21 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığına geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan ve parti tabanından yetişmiş biri olan Mustafa Akpınar, seçim çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Akpınar, seçime sayılı günler kala büyük bir kalabalıkla Afşin, Elbistan İlçe Teşkilatları ve Ülkü Ocakları Başkanlıklarını ziyaret ederek partililerden destek istedi. Burada Akpınar’a partililer sevgi seli göstererek il başkanıymış gibi karşıladı. İlk olarak Afşin MHP İlçe Başkan’ı Ersal Koç ve Ülkü Ocakları Başkanı Kağan Karataş’ı ziyaret eden Akpınar, daha sonra Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir ve Ülkü Ocakları Başkanı Kubilay Ceylan ile bir araya geldi. Akpınar ve ekibi Elbistan ve Afşin ilçesine konvoylar eşliğinde girerek vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.


‘HİÇ KİMSE SAHİPSİZ DEĞİLDİR’

Daha güçlü teşkilat yapısı oluşturarak yollarına devam edeceklerini belirten Başkan adayı Akpınar, parti için gece gündüz çalışacaklarına vurgu yaptı. Parti’nin tabanından yetişmiş biri olarak İl Başkanlığına talip olduğunu kaydeden Akpınar, “Hiçbir adayımızla ilgili herhangi bir olumsuz bir şey konuşmak istemiyorum. Ben sadece yapmayı düşündüklerimizi ve neler yapabiliriz onları ortaya koyacağım. Dolasıyla ilçelerimizin benim yanımda ve yerimde çok özel bir durumu var. 4 yıllık ilçe başkanlığım döneminde hem İlçe Başkanımızla, hem Elbistan’daki İlçe yöneticilerimizle sıcak ilişkiler içerisinde oldum. Bundan sonra Kahramanmaraş’ta Milliyetçi ve Ülkücü harekete mensup hiç kimse sahipsiz değildir. Her zaman kötü gününüzde de, iyi gününüz de de yanınızda olan sevinçlerinizle sevinçlenecek, dertlerinizle dertlenecek bir İl Başkanı bulacaksınız” ifadelerini kullandı

‘DAVA ARKADAŞIMIZI ASLA ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİM’

Birleştirici ve bütünleştirici olarak yol alacaklarına işaret eden Akpınar, şu ifadelere yer verdi: “Bir İl Başkanı öncelikli olarak birleştirici ve bütünleştirici olmalı ayrıştırıcı olmamalı, insanları ötekileştirmemeli herkesi kucaklayabilmeli. Zaman zaman benimde bir bağlamda eksikliklerim, hatalarım olmuş olabilir ama şu durumda söz veriyorum Cenab-ı Allah’ın izniyle, sizlerin de desteği ile 21 Mayıs’ta seçilerek İl Başkanı olursam hiçbir dava arkadaşımızı asla ötekileştirmeyeceğim, asla ayrıştırmayacağım. Milliyetçi ve Ülkücü harekete mensup her arkadaşıma sımsıkı sarılacağım. Bunu burada açık bir şekilde ilan ediyorum. Her ay bir ilçemizde tüm ilçe başkanlarımızla birlikte toplantılar yapacağım. Aynı zamanda o ilçemizde ki yan kuruluşlarımızı da buna katarak Ülkü Ocaklarımız, Ülkücü İşçiler, sendikalarımız bütün bu çalışmalarımızın içerisine de İlçe Başkanlığımız başta olmak üzere herkesle iletişim kuracağız. Yaptığımız toplantının ardından diyelim ki Elbistan’dayız Elbistan’da davamıza hareketimize mensup kim varsa hepsinin ayağına gideceğiz. Hasta olan, şehit ailelerine, hastanelere, esnaflara, iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine gideceğiz.”

‘ARTIK BİZDE AYRILIK, GAYRILIK OLSUN İSTEMİYORUM’

Adaylığını açıklayalı 10 gün olduğunu kaydeden Akpınar, “Bir haftan beri bu benim 9’uncu ilçe teşkilatı ziyaretim. Dolasıyla beni tanıyanlar tutamayacak sözleri söylemeyeceğimi çok iyi bilir. Sadece yapacaklarımız bu değil. Yapacaklarımız en başında bizim yola çıkış tarzımız var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine 3 hilal bayrağını dikmek. Biz Cenab-ı Allah’ın izniyle, sizlerin de desteği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine 3 hilal bayrağını hep beraber dikeceğiz. Benim için esas olan Elbistan ve Afşin İlçe Teşkilatı. Burada yönetici abilerim var. Şuana kadar herhangi birinizi arayarak bir oy isteme kaygısı içerisine düşmedim. Ama hepinizin telefonlarını da aldım ayrıca arayacağım. Burada anlatmak istediğim dolasıyla esas olan teşkilatımız. Şehrimizde yerel bazda güçlü muhalefet yaparak, ana muhalefet olan partimizi iktidar yapacağız. Önümüzde yapılacak olan yerel seçimlerde teşkilatımızın belirleyeceği Belediye Başkan adayını gidip Genel Merkezden ben alacağım. Önümüzde 3 tane seçim var. Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yine yapılacak olan milletvekilleri seçimleri. Camiamızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Artık bizde ayrılık, gayrılık olsun istemiyorum. Bir söz var ya; “Ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir” diye biz kendi içimizde iş meselelerle uğraşmaktan dışa dönük siyaset yapamıyoruz. Kahramanmaraş’ın merkezinde 9 yıla yakındır siyaset yapıyorum. Kahramanmaraş’ta ki iş adamları, sanayiciler, esnaf odaları, yan kuruluşlar, STK’lar ve basın mensupları ile devam eden ilişkilerimiz var. Biz burada hizmete ve çileye talibiz. Bana oy verirsiniz, vermezsiniz. Verseniz de, vermesiniz de canınız sağ olsun. Ama şunu iyi bilin ki, Mustafa Akpınar bundan sonra hareketimize ve davamıza mensup olan her ülküdaşının yanında ve emrinde olacak. Telefonumda gece gündüz hiçbir zaman da kapanmayacak. Sözde yönetimimin yanında olmadığını söyleyenlere benim ilçemdeki delegelerimin yanımda olmadığını söyleyenlere diyorum ki, ben 2 tane İlçe kongresi geçirdim, 3 tane il kongresi geçirdim. Bu işlerin nasıl olduğunu çok iyi bilirim. Benim nasıl çalışma yaptığımı beraber çalıştığım yönetici arkadaşlarım çok iyi bilir. Buraya Kahramanmaraş’tan 35 arkadaşla geldik. Bunların içerisinde yönetici arkadaşlarım, birinci derece yakın olanlar ve delegelerimiz var. Yani ihtiyaç hâsıl olursa Elbistan’daki herhangi bir dava mensubumuza, herhangi bir şekilde baskı olursa bu kurumda çalışan olur, sizin Elbistan termik santralinde olur veya ilçe başkanımız olur bugün nasıl 10 arabayla geldiysem yarında 50 arabayla gelebileceğime inanın ve bana güveninin” şeklinde konuştu.

Haber : Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz