Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları önderliğinde bayanlara yönelik açılan özel Arapça Kursu düzenlenen sertifika töreniyle taçlandı.

Gerçekleştirdiği yardım ve eğitim faaliyetleriyle Kahramanmaraş’ta geniş kitlelere hitap ederek 7’den 70’e tüm vatandaşlara yardımlarını sürdüren Saçaklızade Vakfı, önderliğinde açılan Arapça Kursu düzenlenen sertifika töreninin ardından son buldu. 40 boyunca süren ve günlük 13 ile 16 saat ders gören katılımcılar, tempolu bir eğitim dönemini geride bıraktı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise sertifikaları verildi.

‘KUR’AN-I ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Sertifika dağıtım programında bayanlara sertifikalarını takdim eden Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, Kur’an-ı okuyup anlamanın önemine dikkat çekti. Demirdöğen, “Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülnur Demir ve Arapça Öğretmeni Emine Balbaba, Arapça eğitim ve öğretimine ihtiyaç olduğunu söylemesi üzerine faaliyete başladık. Hocalarımızın da gayreti ile beklenenin üzerinde bir katılımla kursumuzu açtık.  Kur’an-ı Kerim’in her harfini okuduğumuz zaman Allah’u Teâlâ 10 sevap veriyor. Ama Kur’an-ı okuyup ta anlarsak ve namazlarımızı kılarken de okuduklarımızı anlarsak namazlarımızı kılarken Allah ile bağımız daha kuvvetli olur.  Burada hanım kardeşlerimiz Kur’an-ı daha iyi anlamak için çaba gösterdiler. Yaz kursunun da sonuna gelindi ancak kursumuz kış sezonunda da devam edecektir. İlim bizlere son nefesimize kadar gereklidir. Arapçayı da gayet güzel bir şekilde çalışarak öğrendiler” dedi.

‘İLİM OKUMAK HEM KADINLARA HEM DE ERKEKLERE FARZDIR’

Arapça kursunun Kahramanmaraş’ta bir ihtiyaç olduğuna ve Arapçanın mutlaka öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Demirdöğen, şöyle devam etti: “Arapça dersi çok elzem bir faaliyetti yani lazım değil de mutlaka olması gereken bir kurstu. Bizler Arapçayı öğrenebilmek için yurt dışına gittik. Çok zor şartlar altında öğrendik. Dinimizi rahat bir şekilde öğrenemiyorduk. Üzerimizde baskı vardı bırakın Arapça öğrenmeyi Kur’an öğrenmek bile uyuşturucu madde satmak gibi bir suçtu. Şimdi ise bu kursu açtık ve kursumuz çok iyi bir şekilde değerlendirildi. Kurs için Saçaklızade Vakfı olarak bize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Dinimiz öğrenmekle şereflenir. Saçaklızade Vakfı’nın kapıları her kese gönül açmıştır. Hanımlarımız bu kursa gelerek hem ilmihali hem de itikat bilgilerini öğrensinler. Kıyamete kadar ilim devam edecektir. Son nefesimize kadar ilim öğrenelim. İlim okumak hem kadınlara hem de erkeklere farzdır. Zararın neresinden dönersek kardır hep birlikte bu fırsatları çok iyi değerlendirelim. İlimle donanalım ve öğretelim. Bilgi sahibi insan meyveli ağaca benzer eğer bir insanda bilgi yok ise meyvesiz ağaç gibidir. O yüzden meyvesiz ağaç olmayalım öğrendiklerimizi de çevremize yayalım. Allah’ın rahmetinden nasibimizi alalım.”

TÜM KADRO TAM BAŞARI

Arapça Kursu’nun açılmasında önderlik ederek bayanların Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okumalarına destek olan Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülnur Demir, kursu açmalarındaki en büyük amacın öğrencilere destek olmak olduğunu vurguladı. 40 gün süren ve 15 kişinin kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldığı kurs hakkında bilgilendirmelerde bulunan Demir,  “Bizim kursu açmamızda ki en büyük hedeflerimizden bir tanesi öğrencilerimize destek olmaktır. Öğrencilerimi Arapça derslerinde bilgileri ya anlıyorlar ya da anlamıyorlar bizde bu kursu düzenleyerek öğrencilerimizin dersleri daha da pekiştirmesine katkı sağlıyoruz. Hocamızın da sayesinde öğrencilerimiz derslerini pekiştiriyor. Kursa her gün yeni şeyler öğreniyoruz ve Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okuyabiliyoruz. Derslerimizden herkes çok memnun ve iştahla hergün tüm zorluklara rağmen derslere gidip geliyorlar. Güzel bir kurs oldu karşılığını da alacağımıza inanıyorum. Bundan sonraki kursta da ilmi eserler oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Kübra Dilbirliği

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz