Mehmet Bağlar, Kahramanmaraş’ın tarihini, kültürünü, değerlerini, insanlarını ve bugüne kadar gelmiş geçmiş sanatçılarını anlatan arşivini sadece Manşet Gazetesi ile paylaştı.

Bağlar, 7’den 70’e Maraş ile ilgili bilgiler olan bu özel arşivini gazetemiz okuyucuları ile buluşturarak, kültür ve sanat anlamında vatandaşların gönül dünyalarını aydınlatıyor. Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu ve kültürünü ele aldığımız bu özel arşivde, şehrin geçmişten bu güne gelen ozanlarını, bestekârlarını ve sanatçılarını ele alıp bu özel kişilikleri tek tek sayfa sütunlarımıza taşımaya devam ediyoruz. Her hafta Pazartesi günü gazetemizde siz değerli okuyucularımız için yazılar yazan ve arşivinde ki tarih kokan notları bizimle paylaşan Bağlar, geçen hafta başarılarını işlediği ünlü müzik akademisyeni Prof. Dr. Hasan Arapgirlioğlu’nu kaleme almıştı. Arapgirlioğlu ise bu yazıdan sonra Bağlar’ın jestine kayıtsız kalmayarak, bir teşekkür mesajı kaleme aldı. Çok yakın dostu Bağlar’dan övgü dolu sözlerle bahseden Arapgirlioğlu, Kahramanmaraş müziğinin gelişmesinde Bağlar’ın çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Haber: Emre Akkış

Hasan Arapgirlioğlu’nun kaleminden Volkan Müzik Galerisi Yöneticisi, araştırmacı ve bağlama üstadı Mehmet Bağlar’a yazdığı teşekkür mesajı;


 

TÜRK SANAT MÜZİĞİ’NİN MİHENK TAŞIDIR
Şüphesiz ki ülkemiz kültürü içerisinde Kahramanmaraş’ın çok önemli bir yeri vardır. Sıcak ve üretken insanı, yeşili, doğası, tarihi, damak lezzetleri, el sanatları, sanayinin birçok alanı, üretim endüstrisi ve daha sayılabilecek onlarca kıymeti ile güzel yurdumun vazgeçilmez değerlerinden biridir. Bu değer içerisinde ülkemizin sanat hayatında da bir mihenk taşıdır. Vatan, millet, bayrak, devlet aşkı ile bezenmiş, aynı zamanda entelektüel diyalektiği son derece iyi özümsemiş onlarca kıymetli şair, yazar ve fikir adamı, ozan, ressam, karikatürist, geleneksel sanatçı, tv-radyo yapımcısı, profesyonel müzisyen yetiştirmiştir. İşte bu önemli müzisyenlerden biridir “Mehmet Bağlar”. Çünkü ömrünü bu alana vakfetmiş, Maraş’tan neredeyse hiç kopmadan bütün emeğini ve birikimini burada, burası için sergilemiştir. Mehmet Bağlar icracı, eğitimci, besteci, yönetmen, bando ve Türk Halk Müziği şefliği gibi birden çok yeteneği bir arada barındırır. 80’lerin ortalarında Kahramanmaraş Lisesinde öğrencilik yıllarımda tanıdığım, dürüst, samimi, çalışkan ve girişken kişiliğini her zaman taktir ettiğim bu güzide insanın, bir sanat sevdalısı olarak Kahramanmaraş’a kattığı değeri, sergilediği emeği izlemek beni her zaman gururlandırmıştır. Mehmet Bağlar’ın Kahramanmaraş için yapacağı çalışmalar eminim ki burada son bulmayacak ve her zaman bitmeyen bir enerji ile devam edecek. O güzel şehrin güzel insanlarına daha nice çalışmalar sunabilmen ve üretebilmen dileğimle sana; sıhhatli, bahtiyar, uzun bir ömür temenni ederim çok güzel insan “Mehmet Bağlar”. Prof. Dr. Hasan Arapgirlioğlu, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Devlet Konservatuarı.


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz