Kütüphanenin hizmete sunulması için 330 tür ve 1978 adet kitap Birleşmiş Milletler Gaziantep Yüksek Komiserliği tarafından kütüphaneye gönderildi. Kahramanmaraş Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi’nde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Arapça Kütüphanesi bugün hizmete açıldı.

BURADA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve yetkili otoritelerle beraber bu projeyi hayata geçirdiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofis Başkanı Tracey Burckenmer(Treyzi Bukammeyer) konuşmasında şöyle devam etti, “Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle bu projeyi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Türkiye çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapmaktadır ve Kahramanmaraş’ta bu illerden bir tanesi ve yaklaşık 100 bin mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Güzel bir işbirliği çerçevesinde burada bu kitapların teslimatı yapıldı. Bizi mutlu eden diğer bir husus ise yetkili otoritelerle beraber bu projeyi hayata geçirme konusunda fırsatını yakalamış olmamız. Çünkü eğitim çok önemli bir husus. Eğitime hepimiz çok önem vermekteyiz. Şuan bunu basarmış olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 2 bin kitabı 2 kütüphaneye teslim etmiş bulunuyoruz. Çok önemli olan diğer noktada şuanda hem Türkçe hem de Arapça kitapların aynı kütüphanede bulunmasıdır. Hem yerel hakkın hem de Suriyeli halkın aynı yerde, aynı kütüphanede değişik kitaplardan yaralanma şansını yakalamış olması çok önemli. Yüksek komisyonumuz adına da aynı zamanda teşekkür ediyorum. Bu güzel uygulama adına sizlere çok teşekkür ediyorum. İnsanlar arası sosyal birlikteliğin daha da yoğunlaşması adına çok önemli bir gelişme olacaktır” dedi.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”
Kütüphanenin açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise konuşmasında, “Suriye kadın komitesi üyesi Rima Hanım’ın Suriyeli mültecilerin Kitap okuma ihtiyaçlarını Karşılayabilmek adına Birleşmiş Milletler Gaziantep Mülteciler Yüksek Komiserliğine başvurusu ile gündeme gelmiştir. Dulkadiroğlu Kaymakamımızın Başkanlığında yapılan toplantı ile birleşmiş Milletler Gaziantep Gaziantep Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin kitap desteğiyle ilimiz Karacaoğlan İl halk kütüphanesinde ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi Süleyman çelebi Kütüphanesinde Projenin uygulanabilirliği kararına varılmıştır. Kütüphanemizde hizmete sunulması için uygun görülen 330 tür ve 1978 adet kitap Birleşmiş Milletler Gaziantep Yüksek Komiserliği tarafından kütüphanemize gönderilmiştir. Koleksiyonun Kütüphanedeki yeri belirlenmiş ve Arapça Kitap bölümü için gerekli teknik alt yapı hazırlanmıştır. Gençlik ve spor Bakanlığının Genç Gönüllüler platformuna üyeliğinden yararlanmak suretiyle Suriyeliler koleksiyonunda görev almak üzere çalışacak gönüllü 2 Suriyeli çalışma arkadaşlarımızla koleksiyon Suriyeli mültecilerin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Dulkadiroğlu kaymakamlarımız başta olmak üzere Suriyeliler kadın komitesi üyesi Rima Hanıma, Projeye kitap koleksiyonu ile katkı sağlayan birleşmiş Milletler Gaziantep Mülteciler Yüksek Komiserliği başkanı ile çalışma arkadaşlarına, gönüllü çalışan Suriyeli kardeşlerimize ve Kütüphane çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz