Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’deki PKK/PYD/YPG/YPJ ve Deaş unsurlarından temizlemek için başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ tüm hızıyla sürerken, halktan da destekler gelmeye devam ediyor. Mehmetçik Afrin kırsalında tarih yazarken 80 milyonluk Türkiye’de Mehmetçiğinin arkasında olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Milli Savunma Sanayi’sinin ürettiği mili silahlar teröristlerin üzerine ölüm yağdırıyor. Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilk gününden bugüne kadar destek seslerinin en yüksek geldiği illerden biri olan Kahramanmaraş’ta esnaflardan askerlerimize destekler sürüyor. Bu kapsamda Hisarhan Çay Evi İşletmecisi Hakan Tekerek, Mehmetçiğe destek olmak adına farklı bir farkındalığa imza attı. Bir gün boyunca askerlerimizi anlamak için müşterilere askeri kamuflajla çay servis ettiren Hakan Tekerek, bir günlük gelirinde tümünü Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. Tekerek, yaptığı bu hareketle çevre esnafların takdirini topladı.

FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”
Mehmetçiğe destek olmak için böyle bir farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Tekerek, “Yaklaşık bir yıldır burada işletmeciyim. Afrin’deki Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Bugünkü tüm gelirimizi Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız. Bizim bir günlük çay satmamız 500 ila 750 arasında değişebilir. Az öncede dediğim gibi ne kadar birikirse hepsini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız. Yine bugünde Mehmetçiğimize destek olmak adına işyerimizde bugün askeri kamuflajlı dolaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Çevre esnafı Murat Güneysi ise Hisarhan Çay Evi’nin yapmış olduğu bu farkındalığı tebrik ederken, vatan için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Güneysi, “Türk milletine ve Türk devletine her türlü desteği vermeye hazırız. Canımızla kanımızla gerekirse hayatımızı feda etmeye hazırız. Hepimiz Mehmetçiğimiz. Bugünde esnaf arkadaşımın yaptığı farkındalığı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz