5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde tanıtıma sundukları cihaz ile çevreye zarar veren atık maddeleri geri dönüşümle buluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, geri dönüşümün yanı sıra kişileri de duyarlı olmaya teşvik ediyor. Türkiye genelinde projeyi uygulayan 3’üncü belediye olma özelliğini de taşıyan Dulkadiroğlu Belediyesi ürün sayesinde hem çevre kirliliğini önleyecek hem de atık maddelerin geri dönüşümüne katkıda bulunacak. Atık maddelerin toplanabilmesi için pilot olarak Doğukent mahallesine koyulacak olan Atıkmatik cihazı projenin devamında ise çarşının belirli noktalarına ve kalabalık alanlara konumlandırılacak.

GELECEĞE YEŞİL BAKILACAK

Uygulamaya koydukları Atıkmatik isimli cihazı basın mensuplarına tanıtan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, amaçlarının gelecek nesillere daha temiz ve daha yeşil bir Dulkadiroğlu bırakmak olduğunu söyledi. Başkan Okay, “Daha temiz ve yeşil bir Dulkadiroğlu olması amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Hazırladığımız proje kapsamında Atıkmatik isimli cihazımızla doğayı kirleten ve geri dönüşümü çok zor olan ürünlerin hem doğayı kirletmemesini sağlamak, hem de vatandaşlarımızın geri dönüşümden faydalanmasını sağlamaktır. İnşallah cihazımızla ilçemizde ki pet şişeleri, cam şişeleri, atık pilleri ve metal kutularını cihazımıza atarak hem çevre temizliğini gerçekleştirerek, hem de bu duyarlılığı gösteren vatandaşımıza katkı sağlayacağız” dedi.

BİZİM KART’IMIZ OLACAK

Cihazı kullanan vatandaşların belediye tarafından verilen kartlarına puan yükleneceğini ve bu puanla kişilerin Halk Ekmek Büfelerinden Ekmek alabileceklerini söyleyen Başkan Okay, “Uygulamayı yerine getiren vatandaşlarımız ise yine projelerimizden biri olan ‘Bizim Kart’ uygulamaya geçecek bu kartın sahibi olan kişilerin kartına puanlar yüklenecek. Kartlar ise belli bir puanı buldukları zaman Halk Ekmek ile anlaşma sonucumuzda yine kişiler bu kart ile Halk Ekmek büfelerinden ekmek temin edecekler. Bu konuyla ilgili de market zincirleri ile görüşmelerimiz devam ediyor görüşmelerimiz ise eğer olumlu sonuçlarla kişiler bu puan ile marketlerden alışveriş yapabilecek. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu projeyi uygulamaya koyan 3’üncü belediye olma özelliğini de taşıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Esenler Belediyesi’nden sonra bu ürünü Kahramanmaraş’ımıza getirdik. İnşallah bunları şehrimizin merkezi konumundaki mahallelerine cihazlarımızı yerleştirerek o bölgelerimizin daha temiz, daha güzel, daha çevreye duyarlı hale getirilmesi hem de vatandaşlarımızın bütçelerine katkı sunmasını amaçlıyor. Çevre konusunda da Kahramanmaraş’a ilkleri getiren bir belediyeyiz. İlk yeraltı çöp konteynerini yapan bir belediyeyiz. Biz çevreye ve temizliğe çok büyük hassasiyet gösteriyoruz, bununla ilgili ne gibi yenilik varsa birebir takip ederek ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin daha temiz, daha yeşil ve çevreye daha duyarlı olma konusunda elimizden gelen her türlü katkıyı yapıyoruz. Kartımıza Kahramanmaraş’ta yaşayan tüm vatandaşlarımız sahip olabilir” ifadelerini kullandı.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz