Kocaeli’nin Darıca İlçesi’ndeki Bayramoğlu Sosyal Tesisleri’nde dün başlayan Gençlerin Katılımı ile Yerel Basının Dijital Dönüşümü Ana Yapısal Diyalog Forumunun ikinci gün ilk oturumunda, yedi bölgede düzenlenen çalıştaylara katılanlar arasından seçilen 60 genç, forum sonuçlarını değerlendirerek görüşlerini paylaştı. Daha sonra gençlerden gelen öneriler tartışılarak taslak deklarasyonun yazımı gerçekleştirildi. Hazırlanan metne ilişkin geri dönüşlerin alınmasının ardından nihai deklarasyona son şekli verilecek. Söz konusu deklarasyon, kamu kurumlarına, üniversitelere, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarına gönderilecek.

GELECEK ADINA İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”

Forumun sonunda ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı’nın katılımları ile sertifika töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Genel Müdür Karaca, düzenlenen forum ve sonuçlarının ülkeye ve medya sektörüne hayırlar getirmesini dileyerek, “Forumda, hem kamu adına sektörde faaliyet gösteren kurumlarımızın hem de özel sektör temsilcilerimizin dijital medyaya yönelik görüşlerini öğrenme fırsatı bulduk. Geleceğimiz olan siz gençlerimizin de önerilerini ve değerlendirmelerini aldık. Kendi aramızda dijital medya üzerine tartıştık. 10 aylık bir sürecin sonuna geldiğimiz bugünde ortaya sonuç bildirgesi çıkmış oldu. Ümit ediyorum bu forum ve sonuç bildirgesi gelecek adına için iyi bir başlangıç olacak. Sizlere de çalışmalarınızın karşılığı olarak sertifikalarınız verilecek. İyi muhafaza edin, ileride hayatınızın birçok alanında kullanma imkanınız olacak” dedi. Gençlerin en büyük beklentisinin istihdama yönelik olduğunu çok iyi bildiklerini kaydeden Karaca, Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam programı kapsamında birçok gencin iş sahibi yapıldığını anımsattı. Karaca, “Bizim bu tür çabalarımızın genç arkadaşlarımız adına meslek sahibi olmalarıyla nihayet bulması hakikaten son derece sevindirici. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerimizde de işin istihdam boyutunu hep düşüneceğiz. Sizler de istihdama vurgu yapmayı ihmal etmeyin” ifadelerini kullandı. Karaca’nın konuşmasının ardından foruma katılan 60 gence sertifikaları verildi.

ÇALIŞTAYLAR VE ANA YAPISAL DİYALOG FORUMU

Basın İlan Kurumu, Türkiye Ulusal Ajansı işbirliği ile Erasmus + programı kapsamında, 28 Şubat-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında sırasıyla İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Trabzon, Antalya, İzmir ve Erzurum illerinde “Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayları” düzenledi. Daha sonra bu çalıştaylara katılan 175 gencin önerileri rapor haline getirildi. Projenin ikinci ve son etabı olan Ana Yapısal Forum ise, 21-22 Ağustos tarihlerinde 60 gencin katılımıyla Darıca’da gerçekleştirildi. Genel Müdür Yakup Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Yolcu ve Ulusal Ajans Gençlik Çalışmaları Koordinatörü İbrahim Demirel’in resmi açılış konuşmalarıyla başlayan forumda, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) İstanbul Bölge Müdürü Abdulhamit Avşar, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, ES Medya Dijital Medya Koordinatörü Yusuf Özhan ve Demirören Dijital Medya Koordinatörü Bülent Ayanoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz