Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aşçılar Derneği ile beraber, aşçılık eğitim merkezinde kursiyerlere şefler tarafından eğitim verildi.

KAMEK bünyesinde Aşçılık Kursuna katılan kursiyerlere, Türkiye Aşçılar Derneği Yönetiminde şefler uygulamalı olara eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı KAMEK Aşçılık Kursu mutfağında gerçekleştirilen uygulamalı eğitime ilişkin basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, “Kahramanmaraş ve Türk Mutfağı Dünyanın hiçbir ülkesiyle kıyaslanamaz.”
Türkiye Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Necat Çuhadar, Genel Sekreter İsmail Ay ve Sayman Şenol Özbay’ın da katıldığı uygulamalı eğitimde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
Başkan Özdemir yaptığı açıklamada: “Bugün burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak bulunuyoruz. KAMEK Aşçılık Kursu bünyesinde kurs gören kursiyerlerimize uygulamalı eğitim vereceğiz. Kahramanmaraş’ımızın gerçekten muhteşem bir mutfak kültürü var. Bu yöresel lezzetlerimizi ve zengin mutfak kültürümüzü dünyaya tanıtmak için buradayız. Çünkü Kahramanmaraş’ın başka ülkelerin mutfaklarıyla kıyaslanamayacak kadar güzelliği ve çeşidi var. Buradaki kursiyer kardeşlerimize tabiri caizse aşçı adaylarımıza bu konudaki bilgi ve birikimlerimizi aktaracağız. Kahramanmaraş’a has yemekleri anlatmak, tanıtmak ve yapılışını öğretmen için kursiyerlerimize eğitim vereceğiz” diye konuştu.
Fast-food türü yiyeceklerin günden güne çoğalmasının sebebine ilişkin kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Özdemir: “Bu artışın başlıca nedeni insanlara ekonomik gelmesi. Ama insan sağlığını etkilediği yönünü de düşünmemiz lazım. Bizim gerek ülkemizin gerekse Kahramanmaraş’ımızın zengin mutfak kültürü zahmet isteyen bir kültürümüz var. İnsanlar üşendikleri için bu tür beslenmelere yöneliyorlar. Ama besleyici ve doyurucu özelliği bakımından Kahramanmaraş’ımızın yemekleri daha ekonomik ve daha sağlıklı. Tüm insanlarımıza tavsiye ediyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından kursiyerlere yemeklerin nasıl yapılacağına dair bilgiler verilmek suretiyle eğitime başlandı. Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz