Attarlar Odası’nın Paris Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısında Divan Başkanlığını Bakkallar Odası Başkanı Şeref Özsoy yaptı. Divan Başkan Yardımcısı olarak Terziler Odası Başknı Muhlis Akkurt’un yer aldığı Divanda, kâtip üyeler olarak ise Mehmet Yanık, Ali Güler ve Akif Kır görev aldı.

Oda üyelerinin yanı sıra bazı oda başkanları ve davetlilerin de katıldığı kongrede bir konuşma yapan Cuma Güler şunları kaydetti: “Bu kongre ile 4 yıllık çalışma dönemimizin sonuna geldik. Attarlar Esnaf Odası Yönetim Kurulu olarak; mesleğimize ve meslektaşlarımıza layık olma adına elimizden geleni çabayı sarf ettiğimize inanıyorum. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, yapacağımız, vaat ettiğimiz projelerimizden çok daha fazlasını ürettik ve yol aldık. Odayı bahane üreten bir yönetim anlayışından çözüm üreten bir yönetim sistemine kavuşturduk.Bizler Âhilik Kültürü almış esnaf ve sanatkârlar olarak geçmişten günümüze Âhilik geleneğini esnafımızdan aldık ve bu geleneği esnafımız arasında yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.Görev aldığımız günden beri sürekli, yenilikçi bir hizmeti benimsedik, teknolojiyi hizmetlerimize entegre ettik. Tüm resmi kurumlarla ilişkilerimizi sıcak tutarak tüm esnafımızın sorunlarına seri bir şekilde yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz.Bu anlayış ve inançla çıktığımız bu yolda sizleri bir kez daha birlikte yürümeye davet ediyorum. Biz esnafımızın acısını acımız bildik, cenazelere katıldık, dertlerini dert bildik, her dertlerinde yanlarında olmaya çalıştık, sevinç ve mutluluklarını mutluluk bildik kısaca biz esnafımızla hep bir olduk. Bu yolda ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. (Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz) atasözü ile konuşmamı bitirmek istiyor; huzurunuzda cefakârca benimle birlikte mücadele eden yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarıma ayrıca çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan esnaflarımıza gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İşlerinizde bol kazançla birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

TEK LİSTELİ OLARAK SEÇİM YAPILDI

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlanmasının ardından tek listeli olarak seçimlere geçildi. Tek liste olmasına rağmen katılım ve ilginin yüksek olduğu 936 üyeli kongrede Cuma Güler, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Cuma Güler (Başkan), Mehmet Yanık, Orhan Büyükçapar, Akif Kır, Cebrail Balıkcı, Selahattin Görgülü, Abdullah Güler.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Resul Koca, Baytar Mehmet Çalık, Mustafa Timarcıoğlu, Ümit Bilici, Fatih Elbistanlı, Mustafa Köklü, Veli Akgöz.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ekrem Bayhan, Mustafa ali Haydaroğlu, Abdurrahman Kiraz.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ergün Kabak, Mutlu Bolat, Bünyamin Bozgeyik.

Güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilen Cuma Güler ve yeni yönetimini tebrik eder; görevlerinde başarılar dileriz.

Haber : Lütfi Yıkan

Editör: Mahmut Beyaz