Atom Karınca Ali Öztunç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, diyaliz tedavisi için zor şartlarda Elbistan’a gidip gelmek zorunda bırakılan Nurhaklı hastaların ve ailelerinin sorunlarını gündeme taşıdı.
Diyaliz cihazı alınması yönünde yapılan başvuruların neden dikkate alınmadığını sorgulayan Öztunç, “Hasta vatandaşları haftada üç gün 120 km yola mahkûm etmek vicdanınıza sığıyor mu? Nurhak Devlet Hastanesine diyaliz cihazı ne zaman alacaksınız?” Diye sordu.
Öztunç’un Önergesi ve Kamuoyu Adına Cevap Beklediği Sorular Aynen Şu Şekilde;
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde yaşayan diyaliz hastaları, Nurhak Devlet Hastanesinde diyaliz cihazı olmadığı için haftada üç kez 60 km uzaklıktaki Elbistan Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalmaktadır. Diyaliz hastaları, giderken çekilen zorlukların yanı sıra diyaliz sonrası Nurhak’a dönüşte bitkin vücutları dayanamayıp fenalaşmakta, karda kışta yollarda kalmaktadırlar. Artık diyalize gidip gelmek bu hastalar için eziyete dönüşmüş durumdadır. Pandemi sürecinde diyaliz hastalarına haftada üç kez 120 km yol reva görülüyor.
Buna istinaden;     

1) Nurhak Devlet Hastanesinde diyaliz cihazı neden bulunmamaktadır? Diyaliz hastalarının Nurhak Devlet Hastanesine diyaliz cihazı alınması yönündeki yetkili mercilere yaptıkları başvurular neden dikkate alınmamıştır?
2) Pandemi sürecinde, bünyeleri zayıf olan bu hasta insanları haftada üç gün 120 km yola mahkûm etmek vicdanen sizi rahatsız etmiyor mu?
3) Nurhak Devlet Hastanesinin ihtiyacı olan diyaliz cihazlarını ne zaman alacaksınız?
    
 

Editör: Mahmut Beyaz