Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi'ne gelişinin 83'üncü yıl dönümü Pazarcık Belediyesi tarafından organize edilen törenle kutlandı.

Atatürk'ün 1933 yılında yaptığı yurt gezilerinde 26 Ocak 1933 tarihinde beldeye uğraması nedeni ile Narlı beldesinde bir tören düzenlendi. Törene Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Pazarcık Kaymakam vekili Seza Özsoy, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Ümit Karademir ve daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Gar Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan program, Protokol üyelerinin Pazarcık ilçesinden Trenle Narlıya gitmesiyle başladı. Temsili tren Narlıya geldi içerisinden inen Garnizon komutanı vekili Yüzbaşı Ümit Karademir'den Şanlı Türk bayrağını öperek teslim alan ilçe Kaymakam vekili Seza Özsoy ve Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ teslim aldı. Tören alanına getirilen Türk bayrağını öperek teslim alan Pazarcık İlçe Kaymakam vekili Seza Özsoy ve Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, bayrağı Trenden inen Garnizon komutanı vekili Yüzbaşı Ümit Karademir 'in elinden aldı. Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Narlıya gelişini 83'üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Kutlamaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde 12 Şubat'ı kutlayacağız. Bu coğrafyada kimler Çanakkale'de mücadele etti dünya ölçeğine baktığımız zaman Çanakkale bir destan dünya örnek olmuştur ama kurtuluş savaşında Anadolu'da asıl meşaleyi yakan Kahramanmaraş olmuştur. Kahramanmaraş'ta başlamıştır o yanan meşale ateşi vatan sevgisi düşmana karşı nefret Kahramanmaraş'ta Pazarcık'ta, Elbistan ve Afşin'de başlamıştır.”
'CUMHURİYETİ YÖNETMENİN EN GÜZEL YOLU HALKLA EL ELE OLMAKTIR'
Konuşmasına şu şekilde devam eden Başkan Bozdağ, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. yıl dönümünü Narlıya gelişini kutlamanın büyük bir onurunu ve şerefini yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezilerine çıkışını birkaç kelimeyle anlatmak istiyorum. Aslında baktığımız zaman 1. Dünya Savaşından çıkan kısıtlı imkânlarla milli mücadeleyi başlatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 10 yıl içerisinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetle bizleri tanıştırmıştır. Burada insanlara bazı mesajlar verilmektedir. Cumhuriyeti tanıtmak halkın kendi kendisini yönetmek ne anlama geldiğinde anlatabilmenin en güzel yolunun halkla beraber halka inerek el ele, omuz omuza, bire bir temas ederek vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyerek çalışmalarına gayret eden bir liderdir. Dünya da eşi ve benzeri yoktur, bir asker kökenli olması askeri Dns’nın yanında işte bu yurt gezileri ile birlikte Anadolulu karış karış gezerek halkın ne demek istediğini Anlayarak'ta birde siyaset yanı vardır. Liderlerde görülen vasıfların hepsi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te vardı. Kısa süren ömrü boyunca işte bugün bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti dünyada ekonomisiyle birlikte 16 ülkenin içine girdi. Ne kadar sürede 90 yıllık bir sürede. Hasta adamken itiraf devletleri ile mücadele eden büyük bir çaba ile milli ruhu damarlarımıza işleten ve 10 yıl içerisinde Anadolu'yu gezen, halkın ne istediğini düşünerek hareket eden bir liderdir. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Edebiyata İntikal eden Silah Arkadaşları ve ecdatlarımızı rahmetle anıyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nün dev kadrosu, ’ Atatürk'ün Narlıya gelişi için hazırladığı özel repertuarıyla özel bir konser verildi. Daha sonra ise Öğrenciler Şiirler okuyup arkasından ise Pazarcık Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'nin halk oyunları gösterisi ile program son buldu.

Haber Merkezi


 

Editör: Mahmut Beyaz