Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB) Öğrenci topluluğu, Anneler Günü dolayısıyla büyük bir organizasyona imza atarak, anne ile asker oğlunu bir araya getirdi. Sivaslı bir ailenin tek çocuğu olan ve Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan asker Remzi Doğukan Dereli’ye nöbeti başında büyük bir sürpriz yapıldı. ÜNİFEB’in özel uğraşlar ve girişimler sonucu ilk önce anne Şenel Tugay, Sivas’tan alınarak Kahramanmaraş’a getirildi. Daha sonra ise anne Tugay, ÜNİFEB grubuyla birlikte oğlunun görev yaptığı Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı’na geldi. Bu sırada ise asker Remzi Doğukan Dereli hiçbir şeyden habersiz nöbet tutuyordu. Annesinin nöbet kapısına gelmesi üzerine asker Dereli, ilk önce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Asker Dereli kısa süreli yaşadığı şaşkınlığının ardından nöbet kapısını açarak, annesi Şenel Tugay’a sarıldı. Bir süre sarılan anne ve oğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Sürpriz buluşmanın ardından anne Tugay, emeğe geçen herkese teşekkür ederken, asker Dereli’nin ise mutluluğu gözlerinden okundu.

BÖYLE BİR DURUMA VESİLE OLMAK BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”
Buluşmanın ardından konuşan ve organizasyonda büyük emeği olan KSÜ ÜNİFEB Sorumlusu Nurullah Ökten, böyle bir duruma vesile olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Biz 1907 UNİFEB olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Biz yönetim kurulu üyelerindeki arkadaşlarımızla insanlığa ne gibi bir fayda sağlarız diye düşündük ve anneler günü için bir şeyler yapmaya karar verdik. Daha sonra ise görev yapan bir askerle annesini bu günde bir araya getirmek güzel olur diye düşündük. Bununla ilgili de hemen çalışmalara başladık. Önce kaymakamlığa başvurumuzu yaptık ve gayet beğendiler. Zaten projeyi anlattığımız herkes bizi takdir etti. Kaymakamlık hemen işlemlere başladı. Bunun akabinde ise diğer gerekli tüm imkanları seferber ettiler. Daha sonra Savaş ve Tayfun komutanla görüştük ve durumumuzu onlara da anlattık. Onlarda çok takdir ettiler ve uygun bir asker belirlenmesini istedik. Bu sayede de asker kardeşimizi belirledik. Bize askerin bilgileri geldikten sonra 3 arkadaşımız anneyi alıp buraya getirmek için Sivas’a gittiler ve anneyi buraya getirdiler. Askerimiz nöbet başındayken annesi geldi ve çok güzel bir sürpriz oldu. Böyle bir duruma vesile olmak ÜNİFEB olarak bizi çok mutlu etti.”

TEK AMACIMIZ ANNE VE OĞLUNU MUTLU ETMEKTİ”
ÜNİFEB Üyelik Sorumlusu Beyza Nur Göktaş, şunları kaydetti: “Biz bu yola çıkarken tek amacımız anneyi ve oğlunu mutlu etmekti. Hep bunun için uğraştık. Öğrenci arkadaşlarımızla beraber çok fazla uğraştık, çok kapıya gittik ve birçok insan bize yardım etti. Şu anda da Türkiye gündeminde askerlerimiz çok göz önünde tüm millet olarak hepimiz daha çok sahiplendik. Böyle bir günde bunu başarmak çok güzel bir durum ve biz şu anda çok mutluyuz. Ben tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”


TARİFSİZ BİR MUTLULUK”
Jandarma Kıdemli Başçavuş Yunus Demir, bir anneyi evladıyla buluşturmanın mutluluk verici olduğunu dile getirerek, şunları dedi: “İlk önce ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bize gelip bu fikri açıklamışlardı ve bizde çok mutlu olmuştuk. Bir anneyi evladıyla buluşturmak böyle bir sevinci yaşatmak, görmek bizleri çok mutlu etti. Ben bu günün vesilesi ile birlikte tüm annelerimizin başta şehit annelerinin anneler gününü kutluyorum.”

 “ÇOK ÖZLEMİŞTİM”

Anne Şenel Tugay ise şunları söyledi: “Benim için çok özel ve çok güzel bir Anneler Günü oldu. Ömrüm boyunca unutamayacağım bir gün yaşadım. Oğlumun burada askerdi ve ben onu gerçekten çok özlemiştim. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU”
Asker Remzi Doğukan Dereli, son olarak şunları kaydetti: “Öncelikle çok şaşırdım. Komutanım başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bu çok güzel bir sürpriz oldu. Bugün annemin anneler gününü kutlamaya henüz fırsatım olmamıştı. Birde karşımda da görünce çok mutlu oldum. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz