Cuma namazı sonrası Ulu Cami meydanında Arakan yardım çadırı önünde açıklamaı yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk milletinin her zaman mazlumların yanında yer aldığını söyledi. Erkoç, “Arakan’daki masum insanlar inançlarından dolayı katlediliyor. Tüm dünyada mazlumların sesine kulak veren aziz milletimiz, Arakan’daki kardeşlerimizin aynı maneviyatı paylaştığımız, aynı medeniyetin mirasçısı olduğumuz, insanların çığlığına saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimiz gerekli duyarlığı gösterdi. Ve bu olaylar başladığından bu yana Türkiye'miz, aziz milletimiz Arakan halkının yanında olduğunu, oradaki kardeşlerimizin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Biz de Kahramanmaraş olarak birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte, ortak bir çalışma yapıyoruz. Kahramanmaraş’ta toplanan yardımlar bizzat devletimizin eliyle oradaki mazlumlara ulaşacak” dedi. 
AFAD İl Müdürü Zafer Özcan ise, kampanyaya ayni ve nakdi yardımlar olduğunu belirterek, "Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ tarafından yardım komisyonu oluşturulmuştu. Bu komisyonla birlikte yardım kampanyaları düzenlenecek, burada da Sayın Büykşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde, güzide sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, AFAD ile birlikte, Kahramanmaraşlılardan Arakan’daki Müslüman kardeşlerimiz için kampanya başlatmış olduk. Kampanyamıza yoğun bir ilgi var, bütün halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Hayrat Vakfı Bölge Koordinatörü Muhammet Köşker, Kahramanmaraşlı vatandaşların yardımlarını beklediklerini ifade ederek, "Arakan’da yaşanan zulümlere karşı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşun destekleriyle, yardım kampanyası yapıyoruz. 20 Ekim’e kadar devam edecek olan kampanyada, Kahramanmaraşlı halkımızın emanetlerini bizzat yerinde de kardeşlerimize götürerek, yardımlarımızı ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, şimdiye kadar 150 yardım TIR'ının Kahramanmaraş’tan Arakan’a gönderildiği belirtildi.

İHA

Editör: Mahmut Beyaz