Fotoğraf Sanatçısı Arif Avize, Kahramanmaraş’a özgü bitki çeşitlerine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve bitki sevgisini aşılamak adına farklı tarih ile zamanlarda ustaca çektiği endemik bitki fotoğraflarını vatandaşların beğenisine sundu. PİAZZA AVM’de gerçekleşen resim sergisi açılışına; 24. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın yanı sıra Avize’nin yakınları ile vatandaşlar katıldı. Her biri emek kokan ve birbirinden güzel fotoğrafların yer aldığı sergiye vatandaşın ilgisi yoğun olurken, fotoğraflar sergiye gelenler tarafından tam not aldı.

SON DERECE MUTLU OLDUM”
Sergi sonrası konuşan 24. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, böyle güzel bir resim sergisine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Güvenç, “Bir mesai arkadaşımızın dünya çapında bir sanatkâr olmasını, sanatın önüne çıkması beniz ziyadesiyle mutlu etti. İkinci önemli yanı ise serginin içeriği. O çiçeklerin baharın ilk günlerinde yeniden dirilişin sembolü gibi o kar tanelerini, buz tanelerini kaldırıp hayatla buluşması, dünyayla buluşması bu zorlukları aşması biz insanlara da örnek olacak bir tavır. İşte o bitki dediğimiz canlılar yeniden neşvünema bulmak için bin bir zorluklarla hayatla buluşuyor. Kahramanmaraş’ın bu güzel resim sergisini gezer ve bu görsel şenliğinden istifade eder diye umut ediyorum. Tekrardan sanatkârları selamlıyorum. Arif Kardeşimi tebrik ediyorum” dedi.

ÇOK NADİDE FOTOĞRAFLARI VAR”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise şunları kaydetti: “Endemik bitkiler Kahramanmaraş’ın en nadide en sıra dışı özelliğinden bir tanesi. Birçok ülkenin tamamın da olmayan sayıda Kahramanmaraş’ta endemik bitki görmek mümkündür. Fotoğraf sanatçılığı üzerine kendilerini pozisyon noktaya getirmiş dostlarımız var arkadaşlarımız var. Bunlardan bir tanesi tabii ki derneğimizde var. KAFSAD Fotoğraf sanatçıları Kahramanmaraş Derneği çatısı altında olup, yâda onlarla birlikte hareket eden sanayi iş dünyasından, akademik camiadan ve esnaflarımızdan dahi bir hobi olarak fotoğraf işline başlayıp sonra profesyonel noktaya kadar gelip hem sermaye bağlayıp hem de yatırım yapıp hem zaman ayırıp emek vererek çok güzel sanat eserlerin meydana geldiğini görüyoruz. Arif Avize Kardeşimiz bu daldaki fotoğraf alanındaki en önemli birkaç kişiden bir tanesi ben huzurlarımızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Arif Avize Kahramanmaraş’ın genel görünümüyle ilgili birçok fotoğrafını Kahramanmaraş’ın yurt içi ve yurt dışındaki uluslararası organizasyonunda tanıtım adına kullanıyoruz. Çok nadide fotoğrafları var. Bu konuda da hiç gözünü kırmadan şehrin varsa, Kahramanmaraş varsa herkes bendenizin fotoğraflarını her yerde kullanabilir ifadesinde kullandığını biliyoruz. Senede birkaç tane böyle enstantane gerçekleştiriyor. Baharın ilk vakitlerinde, Nisan ayında bu defa şehrimizin yaşam merkezinde inanların çok olduğu bir noktada bu kez endemik bitlilerden oluşan iktisas sergisini, fotoğraf sergisini görüyoruz. Birbirinden muhteşem eserler. Kıştan çıktık ve nitekim onlarda kendilerini burada ifade ediyor. Tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Allah kuvvet versin.”

KAHRAMANMARAŞ’I TANITMAK BOYNUMUZUN BORCU”
Serginin sahibi Arif Avize’de “Biz bu kentin doğa fotoğrafçılarıyız. Kahramanmaraş fotografçılarıyız. Kahramanmaraş’ı kendi alanımızda tanıtmak boynumuzun borcu. Çünkü bizim bu kente vefa borcumuz var. Bu yıl açtığımız serginin konusu çiçekler. Özellikle bu bölgeye, bu yöreye ait endemik diye tabir ettiğimiz çiçekler. Serginin adı zaten “bu şehrin çiçekleri vardı” dili geçmiş zaman kullandım. Burada aslında bir mesaj var. Bir çiçeğin tüm hareketlerini, tüm görüntüsünü çekiyoruz. Aynı çiçeği yıllardır, defalarca çektiğimiz olmuştur. Ama son yıllarda gittiğimiz çiçekleri yerinde göremez olduk. Tabi bunun sebebi insan kaynaklı. Bir yok oluş mevcut. Bu çiçekler yavaş yavaş ya bölgeyi terk ediyor ya insanlar tarafından yok ediliyor. Buna bir duyarlılık oldun, farkındalık olsun diye böyle bir sergiyi uygun gördük. İnsanlar bu güzellikleri görsün bu güzelliklerin artık yok olma sürecine girdiğini anlasın diye sergi yaptık” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz