Kahramanmaraş’ta önceki gün saat 16.00 itibariyle etkili olan sağanak yağış, sele dönüşmüş, Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur, ev ve iş yerinde su baskınlarına neden olmuş araçlar derinliği 30 santimi bulan su altında kalmıştı. Aniden bastıran sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise çevrede bulunan iş yerlerine sığınmıştı. Baba Hasan Uşak'ın işte olduğu esnada merkez Onikişubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde 4 katlı binanın kaldırım seviyesindeki evde oturan anne Fatma Uşak (38), çocukları Mevlüt (10) ve Ali Osman'ı (4) bayramlık traşlarını yaptırıp eve getirmişti. Bu sırada aniden bastıran sağanak, evin bitişiğindeki inşaatın molozlarını eve sürüklemiş, tavana kadar su dolan evin tuvalet bölümünde ise göçük oluşmuştu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve polis ekiplerinin çalışmasının ardından evin çevresine güvenlik şeridi çekilmişti.

TAVANA KADAR SU

Baba Hasan Uşak'ın kuzeni Mustafa Kılıçsallayan, yaptığı açıklamada, şiddetli yağıştan dolayı oluşan selin inşaat alanına girdiğini, buradan da molozlarla balkondan evin içine dolduğunu söyledi. Evin tavana kadar olan kısmının suyla dolduğunu dile getiren Kılıçsallayan, tuvalette göçük oluştuğunu, ayrıca binanın istinat duvarının da çöktüğünü dile getirdi. Bayrama çok üzgün girdiklerini dile getiren Mustafa Kılıçsallayan, "Orada da bizim ailemiz, canımız, ciğerimiz, yeğenlerimiz gitti. Hasan Uşak'ın eşi Fatma Uşak çocuklarını bayram tıraşı yaptırmış eve gelmiş, sonra da bu olay oldu. Bayramları karalı geçecek." dedi.

Kılıçsallayan, olayda inşaat firmasının ihmalinin bulunduğunu da öne sürdü. Baba Hasan Uşak'ın ise bir inşaat firmasında çalıştığı öğrenildi.

ACI OLAY ÇABUK DUYULDU

Yaşanan olumsuzlukların belki de en can yakanı ise bir anne ve iki evladının evlerine dolan su yüzüne boğulmaları oldu. Anne ve iki çocuğu için, Ulu caminde öğle namazının ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan namazın ardından tabutlar omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı.

Cenaze törenine acılı baba Hasan Uşak, Kahramanmaraş Valisi Vahdeddin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, acılı ailenin yakınları katıldı.

Haber: Mustafa Kılınç Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz