Halka inerek vatandaşların sorunlarını sık sık gündeme getiren Manşet Gazetesi ekipleri, bu kez de mahalle mahalle gezerek Muhtarlarla yapılan hizmetleri ve eksiklikleri gündeme getiriyor. Mahalle muhtarları ile yapacağımız serinin ilk durağı ise Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Aslanbey Mahallesi oldu. 21 bin nüfusa sahip olup, kentin en büyük mahallerinden bir tanesi olan Aslanbey Mahallesi’nde yapılan çalışmaları muhtar İhsan Bertiz’den dinledik. Muhtarlıkla beraber esnaflıkta yaptığını belirten Bertiz, mahalleye hakim olduğunu ve mahalle sakinlerinin sorunları olduğunda kolaylıkla ulaşabildiklerini söyledi. Azalarla birlikte ekip çalışması yaptıklarını dile getiren Bertiz, mahalledeki sorunları istişare yaparak çözdüklerini belirtti.

MAHALLE SORUNLARINI YERİNE GETİRİYORUZ”

Aslanbey Mahallesi’nin yüzölçümü olarak en büyük mahallerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Bertiz, “Bir ucu Pınarbaşı’na çıkan yol, diğer tarafta Doğukent evlerine kadar Aslanbey mahallesidir. Biz en son seçimde 7 adaydık. Yüzde 80 oy ile Aslanbey mahalle sakinleri bize tekrardan muhtarlık görevini vermiş oldu. Doğma büyüme bu mahalleli olduğumdan ve insanlar bizi çok iyi tanımasının etkisi oldu. Ben kendimi bildim bileli 3 muhtar geldi geçti. Mahalle de problemler vardı. Problemlerle ilgilenmediler, arandığı zaman bulunmadılar. Mahalle sorunlarını yerine getiriyoruz” dedi.

HİZMETİ OLAN MAHALLERİNDEN BİRİ OLACAĞIZ”

Belediye Başkanlarını Aslanbey Mahallesine davet ettiklerini dile getiren Bertiz, Belediye Başkanlarının mahalleyi gezmeleriyle birlikte Dulkadiroğlu Belediye binasını Aslanbey mahallesine yapma kararı aldıklarını söyledi. Bertiz, “Dulkadiroğlu İlçesi yeni olduğu zamanlar Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı olmak üzere mahalle sakinleri bana muhtarım yeni belediye başkanına hayırlı olsuna gidelim dediler. Bende Belediye Başkanımızın yanına mahalle olarak gideceğimize bir gün Cuma namazı mahallemize çağıralım burada hayırlı olsun deyin dedim. Belediye Başkanlarımızla 10-15 gün içerisinde görüştüm. Mahalle sakinlerinin hayırlı olsuna geleceğine ve başkanımıza mahallerinin sınırı içerisinde ki camimize buyur ederim oraya geldiğinde de orada hayırlı olsun deriz dedik. Başkanlarımızda bizi kırmadılar. Belediye başkanlarımızda işlerini seven kişiler. Mahalle sakinleri hayırlı olsun dedikten sonra başkanlarımız mahallemizi gezdiler. Gezerken de mahallemizin yüksek, havası güzel olduğunu söylediler. Ve bu bölgeyi daha önceden bilmediklerini söylediler. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe Başkanımız Necati Okay’a “Gerçekten senin ilçenin en güzel olduğu bir bölge” deyince bu bölgeye belediye binası düşünelim dediler. Sonrasında mahallemize geldiler ve belediye binasının inşaatına başlandı. İnşallah Dulkadiroğlu ilçesinin en büyük mahallesi ve hizmeti olan mahallerinden biri olacağız” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ”

Aslanbey Mahallesine yapılan hizmetleri tek tek anlatan Bertiz, şunları kaydetti: “Dulkadiroğlu İlçesi kurulalı ortalama 3 yıl oldu. Mahallemizin yüzde 95 sorunu çözüldü. Buda bizim Belediye Başkanlarımız ile diyalogumuzdan ve güvenilir olduğumuzdan dolayıdır. Her istediğimiz şeyi önce düşünüyoruz, azalarımızla bir araya geliyoruz. Ekip çalışması yapıyoruz. Mantıklı şeyler istiyoruz ve istediklerimiz hepsi geçerli oluyor. Mahallemizde birçok şey değişti. Mesela 20 yıldan bu yana inşaatı devam etmekte olan bir camimiz vardı, bir buçuk yıl içerisinde bitirdik. 20 yıldan beri bitmeyen bir şeyi devlet büyüklerimizden destek alarak bitirdik. Parkımız hiç yoktu. 3 yıl içerisinde 4 tane park yapıldı. İnsanların nefes alacağı bir yer oldu. Yaklaşık 122 tane sokağımız var. Bu sokakların 4 tanesinde kanalizasyon ayağı bile yoktu. Eski köy düzeyinde kuyu tuvaletler kullanılıyordu. 85 tane sokağımız topraktı ve kışın çamurdan girilmiyordu. Şuan da bu sorunlarımız bitti. Toprak sokağımız yok, kanalizasyon sıkıntımız yok. Ufak tefek eksiklerimiz var ama şuan da diyalog halindeyiz belli bir mesafe kat ediyoruz.”

BENİM SINIRLARIM İÇERİSİNDE FAYDA GÖRMEYEN VATANDAŞ YOK”

Mahalle’de ufak tefek sıkıntıların olduğunu ve bunların ise zamanla çözüleceğine vurgu yapan Bertiz, son olarak şunları söyledi: “Bizim şuan KASKİ ile sorunumuz var. Yağmurlar eskisi gibi yağmıyor sel oluyor. Sel olduğu zaman mahallemizde düz olmadığından dolayı dağ istikametinden sel geliyor ve bazı evlerimizi ise sel basıyor. Biz bunu şuanda KASKİ ile görüşüyoruz. Sokaklarımızda ızgara kanalımız yok. O seli önlemek için ızgara hattı çekilmesi için görüşmeler yapıyoruz. Daha belli açıklama sonuçlanmadı. İnşallah devlet büyüklerimizden bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Kışın vatandaşların evlerini sel bastımı olmuyor. Bizim mahallemizde ne kadar dul bayan varsa listesini çıkarttık. Kocası cezaevinde olan hanımların listesini de çıkardık. Büyükşehir Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle diyaloğumuz sonucu biz bu insanları belediyenin her türlü yardımından faydalandırıyoruz. Şuan da benim sınırlarım içerisinde fayda görmeyen yok.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz