Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu kahraman askerlerin, sınırın hemen yanı başında bulunan terör örgütü hedeflerini bertaraf etmek amacıyla Suriye’de görevine hız kesmeden devam ederken, geçtiğimiz günler de İdlib’de hainş bir saldırıya uğradı. Rejim güçlerinin hava saldırısına uğrayan askerlerimizden 36’sı şehit olurken, saldırıda 32 asker ise yaralandı. Yaşanan olay tüm Türkiye’yi yasa boğarken, Bizde Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraş Halkına Başlatılan Bahar Kalkanı Harekatını ve içinde bulunduğumuz durumu sorduk.

“BİZİM SURİYEDE OLMAMIZ GEREKİYOR”

Esad rejiminin yaptığı katliamların bitmesi için orada olmamızı gerektiğini belirten İsmail Bülbül,

“Dün buradan Yunanistan’a giden geçmenlere baktım. Türk milleti kadar daha merhametli, vicdanlı, yardımsever bir millet, yok. Suriyeliler bizim kıymetimizi bilmiyor. Buradaki yaşayan Suriyeliler de bilmiyorlar. Orada görüyorlar neyin ne oldu. Oradaki insanları da görüyorlar. Avrupa dediler işte Avrupa böyle yapıyor. Türk millet çok merhametli, vicdanlı bir millet. Bizim Suriye’de olmamız gerekiyor. İnsanları orada zulme uğramaması için orada olmamız gerekiyor. Mutlaka bu harekatın olması gerekiyordu. Aslında bu büyük devletler; Rusya, ABD, Türkiye, İran dördü bir olup Esed’i oradan kaldırlamaları lazım benim görüşüm tabi Esed’i kaldırıp orada halk güzel bir cumhuriyetlik ya da başka bir şekilde nasıl seçiliyorsa seçilmesi ve güzelce yaşamaları lazım. Ben onu istiyorum” dedi.

“DAHA ÖNCEDEN BAŞLATILMASI LAZIMDI”

Başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın daha önce başlatılması gerektiğine vurgu yapan Ömer Korkmaz, “Bahar kalkanı harekatının başlatılması çok iyi oldu. Daha önceden başlatılması lazımdı. Geç kalınmış bir hareket olduğunu düşünüyorum. Allah’ım vatan evlatlarımızı yardım etsin. Güç, kuvvet versin onlara. Mülteci konusunda Recep Tayyip Erdoğan dışarının oyununa geldiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“VATANIMIZIN BU TÜR OLAYLARDAN ARTIK SOYUTLANIP KURTULMASINI İSTİYORUZ ”

Yaşanan bu sıkıntıların artık bitmesini ve Türkiye’nin bu tür olaylardan artık soyutlanıp kurtulması gerektiğini belirten Meral Seval, “Olan askerlerimize oluyor. Ana kuzularına oluyor. Vatanımızın bu tür olaylardan artık soyutlanıp kurtulmasını istiyoruz. Gençlerimizi Allah’ım esirgesin Allah’ım onların yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı. 33 Şehit vermemizin ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’yla ilgili konuşan Seval, “Bahar kalkın harekatın tabi ki de destekliyorum. Vatanımız için milletimiz için bu harekatın yapılması gerekiyor. Kahraman askerlerimizin kanının yerde kalmaması ve sınır güvenlimizin sağlanması için çok önemli bir harekat olduğunu düşünüyorum.”

“VİCDANIMIZ SIZLIYOR”

Verilen şehitlerimiz için vicdanımız sızlıyor deyin Fatih Kahraman, “Çok üzülüyoruz vicdanımız sızlıyor. Rabbimden Duamız şehitlerimizin arkası gelmesin. Bu son olsun İnşallah. 

Bahar Pınarı Harekatını hakkında konuşan Kahraman, “Hükümet olarak mecbur değerlendirmek zorundayız ama sonuç ne olur Allah bilir. Barış Pınarı Harekatını sonuna kadar destekliyoruz İnşallah” dedi.

"İNŞALLAH ONLARDA RAHATLAR"

Suriyelilerinde bir an önce rahata kavuşması temennisinde bulunan Mehmet Türkan, "Evet Şehit veriyoruz bu vatan için şehit oluyorlar yapacak bir şey yok olacak. Devletin korunması her şeyin başında gelir. Şu an bir mücadele veriyoruz şehitlerimiz tabi ki de olacak. Demek ki eceli oradaymış. Artık şehit oldular ne mutlu vatanı milleti için şehit olanlara yapacak bir şey yok inşallah bitecek bunlar. Bahar Kalkanı Harekatı Başlatmacıda güzel bir şey orada güzel bir ortam oluşur Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var. Bunların hepsi oraya yerleşir inşallah. Giderlerse onlarda rahat yaşar bizde rahat yaşarız. Mültecilerin Avrupa'ya gitmesi geç kalınmış bir konu. Geç kalınmış bir şey Mülteciler konusu daha önce olsaydı peyder pey giderdi. Topluca olunca Yunanistan karşılık veriyor İnşallah onlarda rahatlar" şeklinde konuştu

"BU VATANI KURTARMAK MECBURİYETİNDEYİZ"

Gerekirse kendinin dahi gitmeye hazır olduğunu söyleyen Mehmet Bulut, "Vatan kurtulsun 33 tane daha verelim. Ben de öleyim! İstesinler Bahar Kalkanı Harekatına da katılırım, Silah versinler hemen giderim. Bize desinler seve seve gideriz. Yavuz sultan selim Mısıra giderken Sina Çölü’nde binlerce askerimizi sinek öldürdü vahşi hayvan parçaladı. Bugün 33 kahramanımıza 33 Tane daha feda olsun biz bu vatanı kurtarmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Harekat içerisinde bulunan askerlere iyi dileklerini sunan Umut Birgün, "Şehitlerimiz kanımızdan bir parça bizim için orada savaşıyorlar 33 şehidimiz var. Allah Annelerine, Babalarına yakınlarına sabırlar versin. Harekatta Allah yardımcıları olsun. Ayaklarına taş değmesin inşallah. Verilen bu mücadelede tez zamanda başarıya ulaşacağımız güzel sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"HER ZAMAN ASKERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Biz her zaman askerimizin yanındayız diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne desteğini dile getiren Lütfü Arslan, "Askerlerimize Allah rahmet eylesin. Türkiye'mizin başı sağ olsun. Sonuçta bu vatan bizim bu vatan uğruna ölecekte biziz savaşacak olanda biziz. Bizim olan bir şey uğruna savaşmak borcumuzdur. Bu yolda geçmiş yıllarda olduğu gibi yine şehit verdik ama bunu unutmamak lazım bizim vatanımız. Barış kalkanı harekatını sonuna kadar destekliyorum. Bizim olan vatanımızı korumak için bu tarz operasyonlar şarttır. Umarım başka kaybımız olmaz. Memleketimiz için atılan her adımı destekliyorum. Vatan uğruna can verenler oldukça yaşar. Gönlümüz tabi hiç kaybımız olmamasından yana ama napalım elden bir şey bazen gelmez. İlerleyen süreçte kahraman ordumuzun başarılarının devamı dilerim. Biliyorum neler yapabileceklerini umarım şartlar müsait olurda güçlerini düşman askere gösterebilirler. Biz Türk milleti olarak her zaman askerlerimizin arkasındayız olurda bize bir görev düşerse sonuna kadar layıkıyla yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz