Kahramanmaraş kapalı çarşı esnaflarından, uzun yıllardır yemeni ayakkabı satışı ve tamiri yapan Furkan Sığalı, sıcakların artmasından dolayı vatandaşların yemeni ayakkabılarını tercih ettiğini belirtti. Yaklaşık 13 yıldır yemeni ayakkabı tamiri yapan Furkan Sığalı, yemeni ayakkabıları hakkında bazı bilgilere yer verdi. Sığalı, “ yaklaşık 13 yıldır bu mesleği yapıyorum ve yaz aylarında vatandaşlar yemeni ayakkabılarını çok tercih ediyor. Eski Osmanlı zamanında, Selçuklu zamanında çok giyilen bir ayakkabılardı bunlar şuan günümüzde popülerliğini korumaya devam ediyor. Vatandaş artık bunu eski klasik ayakkabı olarak giymiyor, modern günümüze göre giyiyor” dedi.

AYAK TERLEMİSİNİ ÖNLÜYOR’

Yemenilerin giyiminin çok rahat olduğuna ve ayak terlemesi gibi rahatsızlıklar vermediğine dikkat çeken Sıgalı, “Bun ayakkabıların tamamı el yapımıdır. Ayakta terleme ya da kaşıntı yapmaz. Derisi ipliğine kadar doğal bir deridir. Yemeni, keçi, manda ve dana derisinden de üretiliyor. Yemeniyi giyen insanlar ayaklarını çok rahat hissediyorlar. Aşırı sıcaklarda bile ayakları serin tutar. Ayak terlemesini önler. Ayak kokusu yapmaz. Ayakta mantar gibi hastalıklar oluşturmaz. Çok rahat giyimi olur, o yüzden vatandaşların yaz aylarında aşırı sıcaklardan dolayı en çok tercih ettiği ayakkabıdır” dedi.

EN RAHAT AYAKKABI BU’

Diğer ayakkabılara göre yemenilerin çok rahat olduğunu belirten Sığalı, “Son dönemlerde gençler yoğun ilgi göstermeye başladı, günümüzde artık modaya uydurduk bizde. Gençlerimiz de o şekilde giyiyor. Diğer ayakkabılara göre çok rahat, hiçbir rahatsızlığını göremezsiniz bu ayakkabıların. Vatandaş giydiği zaman ayağında bir rahatlık hissedeceksen bu ayakkabıları tercih etmelidir” dedi.

Haber: Çiğdem Kaplan

Editör: Mahmut Beyaz