İşletmesi BLC grup Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu’nda bulanan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Kapıçam Ekstrem park, yeni macera tutkunlarının ortak buluşma noktası olacak. 16 farklı oyun grubunun bulunduğu devasa alan Avrupa’da sayılı parklar arasında bulunuyor. Ekstrem Parkın işletme sahibi BLC grup Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu yaptığı açıklamada hedeflerini anlattı.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN FARKLI BİRŞEY Dİ

“Böyle bir yere ihtiyaç vardı ve yedi kuyulardan sonra böyle bir şey düşünmeye başladık” diyen Balcıoğlu şöyle konuştu: “Belediyemizin de böyle bir çalışmasının olduğunu duyduk ve bunlarda ilave olsa neler yapıldığını öğrendik. Hoşumuza gitti. Maraş için farklı bir şeydi. Beni tanıyan arkadaşlarım biliyor. Standart bir şey yapmak bana göre bir şey değil. Burasıda farklı olduğu için hoşumuza gitti. Arkadaşlarımızla da konuştuk neler yapabiliriz diye. Sonunda böyle bir işe karar verdik. Oyunlarımızı biliyorsunuz. Farklı oyunlar. Türkiye de olmayan oyunlar birçoğu. Bu bizi de heyecanlandırdı. Kahramanmaraş buna değer diye düşünüyoruz. Böylece yola çıktık. Yürüyoruz yavaş yavaş. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a da söz vermiştik bayrama kadar yetiştireceğiz diye. Kısmet olursa yetiştireceğiz. Bu ara yağmur rahmet yağıyor, bir gün yağmur yağıyor, iki gün kurumasını bekliyoruz. Çamurdan kayıyoruz ama yetiştireceğiz inşallah bir problem olmayacak

ZOR OYUN ALANI YAPILDI

Büyük olan zor olan oyunumuz arkamızdaki oyun. Bu oyun Türkiye’de yok. İlk defa burada kurulan bir oyun. Tamamlandı. Kuruldu. Bir kaç arkadaşımız cesaret gösterip denelerini yaptılar. Gayet güzel bir şekilde ilerliyoruz. Oyunumuz da çok heyecanlı. İnsanların inmek istemediği bir oyun. Çok farklı dalga boyları var burada. Hızla giderken ağaçlara çarpacağınızı zannederken birden bire hızla 40 kilometreyi 50 kilometreyi bulduğu yerler oluyor. Orada birden bire dönüyorsunuz. Başka bir ağaca doğru gidiyorsunuz. İnsanın kendi kontrolü yok. Oyunların kontrolü tamam diye biliyorum öyle yapıldı. Bir kaç yerden kilitleri var. Gayet muazzam oyunlar. Çok araştırdık çünkü doğru oyunu yapalım diye. Ama insanın oraya çıkıp ta o heyecanla o adrenalinle neler söyleyeceğini kimse bilmiyor. Bazıları çığlık atıyor, bazıları imdat çağırıyor bazıları başka sesler çıkarıyor ama çok keyifli sesler dinlemeyi değer”

ÇOK TURİST GELECEK

Burada ki devir teslim töreninde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ben bunu arz etmiştim. Yedi kuyuların 2 katı ziyaretçi getireceğiz diye. Önce öylesine söylenmiş bir söz gibi düşündü ve hesabını söylememi ister misiniz? başkanımım deyince heyecanlandı. Şahin Balcı iş adamı hesapsız yapmaz diye. Yedi kuyular 3 ay çalışıyor, burası 6 ay açık yaz tatili boyunca. Çok hoşuna gitti. Yani buranın öyle bir hesabını yapamıyoruz. Çünkü buraya nerden kimin geleceğiyle ilgili doğru düzgün bilgimiz yok. Kesinleşmiş bir bilgi yok. İsimlerini söylemeyeceğimiz birkaç firma var. İçecek firmasının bir tanesi burada bir şenlik yapmak istiyor, tanıtım yapmak istiyor. Gelecek kişi sayısı 20 bin kişi. Burada paintpal alanı kurduk biliyorsunuz. Yavaş yavaş oyunlar oynuyoruz ama hafta sonu da büyük ihtimal tamamlanmış olur. Bir kaç küçük eksiğimizle birlikte.

11 BİN METREKARE ALAN

11 bin metre kare bir alanda kurulu. Türkiye de birkaç 7 ya da 8 alan diye biliyorum yanılıyor olabilirim. Oralarda müsabakalar yapılıyor. Bir tanesi burası olacak. Bu kadar büyüyü yok. Oldukça büyük. Donanımı da oldukça iyi. Farklı bir yapı. Türkiye’nin dört bir yanından insanların buraya gelmesi demektir. Bir kişi burayı beğenip ailesiyle gelirse 5 kişi gelecek demektir. Dediğim gibi bunun bir çarpanı yok. Osmaniye’den kaç kişi gelecek, Gaziantep’ten kaç kişi gelecek, Adana’dan kaç kişi gelecek, İstanbul’dan bunun için gelecek insan var mıdır? Olacağını düşünüyoruz. Bazı oyun grupları için arkadaşlarımız arayıp sahiden yapıyor musunuz? Aynen bunu yapacak mısınız? Bayrama hazır dediklerinde şaşırıp biz bayrama geliyoruz bize oradan rezervasyon yapın dediklerini biliyoruz. Yani bunları yaşadık. Hazır onlarda bitmesini bekliyorlar.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN YAPIYORUZ

Herkes kendi işini daha iyi bilir, onlara ben bir şey söyleyemem ama benim Kahramanmaraş için yaptığımı biliyorsunuz. Arkadaşlarım beni çok iyi tanır. Ben aşk derecesinde Kahramanmaraş’ı seven bir insanım. Benim bugüne kadar yaptığım hiçbir işinde normalde standart bir iş olmadı. Ben hiç kurulmayan bir anonim bir şirket kuruluşu yaptım Kahramanmaraş’ta. Ben hiç bilinmeyen bir örgü makinası getirdim Kahramanmaraş’a. Şuanda Avrupa’nın örgü merkezinde var. Ben gıdayla ilgili soğuk hava deposu yapmışım, Türkiye’de çok az yatırımı olan. Plaka üretiyorum. Türkiye’de plakayı başka üreten yok. İlk defa ve tek ben üretiyorum ve Kahramanmaraş’ta üretiyorum. Bir kaç ay öncesinde bizim plakamızla yapılan tekne Malatya’ya gitti. Dediğim gibi benim standart bir işim zaten yok. Tam bana göreydi ve onun içinde bana cazip geldi. Çok mutluyum. En çok mutlu olduğum şeyi sorarsanız insanlar günlük yaşantıların stresinden yüzleri asık düşünceli davranıyorlar. Gülen insanımız azaldı. Buraya gelirken insanlar gülerek gelecekler. Buradan giderken insanlar hep gülerek gidecekler. Biz bunu sağlayacağız. Bu bizim en büyük karımız olacak”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz