Parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan Atlı, yeni bir soluk getirmek için çalışacağını belirtti.

“Siyasi Partiler hep ihtiyaca binaen ortaya çıkarlar” diyen Atlı konuşmasında: “Ne zaman Siyaset tıkanır, mevcut hükümet Ülkeyi yönetemez hale gelir, işte o zaman Millet çözüm olabilecek bir Siyasi oluşumu aramaya başlar. Bu 1946 da Demokrat Partiyi, 1984 te Anavatan Partisini, 2002 de de Ak Partiyi ortaya çıkardı. Bugüne geldiğimizde de Üretemez olmanın sonunda Ülkenin altından kalkamayacağı Cari Açıklarla; İşsizlik oranının Dünya rekoru kırması noktasına gelmesiyle; Dövizin önlenemez yükselişiyle; Ekonomik istikrarsızlığın ayyuka çıkması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık dile getirdiği gibi sermayenin yurtdışına kaçmasıyla; PKK ile ortak Kürt açılımı-Çözüm süreci sonrasında bölgede güçlenen Bölücü unsurlarla mücadelede başarısızlıkla; Yanlış Suriye Politikası nedeniyle Ülkenin Sosyal yapısını da bozacak şekilde Milyonlarca göçmen, Milyarlarca Dolar Bütçe açığı ve daha da önemlisi Yüzlerce kınalı kuzumuzun şahadetiyle; Güvenlik Kurulu Toplantılarında Genel Kurmay-Emniyet ve MİT’in defaten uyarmalarına rağmen Ülkenin nerdeyse bütün kurum ve kuruluşlarının FETÖ’ye teslim edilmesi, peşkeş çekilmesi sonrasında 15 Temmuz kalkışması ve 249 Vatan evladının şahadeti ile karşı karşıya kalınmasıyla; İçte halen uyum yasalarının bile çıkarılamadığı ucube Partili Cumhurbaşkanı sisteminin yürürlüğe girmesi sonrası kontrol-Denetim mekanizmalarının ortadan kalkması sonrasında 142 senelik Demokrasi Geleneğine sahip Ülkemizin adeta Totaliter-Diktatöryel bir rejime yönelmesiyle; artık Ülkemizde Hukuk ve Adalete güvenin kalmaması nedeniyle Hükümet Ülkeyi yönetemez hale gelmiştir” şeklinde konuştu

CESURLAR HAREKETİ

Atlı şöyle konuştu: “İşte bu dönemde de Ülkenin problemlerine Çözüm arayışları başlamış ve yeni bir Siyasi Oluşum ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu oluşumun adı İyi Parti(Cesurlar Hareketi) dir.  Nitekim Vatanseverlerin aylar önceden gördüğü gerçeği, nihayet nasıl mızrak çuvalda saklanamazsa Seçimlerin zamanında yapılacağını sık sık vurgulayan Hükümet kanadı da kabul etmek zorunda kaldı, Önce MHP Genel Başkanı “Bu şartlarda Ülkenin 2019’u görme şansı yok 26 Ağustos 2018 de Erken Genel Seçim yapılmalıdır”  dedi. Daha sonra da  Ak Parti Genel Başkanı “Bu şartlarda Ağustosa kadar bile dayanamayacaklarını” ifade ederek, bizimde belki seçime giremeyeceğimizi hesaplayarak 24 Haziranda Erken Genel Seçim kararı aldılar.

HIZLI HAREKET ETTİK

Genel Başkanımız Meral Akşener ve Cesur ekibi tüm engelleme gayretlerine rağmen İyi Parti’yi kurdular. Ben de bu cesurlar hareketine inandım, Ülkemizi çıkmaz sokaktan çıkarmak için umut olduğunu gördüm ve katkıda bulunmam gerektiğini değerlendirerek görev talep ettim. Yaklaşık 5 ay önce İyi Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı olarak atandım. Hızlı bir şekilde Memleketin aydınlık geleceği umuduna inanan ve bunun için her zorluğa göğüs germeyi göze almış Cesur Yol Arkadaşlarımı belirledim. İlçe Başkanlarımı atadım. İl ve İlçe teşkilatlarını yakın çalışma arkadaşlarımla birlikte kurdum. Genel Merkezimize sunduğum ve uygun görülen Teşkilatlarımla çalışmalara başladık. Daha sonra İlçe ve İl Teşkilatlarımızın Olağan Kongrelerini yaptık. İyi Gençlik İl ve İlçe Teşkilatlarımızı kurduk. Danışma Kurulumuzu oluşturduk. Tüm bunları yaparken bir taraftan da hızlı bir şekilde saha çalışmalarımızı Mahalle teşkilatlarımızı oluşturduk. Şu an itibarı ile İl, İlçe, İyi Gençlik teşkilatlarımızın tamamını, mahalle Teşkilatlarımızın ’da yaklaşık yüzde 60’ını kurmuş bulunmaktayız.  Meral Akşener’in de dediği gibi ‘Medeniyetin taşlarını Cesurlar döşer’.  Bu Cesur Yol Arkadaşlarımı da Tarih unutmayacaktır. Ben bu Cesur Yol Arkadaşlarımla sonuna kadar birlikte yürüyeceğim. Önce Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. Sonra eski Parlamenter Sistemin yanlış-eksik taraflarını da düzelterek Ülkemizin demokrasi Geleneğine uygun Yeni bir Parlamenter sistemi hayata geçireceğiz. Ülkemizin birikmiş problemlerine, istişare ile ortak aklı harekete geçirerek gerçek ve sürdürülebilir çözümler bulacağız”

Haber: Serdar Koska

                                                           

Editör: Mahmut Beyaz