Mehmet Akif Ersoy kültür Merkezi'nde düzenlenen programa yoğun bir katılım oldu. Programda Dernekle ilgili açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, Para istemek yerine bu tür etkinlikler düzenleyerek kendi eksiklerini kendilerinin gidermeye çalıştıklarını ifade ederek “Amacımız derneğimizin eksiklerini gidererek insanlara yardımcı olmak” dedi.

DAHA İYİ HİZMET İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman yaptığı açıklamada şunları söyledi,“Bugün Kahramanmaraş’taki minik öğrencilere müzikal oyunu, minik sincaplar ve çocuk oyunları etkinliği düzenleyerek onları bu güzel etkinlikte buluşturduk. Burada ki tiyatronun yapılma amacı ise derneğin maddi gelirine bir nebzede olsa katkı sağlamak. Bu bölgede yaklaşık 12 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olarak maddi anlamda önemli derecede sıkıntılar çekiyoruz. Yönetim kurulu arkadaşların gönül esasıyla başlattıkları programlar derneğimizin adına fayda sağlamak. Bu etkinlikte gönüllü arkadaşlarımız çok emekler harcayarak maddi anlamda gelir etmek ve derneğimizin eksiklerini gidermek mücadele ediyorlar. Böyle bir faaliyet düzenlememizdeki tek amaç bu aslında. Bu düzenlenen etkinlik derneğe bir gelir sağlayacak ve bizler hizmetimizi daha iyi yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

BAĞIŞ TOPLAYAN DEĞİL, BAĞIŞ KABUL EDEN BİR DERNEĞİZ”

Karaman, “Kahramanmaraş’ta Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak bağış toplayan bir dernek değiliz, bağış kabul eden bir derneğiz. Ne yazık ki insanlar bu konuda çok fazla duyarlılık göstermiyor. Bizler de para kazanmanın yollarına gittik. Gönüllü arkadaşlarla beraber etkinlikler düzenleyerek derneğin eksiklerini gidermek için harekete geçtik. Bu durumu Vali Vahdettin Özkan ile paylaştığımızda bize desteklerini esirgemedi. Buna etkinliğe vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a, maddi desteklerini bizlerden esirgemeyen Sanayi ve Ticaret Odasına ve tüm dostlara teşekkür ediyorum”ifadesini kullandı.

KİMSEDEN PARA İSTEMEK YERİNE BU TÜR ETKİNLİKLER DÜZENLEYEREK KENDİ EKSİKLERİMİZİ KENDİMİZ GİDERİYORUZ”

Bu etkinliklerin devamı gelecek diyen Karaman, “2016 yılında da etkinlik yapmıştık daha önce ve oradan kazanılan parayla derneğimizin eksiklerini tamamlamıştık. Şimdiki amacımızda bu aslında. Kimseden para istemek yerine bu tür etkinlikler düzenleyerek kendi eksiklerimizi kendimiz gidermeye çalışıyoruz. Burada yapılan etkinlik çocukları da çok mutlu etti. Şuan onların yüzündeki mutluluk her şeye değer. Bizler burada her şeyin en iyisini, en güzelini yapma peşindeyiz. Amacımız burada derneğimizin eksiklerini gidermek hem de insanlara yardımcı olmak” şeklinde konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin düzenlediği programda, Minik öğrencilere palyaço gösterisi, minik sincaplar ve çocuk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra minik öğrenciler Müzik eşliğinde eğlendi.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz