hüküment döneminde Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde birçok görevde bulunduk. Öğretim üyeliğine ara verip Sağlık bakanlığında koordinatörlük, genel müdürlük bir takım müşavirlik yaptım. Sonrada sağlık bakanlığında müsteşarlık görevini yürüttüm. Sonrada Allah nasip etti tabi ve elimizden geldiğince Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmeğe çalıştık. 6 ay gibi sürede çocuk hastalıkları hastanesi doğum evini yaptık. Hastanenin yoğun bakımını, ameliyat hanesini yeniden yaptık. 20 tane sağlık ocağı yaptık. Doğum evinin orada oturanlar bilir ayrı bir sağlık ocağı yaptık” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞLILAR OLARAK AYRI BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”
Kahramanmaraşlılar olarak MHP’ye karşı ayrı bir sorumluluklarının olduğunu anlatan Aycan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Eğitim sağlık ocağı diye ayrı bir sağlık ocağı yaptık. Bütün sağlık kuruluşlarının donanımlarını yaptık. Mesela Türkoğlu Fizik Tedavi Hastanesi’ni biz açtık. Afşin’e diyaliz merkezi açtık. Elbistan’a Kardiyoloji Yoğun Bakım Merkezi yaptık. Birçok yere hizmet ettik. Ondan sonra da siyasete atıldık. 2002’den beri de her seçimde aday adayı oldum. Üniversitedeki görevimle birlikte bunu da yürüttüm. 2015 yılındaki seçimlerde 7 Haziran’da milletvekilliğini kazandık ama 1 Kasım’da kaybettik. Yakın tarihte de genel başkanımız bize böyle bir görev verdi. Bu bana verilmiş bir görev ama tüm Kahramanmaraş’a verilmiş bir onur olarak değerlendiriyorum. Bu yüzden benim ve MHP yöneticilerinin Kahramanmaraşlılar olarak bundan sonra ayrı bir sorumluluğumuz var.”

GENEL BAŞKANIMIZ HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALAMIYOR”
“Genel başkanımızın hak etmediği bir düzeyde destek aldığını düşünüyorum” diyen Aycan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “MHP’ye Kahramanmaraş olarak bazen iyi destekler verildi. 1999’da birinci partiydik ama 99 sonrasında MHP’ye verilen desteğin azaldığını görüyorum. Mesela yıllardır bir belediye başkanlığını alamıyoruz. Aynı grup belediyeyi alıyor. Ama bize her gün şikâyetler geliyor. Fakat bize de oy vermiyorlar. Son zamanlardaki gelişmelerden sonra herkeste şöyle bir şey oluşmaya başladı. Biz Devlet Bey’i böyle tanımıyorduk diyorlar. Herhalde bizde de hata var. İyi tanıtmamışız. Devlet Bey hep aynıydı. 21 yıldır genel başkanımız ve sürekli devlet için her şeyini feda eden bir kişi. Her siyasi parti her siyasi kimlik iktidar olmak ister. Çünkü kendisini vatana feda etmiş bir kişi ömrünü bu uğurda harcamış. Tabii artık bunun da karşılığını almak istemesi de doğal.”

MHP KAHRAMANMARAŞ’TA GÜÇLÜ BİR KONUMDA”
Ziyarette konuşan bir başka isim ise Mahmut Arıkan oldu. MHP’nin şu anda Kahramanmaraş’ta çok güçlü bir konumda olduğundan bahseden Arıkan, “Kahramanmaraş siyaset anlamında gerçekten MHP’de de şuan güçlü konumda ben tekrardan kendisini tebrik ediyorum. Ülkemize, memleketimize hayırlı olsun. MHP Türk siyasi tarihinde, cumhuriyet tarihinde çok önemli görevler vazifeler işlenmiştir.1980 öncesinde Türkiye’nin terör örgütünün en güçlü olduğu dönemde, en kargaşa ortamında MHP gerçekten bütünlük ve beraberlik adına üzerine düşen görevi rahmetli Alpaslan Türkeş ve onun o gençlik 5 bin şehit vermiş bu ülke adına, bu memleket adına. Ben Alpaslan Türkeş’e Allah’tan rahmet diliyorum şehitlere Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. MHP teşkilatına da baş sağlığı diliyorum. Bu geçlerimiz milleti adına, ülkesi adına bu mücadeleyi yaptılar.1980 ihtilalinden sonra MHP üzerine düşen çok büyük görevleri vazifeleri yaptı. Hep devlet adına, millet adına, ülkemizin bölünmez bütünlüğü adına üzerlerine düşen görevleri yaptı. Son yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde burada Devlet Bahçeli üzerine düşen görevi yaptı. Devlet adamlığı vasfıyla gerçekten Türkiye’nin o geceki hadisede çok büyük bir görev üstlendi. Bir haber Türkiye’nin çizgisini değiştirdi. Ülkenin bekası adına, Ülkenin bölünmez bütünlüğü adına önemli görevler üstlendi. Arkasından Türkiye’de başkanlık sisteminde yeni bir sistem referandum da en son Ak partiyle başkanlık konusunda Ak partiye verdiği destekle hep bunları memleketi, milleti adına yaptı. Hem şahsım adına hem milletimizin adına ben buradan Devlet Bahçeliye de teşekkürlerimi, minnet duygularımı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

SİYASİ İSTİKRAR OLMAZSA EKONOMİK İSTİKRAR OLMAZ”
Siyasi istikrarın olmadan ekonomik istikrarın olmayacağını savunan Arıkan, “Ülkemiz vatan olarak Allah bizlere zor bir coğrafyada görev vermiş. Her tarafımız ateş çemberi. Şuanda cumhuriyet tarihinde iç ve dış tehdidiyle Türkiye karşı karşıya. Biz bunları 80 milyon ile birlik ve beraberlik içerinde tüm bu zorlukları tüm bu sıkıntıların hepsinden üstesinden gelecek güç ve kuvvetteyiz. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz, bütünlüğümüz, beraberliğimiz bozulmasın. Bu güç Türkiye’nin istikrarı, siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı devam etsin. MHP’de Devlet Bahçeli genel başkanımızda bu konuda siyasi istikrarı dokunmama adına, ekonomik istikrarın devam etmesi adına bu desteği verdi. 24 Haziranda bu istikrar aynı şekilde devam edecek. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar Çünkü siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar olmaz. Biz iş dünyası olarak hep siyasi istikrara bakarız. Yatırım yaparken, borçlanırken, kredi alırken. Bir ülkede istikrar varsa iş dünyası yatırım yapar, iş dünyası üretim yapar. Bizim için siyasi istikrar çok önemli. Ben bu desteklerinden dolayı genel başkanımıza teşekkür ediyorum. MHP camiasına çok teşekkür ediyorum. Değerli büyüğümüz, bürokratımız Sefer Bey sağlık bakanlığı müsteşarlığı görevinde bulundu üst düzey bürokrat olarak. Kahramanmaraş’a çok büyük hizmetleri oldu. Çocuk hastanesinin yapılmasında çok büyük emekleri geçti. Ve bu hastanede çok kısa sürede yapıldı ve hizmete girdi. Ben tekrardan teşekkür ediyorum. Büyük hizmetler oldu.24 Haziran seçimlerinde genel başkan yardımcımızı inşallah hem bu görevinde hem milletvekili olarak Kahramanmaraş’a bizlere, hepimize hizmetleri olacak” diye konuştu.

FATİH BEY VİZYON SAHİBİ BİRİ”
Arıkan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Fatih bey benim iş ortağım ve hukuk ve vizyon sahibi. İş dünyasında biz beraber birlikte 20.yılımız. Başarıdan başarıya koştuk. Bölgenin İhracatta ikinci sırada olduk. Tekstil ve hammaddenin ihracat bölümünde. Fatih Bey’i de milletvekili olarak görmek istiyoruz. Fatih bey Maraş sevdalısı biri. Kahramanmaraş deyince akan sular durur. Kahramanmaraş’a olan bağlılığıyla, sadakatiyle siyasete hizmet etmek istiyorum dedi fatih bey. Burada Maraş spora büyük hizmetleri oldu. İş dünyasında dememize gerek yok. İhracatta Türkiye’nin dış pazarlara açılmasında Avrupa pazarı olsun, Rusya olsun bu pazarları çok iyi biliyor. Dünyayı çok iyi biliyor. Aynı başarıyı siyasette de de gösterir. Hepinize, memleketimize büyük hizmetleri olur. Ben tekrardan buradaki aday adaylarımız var. Hem genel başkan yardımcımız var. Tüm MHP teşkilatına Türk siyasetine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.24 Haziranda istikrarın devam ettiği, aydınlık bir Türkiye olarak tüm art niyeti olan emparyel güçleri olan bu ülkede bu topraklarda gözü olan insanların inşallah o emelleri hep kursaklarında kalır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz