İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayali olan Asımın Nesli’nden esinlenerek Faruk Ali Sözbilici tarafından kısa bir süre önce Kahramanmaraş’ta faaliyete başlayan Asımın Nesli Gençlik Platformu, başarılı programlarıyla adından söz ettiriyor. Mehmet Akif Ersoy'un, Çanakkale Şehitlerine yönelik yazdığı şiirde kullandığı, “Asım’ın nesli... Diyordum ya... Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” kelimesinden hareketle kurulan Asım’ın Nesli Gençlik Platformu, bu kez ise Türk Kızılayı için seferber olarak kan bağışının önemine dikkat çekti. Platform üyesi çok sayıda genç, Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunurken, Türk Kızılayı olarak vatandaşları kan bağışına davet etti.

“KAN VEREREK YENİ HAYATLARA UMUT OLMALIYIZ”

Program hakkında açıklamalarda bulunan Asım'ın Nesli Gençlik Platformu Başkanı Faruk Ali Sözbilici, “Bugün burada kan vererek, verdiğimiz kanlarla bir hayatın devam etmesine vesile olabilme ihtimalinin mutluluğu içerisindeyiz. Maide suresinde ki şu ayetler doğrultusunda: “Kim, bir cana kıymamış, toplumda terör, nifak, fitne ve bozgunculuk yapmamış ve çıkarmamış, bir insanı öldürürse veya sosyal yaşam hakkını elinden alırsa, sanki bütün insanlığı öldürmüş gibi olur. Kimde, bir insanın hayatını kurtarır, ona yaşam hakkını verirse, bütün insanlığı yaşatmış gibidir." Tüm genç kardeşlerimizi kan vermeye bekliyoruz, birilerinin mutluluğu bizim mutluğumuz olabilir” dedi.

“TÜM İNSANLIK ADINA FAYDALI BİR BAĞIŞ”

Kan bağışının tüm insanlık için önemliği olduğunu belirten Asım’ın Nesli Gençlik Platformu üyesi Kader Özanlağan ise, “Kan bağışının tüm insanlık adına faydalı bir bağış olduğu hususunda bu etkinlik çerçevesinde toplandık.Amacımız yapmış olduğumuz iyiliğin ihtiyaç sahibi bir insanın yüzünü güldürmek ve hayr duasını almaktır. Kızılay İyilik Haftası ve Lösev Farkındalık Haftası'ndan dolayı bu güzel etkinlik doğrultusunda bir nebze olsun faydalı olduysak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“İLK KEZ KAN BAĞIŞI YAPTIM”

Asım'ın Nesli Gençlik Platformu üyesi Tutku Enç de ilk kez kan bağışı yaptığını ve mutlu olduğunu belirterek, “Kızılay İyilik Haftası münasebetiyle bugün Asım'ın Nesli Gençlik Platformu üyeleri arkadaşlarımla birlikte buraya gelerek güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Hayatımda ilk defa kan bağışı yaptım. Buna vesile olan Asım'ın Nesli Gençlik Platformu ve Kızılaya teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz