Geçtiğimiz hafta Pazar günü Ligde oynanan son hafta müsabakalarıyla sezona kapatan ve Play-Off turuna geçen Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde, heyecan doruğa çıktı. Play-Off’a çıkmayı başaran Türkoğlu Belediyespor, Pazarcık Aksuspor, Elbistan Belediyespor ve Andırın Yeşildağspor, BAL Ligine yükselebilmek için karşı karşıya gelecek. Önceki gün Play-Off kuralarının çekilmesiyle birlikte 4 takım arasında oynanacak olan karşılaşmalar ise belli olmuştu. Play-Off mücadelesi için iddialı olan takımların Antrenör ve Başkanları ise Play-Off’a günler kala önemli açıklamalarda bulundu. Türkoğlu Belediyespor Antrenörü Hasan Balkan, Elbistan Belediyespor Antrenörü Mutlu Doğan, Pazarcık Aksuspor Antrenörü Ömer ince ve Andırın Yeşildağspor Kulüp Başkanı Altan Özer Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
İşte Antrenör ve Başkanların açıklaması…

Türkoğlu Belediyespor Antrenörü Hasan Balkan
“TÜRKOĞLU İLÇEMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE MÜCADELE VERECEĞİZ”
Sezona başlarken gruptan çıkmayı kendilerine hedef olarak koyduklarını ve bu hedefi gerçekleştirerek Play-Off’a çıktıklarını söyleyen Türkoğlu Belediyespor Antrenörü Hasan Balkan, “Öncelikle sezona fena sayılmayacak bir şekilde başladık. İlk önce Andırın Yeşildağspor deplasman galibiyeti daha sonra Dumlupınar ve Gençlerbirliği galibiyetlerini aldık. Arada bir Kahramansarayspor beraberliği oldu ama o günden bugüne namağlup buralara getirdik takımımızı. Sezona başlarken tabi ki hedefimiz öncelikle grup müsabakalarını 1. Bitirip Play-Off ve Play-Out’tan başarıyla üst lig olan BAL Ligine yükselmek. Geçen seneden iskeletimizi koruyup gerekli gördüğümüz mevkilere takviyeler yaptık. Devrede arasında transfer döneminde 2 transfer yaparak takımımızı takviye ettik ve kadroyu güçlendirdik. Play-Off’da inşallah 69500 nüfuslu Türkoğlu ilçemize yakışır bir şekilde mücadele ederek il şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah kaliteli bir Play-Off ve mücadelenin konuşulduğu seyredenlere seyir zevki yüksek maçlar izlettirebilmenin gayreti içerisinde olacağımızın sözünü verebiliriz. Bu vesile ile takımımıza Play-Off yolunda başarılar diliyorum” dedi.

Pazarcık Aksuspor Antrenörü Ömer İnce
“BAL LİGİNE ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Geçen yıl BAL Ligine çıkmayı kıl payı kaçırdıklarını söyleyen Pazarcık Aksuspor Antrenörü Ömer İnce, hedeflerinin üst lige çıkmak olduğunu belirtti. İnce, “Pazarcık Aksuspor, uzun yıllar 3.Ligde mücadele etmiş, Kahramanmaraş'ın en köklü kulüplerinden birisi. Dolayısıyla Pazarcık Aksu Spor'un oynadığı ligde iddialı olmaması düşünülemez. Geçtiğimiz sezonda BAL Ligi’ne çıkma şansını son maçta kaybetmişti. Bu sezona başlarken de hedefi doğal olarak bir üst lig olan BAL Ligi’ne çıkmaktı. Pazarcık Aksu Spor’la anlaştığımızda maçların başlamasına iki hafta vardı. Dolayısıyla hazırlık sürecini çok iyi geçiremedik. Fakat başta Belediye Başkanımız Sayın Yakup Hamdi Bozdağ olmak üzere, kulüp başkanımız Cemalettin Nadir Aras, kulüp başkan yardımcımız Nedim Berktaş, yönetim kurulu üyesi Ömer Bolat ve diğer yöneticiler ile birlikte iyi bir sinerji yakaladık. İlk maçta şampiyonluğa oynayan Elbistan Belediye Sporu farklı bir skorla yenerek sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. Burada doğruyu söylemek gerekirse bu kadar kişilikli ve yetenekli bir oyuncu gurubuyla karşılaşacağımızı da tahmin etmiyorduk. Sayısal olarak eksiktik fakat bu eksikliği oyuncularımız kişilik ve yetenekleriyle kapattılar. Pazarcık’lı genç oyuncularımızın da hakkını teslim etmek lazım. Onlarında bize çok katkıları oldu. Güçlü rakiplerin olduğu bir gruptan biri hükmen olmak üzere 16 maçın tamamını kazanarak grup birincisi olarak PlayOff’lara kalmaya hak kazandık. Play-Off’lar da kim daha çok puan alırsa o BAL Ligi’ne çıkacak. Daha önce Çetin Canlı kardeşimle Türkoğlu Belediyespor’da bir şampiyonluk yaşayarak BAL Ligi’ne çıkmıştık. İnşallah şimdi de aynı başarıyı Pazarcık Aksu Spor’da yaşamak istiyoruz. Ayrıca Play-Off’lara katılan takımlara başarılar diliyorum çünkü hepsi bu şehrin güzide takımları” ifadelerini kullandı.


Elbistan Belediyespor Antrenörü Mutlu Doğan
“HEDEFİMİZ BAL LİGİNE ÇIKMAK”
Elbistan Belediyespor Antrenörü Mutlu Doğan, takımının çalışarak güzel işler çıkardığını söyledi. Play-Off mücadelesinden birinci olarak çıkmak istediklerini belirten Doğan, hedeflerinin Bal Liginde oynamak olduğunu ifade etti. Doğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizler bu takıma gelmeden önce bu takım amatöre katılmayı düşünmüyordu. Ama çok kısa zamanda toparlandık ve önceliğimiz lige katılmaktı. Hedefimiz ligde iyi bir başlangıç yapmaktı ama yenilgiyle başladık. Çalışmalarımızın sonucu 2 maçta aldık devre arası yaptığımız transferlerde takıma olumlu katkı sağladı. Hedefimiz şimdi BAL Ligine çıkmak. İnşallah üst lige çıkıp, takım olarak ve tüm Elbistanlı sporseverlerle birlikte bu hedefe ulaşırız diye düşünüyorum. Elbistanlı tüm taraftarlardan takımımıza sahip çıkmalarını istiyorum.”

Andırın Yeşildağspor Kulüp Başkanı Altan Özer
“PLAY-OFF’A ÇIKMAK HEDEFLERİMİZDEN BİRİYDİ”
Andırın Yeşildağspor Kulüp Başkanı Altan Özer, Andırın’ın sezona iyi başladığını, yeni takım olmasına rağmen diğer takımları geride bırakarak Play-Off’a girdiğini hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Özer, “Sezona çok iyi başladık, Afşin Belediyespor’u deplasmanda 3-1 mağlup etmemiz takıma çok iyi güven verdi. Biz zaten 1. Amatör Kümeye bu sene yükseldik ve iyi bir takım kurduk. Bu senede hali hazırdaki takımımıza biraz takviye yaparak ve sezon başında hedefimize Play-Off’u koyarak başladık ve bunu da çok şükür başardık. Hem sezona başlamadan hem de devre arasında transferlerimiz oldu. Bizim transfer yaparken önceliğimiz, alacağımız oyuncuların karakter yapılarıydı ve aldığımız oyuncuların çoğu faydalı oldu zaten takıma. Uymayanlarla da yollarımızı ayırdık. Play-Off’a çıkmak bizim hedeflerimizden biriydi. Çünkü daha önce Andırın Yeşildağspor Play-Off’lara hiç katılmamıştı ve bunu da başardığımız için çok mutluyuz. Peki, burada ne yapabilirsiniz derseniz; biz elimizden geleni yapacağız. Çıkıp futbolumuzu oynayacağız ve taraftarlarımıza güzel maçlar izletmeye çalışacağız. Bizim amacımız; Andırın’daki gençleri kahvehane köşelerinden ve internet kafelerden, sahalara çekmek. Andırın halkına biraz olsun sosyal etkinlik yaşatmak ve en önemlisi de ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı şehit haberleriyle moral olarak kötü durumda olan insanlarımızı sahalara ve spora çekerek biraz olsun deşarj edebilmek. Sonuçta hayat devam ediyor. Takımımıza Play-Off yolunda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Hakan Aydın
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz