Ocak ayının ilk haftası ikinci yarıya start veren 1. Amatör Küme Büyükler Liginde, önceki gün 13. Hafta heyecanı yaşandı. Her hafta birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan karşılaşmalarda artık son haftalar yaklaştı. A ve B grubu olarak iki farklı grupta yer alan takımlar, 13. Haftayı da geride bıraktı ve son haftalara girdi. A grubunda Liderliği ilk haftadan itibaren sürdüren Türkoğlu Belediyespor, Ligin 13. Haftasında Dumlupınarspor’u konuk etti. Play-Off’a çok yakın olan Türkoğlu, rakibini 8-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Dumlupınarspor’un ise Play-Off ümitleri kalmadı. B grubunda ise grup lideri olan namağlup Pazarcık Aksuspor ise bu haftayı BAY geçti. Geçen hafta Play-Off’u garantileyen Pazarcık ekibi, 14. Haftada Pazarcık Kartalkaya ile grubun derbi maçında karşı karşıya gelecek. B grubunda Play-Off ümitlerini sürdüren Uludazspor ise Bertizspor ile karşı karşıya geldi. Ancak Bertizspor’un sahaya çıkmaması sonucu Uludazspor, Bertiz’i hükmen 3-0 mağlup etmiş oldu. 14. Hafta heyecanı ise 4 Şubat Pazar günü başlayacak.

TÜRKOĞLU GOLE DOYMADI
A grubunda 13. Hafta karşılaşmasında kendi evinde Dumlupınarspor’u konuk eden grup lideri Türkoğlu Belediyespor, rakibini 8-0 mağlup etti. Ligin bitmesine son 5 hafta kala galibiyet serisini devam ettiren Türkoğlu, namağlup seriyi bozmadı. Bu maçla birlikte puanını 31’e yükselten Türkoğlu Belediyespor, ligin bitmesine son 5 hafta kala birinci sıradaki yerini korudu. Gelecek hafta grubundaki bir diğer takım Kahramansaryspor ile karşılaşacak olan Türkoğlu, Kahramansarayspor’u mağlup etmesi halinde Play-Off’a çıkmayı garantileyecek.


ANDIRIN YEŞİLDAĞ PUAN FARKINI KORUDU
A grubundaki bir diğer takım Andırın Yeşildağspor, bu hafta ligden çekilen Sakaryaspor ile karşılaştı ve müsabakadan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Türkoğlu Belediyespor ile arasında 7 puan fark bulunan Andırın ekibi, en yakın rakibi Ekinözü Cela Belediyespor ile arasındaki puan farkını 3’e çıkarttı. 12. Haftada Türkoğlu Belediyespor deplasmanından 5-2 yenilip eli boş dönen Andırın, bu haftada aldığı 3 puanı hanesini yazdırıp Play-Off için bir adım daha kat etti. Haftaya grubunda iddiası olmayan Dumlupınarspor ile karşılaşacak olan Yeşildağspor, bu maçı da kazanıp, hem liderle arasındaki puan farkını azaltmak hemde Play-Off için 3 puanla ayrılma hedefinde.


EKİNÖZÜ PLAY-OFF PEŞİNDE
A grubunda üçüncü sırada bulunan Ekinözü Cela Belediyespor, 13. Haftayı BAY geçti. Grubundaki en yakın rakibi Kümbet ve Andırın ile arasındaki puan farkını açmak isteyen Ekinözü ekibi, bu hafta BAY geçmesine rağmen üçüncü sıradaki yerini korudu. Geçtiğimiz hafta Ligin 12. Hafta maçında KM Gençlerbirliği’ne 2-0 mağlup olan Ekinözü Cela Belediyespor, Play-Off için önemli bir puanı kaybetmişti. Play-Off için ligde kalan son 5 maçlarda puan kaybetmemek için sahaya çıkacak olan Cela Belediyespor, haftaya karşılaşacağı Kümbetspor karşılaşmasından 3 puan almayı hedefliyor. Grubunda bir altında bulunan Kümbetspor’unda bu hafta puan kaybetmesiyle birlikte biraz daha moral bulan Ekinözü, Andırın ile arasındaki puan farkını kapatıp, Play-Off’a çıkmak istiyor.


AFŞİN SERİYİ DEVAM ETTİRDİ
A grubunda Play-Off’a çıkabilmek için son 3 haftadır 3 galibiyet alarak büyük bir çıkış yakalayan Afşin Belediyespor, 13. Haftada da eli boş dönmedi. Ligde kendi grubunda alt sırada en yakın rakibi konumunda bulunan Kahramansarayspor ile Afşin İlçe Stadı’nda karşılaşan Afşin, rakibini 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükselen ve puanını 19’a çıkaran Afşin, Play-Off yolunda büyük bir puan elde etti. Haftaya KM Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Afşin, Gençlerbirliği’nden 3 puanla ayrılıp, Play-Off’a bir adım daha yaklaşmak istiyor.


GENÇLERBİRLİĞİ SON DAKİKADA GÜLDÜ
A grubunda Play-Off ümitlerini sürdürmek için son iki haftadır iyi bir çıkış yakalayan KM Gençlerbirliği, 13. Haftada Kümbetspor ile karşı karşıya geldi. Batıpark Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle bitti. İkinci yarıda ise iki takım karşılıklı gol bulurken, skoru belirleyen golü 90. Dakikada Gençlerbirliği kaydetti ve karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte puanını 16’ya yükselten Gençlerbirliği, 6’ncı sıraya oturdu. Haftaya en yakın rakibi Afşin Belediyespor ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği, bu müsabakadan da 3 puanla ayrılıp çıkışı sürdürmek istiyor.

LİDER BAY GEÇTİ
B grubunda liderliğini ilk haftadan itibaren sürdüren Pazarcık Aksuspor, Ligin 13. Haftasını BAY geçti. Oynadığı 11 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmeyen Pazarcık Aksuspor, ayrıca kalesinde gördüğü iki gol ile Ligin en az gol yiyen takımı durumunda. Geçtiğimiz hafta Play-Off’a çıkmayı garantileyen Pazarcık ekibi, ligin 14. Haftasında Pazarcık Kartalkaya ile derbi oynayacak.


ELBİSTAN FARKLI GÜLDÜ
B grubunda Play-Off’a her geçen hafta yaklaşan Elbistan Belediyespor, bu haftayı da farklı geçti. Batıpark Stadı’nda Büyüksırspor ile karşı karşıya gelen Elbistan ekibi, sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte puanını 28’e yükselten Elbistan Belediyespor, 14. Haftada galip geldiği takdirde Play-Off’a çıkmaya hak kazanacak. 14. Haftada Uludazspor ile karşı karşıya gelecek olan Elbistan, Uludazspor’u mağlup edip, sonraki haftalara Play-Off rahatlığıyla girmek istiyor.

AS VEFA PUANLARI PAYLAŞTI
B grubunda inişli çıkışlı bir grafik çizen AS Vefa, geçtiğimiz hafta Pazarcık Aksuspor karşısında 2-1 mağlup olmuştu. Pazarcık’tan alamadığı puanı Kartalkaya karşısında almak isteyen AS Vefa, deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Play-Off’tan bir adım daha uzaklaşan As Vefa, Play-Off’a kalmak için ligde kalan 5 maçı da kazanması gerekiyor.


ULUDAZ HÜKMEN GALİP
B grubunda 13. Hafta maçında Bertizspor Batıpark Stadı’nda karşı karşıya gelen Uludazspor, rakibi Bertzispor’un sahaya çıkmaması sonucu rakibini hükmen 3-0 mağlup etmiş oldu. son 3 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Uludazspor, bu sonuçla birlikte puanını 17’ye çıkardı ve 6’ncı sıradan 3’üncü sıraya yükseldi. Play-Off ümitleri için önemli bir galibiyet alan Uludazspor, kalan haftalarda Elbistan Belediyespor’un puan kaybetmesini bekleyip, oynayacağı 5 karşılaşmada da galip gelmeyi hedefleyecek.


MARAŞGÜCÜ DURUMU ZORA SOKTU
B grubunda Play-Off için inişli çıkışlı bir sezon geçiren Maraşgücü, ligin 13. Haftasında Play-Off ümidi kalmayan Çağlayancerit ekibiyle karşı karşıya geldi. Karşılaşmada toplam 6 gol sesi çıkarken, sahada sevinen taraf çıkmadı ve karşılaşma 3-3’lük eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla birlikte puanını 17’ye çıkardı ve 4’üncü sıraya yükseldi.

Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz