Dr. Özel, Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Amerikan Yüzyılının Sonunda Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Amerika, Avrupa ve Ortadoğu ekseninde değişen dünyaya ilişkin bilgiler verdi.

Amerika'nın yirmibirinci yüzyılda ikinci dereceden bir güç olmak zorunda kalacağını, daha şimdiden kendini buna alıştırdığını dile getiren Özel, "İnşallah Amerika yüzyılının sonu inşallah Anadolu'nun başlangıcı olacaktır." dedi.

Verimli geçen konferanstan dolayı teşekkür eden Yedihilal Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Üzeyir İleri ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 5. Bölge Başkanı Sebahattin Kala, Özel'e Maraş işi oyma sandık hediye etti.

- "İslam Ekonomisi ve Bitcoin" konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi işbirliğiyle "İslam Ekonomisi ve Bitcoin" konulu konferans düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, öğrencilerin hayata hazırlanmasında önemli katkı sunan öğrenci faaliyetlerini Üniversite yönetimi olarak imkanlar ölçüsünde desteklediklerini belirtti.

Doğu Türkistanlı öğrencilerin kurduğu Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğunun faaliyetlerini ilgiyle takip ettiğini ifade eden Rektör Can, "Ülkemizde, üniversitemizde misafir ettiğimiz yabancı uyruklu öğrencilerimizi önemsiyoruz. Onları üniversitemizde ağırlamaktan ve eğitimlerine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Onların her türlü sorunlarına üniversite olarak bugüne kadar sahip çıktık, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Değerli öğrencilerimiz, KSÜ Rektörlüğü olarak her zaman yanınızdayız." şeklinde konuştu.

KSÜ Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu Başkanı Abdülhamid Hamdullah ise, kısa bir selamlama konuşması yaparak, konferansın gerçekleştirilmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini sundu.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Özel de "İslam Ekonomisi ve Bitcoin" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Tarihten bugüne metaların para olarak kullanımına ilişkin bilgiler paylaşan Özel, İslam ekonomisinin adalete dayalı bir ekonomik sistem olduğunu ifade etti.

Sunumunun ardından KSÜ Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Alimcan Buğda tarafından Mustafa Özel’e hediye takdim edildi.AA

Editör: Mahmut Beyaz