İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayali olan Asım’ın Nesli’nden esinlenerek Faruk Ali Sözbilici tarafından kurulmasının ardından Kahramanmaraş’ta faaliyete başlayan Asım'ın Nesli Gençlik Platformu, kısa sürede elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Mehmet Akif Ersoy'un, Çanakkale Şehitlerine yönelik yazdığı şiirde kullandığı, “Asım’ın nesli... Diyordum ya... Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” kelimesinden hareketle faaliyetlerini yürüten Asım’ın Nesli Gençlik Platformu, her türlü siyasi ideolojiyi geride bırakarak ‘İşimiz siyaset değil, önceliğimiz samimiyet’ sloganıyla yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Asım’ın Nesli Gençlik Platformu son yaptığı çalışmayla alkışı daha çok etti. Hiçbir maddi geliri olmayan platform üyesi gençler, Pınarbaşı Mahallesi’nde ikamet eden 5 çocuklu Edikli ailesine yardım eli uzattı. Babanın işsiz olması sebebiyle zor günler geçiren aileyi, yaşam için pek de uygun olmayan evlerinden farklı bir eve taşıyan Asım’ın Nesli Gençlik Platformu, 3 aylık kirasını da ödedi. Gençler bununla da kalmadı, ailenin yeni evine mobilya da aldı. Gıda ve elbise yardımıyla da çocukların yüzünü güldüren gençler, bu da yetmez diyerek babaya iş arayışına başladı. Bize göre ise bu noktadan sonra görev, şehrin önde gelenlerine düşüyor. 5 çocuklu aileye bir el de siz uzatın!

ÖNCELİĞİMİZ SİYASET DEĞİL, SAMİMİYET”

Asım’ın Nesli Gençlik Platformu Başkanı Faruk Ali Sözbilici, 12 Şubat 2019’da kurdukları Asım’ın Nesli Gençlik Platformu ile insanlara yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmaları hakkında bilgiler veren Sözbilici, “Asım'ın Nesli Gençlik Platformu olarak üniversiteli, mezun ve çalışan kardeşlerimizle birlikte kurduk, farklı yaş gruplarından oluşan platform üyelerimizle haftalık rutin fikir atölyesi toplantılarımızı gerçekleştirmekteyiz. Platform olarak ‘önceliğimiz siyaset değil, samimiyet’ diyerek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bunun yanı sıra kahraman şehrimizin turistik ve tarihi mekanlarını dezavantajlı ve şehir dışından gelen arkadaşlarımızın da tanımasını sağlıyoruz. Gençlerin rehabilite olarak şehre adaptasyonunu sağlamak ve şehrimize faydalı bireyler olarak hizmet etmelerine ön ayak olmaya çalışıyoruz. Memleketim için, gençlik için benimde bir fikrim var diyen tüm gençleri platformumuza bekliyoruz” dedi.

KAYITSIZ KALAMAZDIK”

Edikli ailesine yardımcı olma hikayesini anlatan Sözbilici, “Bize yakışan bir çalışma yaptık. Öncelikle özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Pınarbaşı Mahallesi’nde 5 çocuklu Edikli ailesinin zor günler geçirdiğini öğrendik. Kayıtsız kalamazdık, yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık. Öncelikle ailenin yaşadığı ev çok kötüydü, yeni bir eve taşıdık. Sonrasında evlerinde mobilya zaten yoktu, olanlar da çok eskiydi, bunları elimizden geldiğince yeniledik. Gıda ve giyim noktasında da çocukların yüzünü güldürmek istedik. Şimdi ise gelecekte sorun yaşamaması için babaya iş arıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz