Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sona gelen Milli İrade Meydanı içerisine yapılacak olan Milli İrade Camii’nin temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın katılımıyla atıldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün eski binası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmış ve alana Milli İrade Meydanı ve Kapalı Otopark yapımına başlanmıştı. İçerisinde camiden oturma alanlarına birçok sosyal donatıyı içinde barındıran Milli İrade Meydanı, kent merkezine yeni bir hava katacak. Yapımı sona gelen Milli İrade Meydanı’nın altında bulunan kapalı otopark, 3 kattan oluşurken, 350 araç parkı kapasitesine sahip olacak. Otopark ile bağlantılı olarak işlev görecek olan 13 bin m2 alan üzerine kurulu Milli İrade Meydanı, 4 bin 500 m2 alana sahip gösteri, toplanma vb. amaçlara uygun olurken, 700 m2 alan ise yeme-içme avlusu, 250 m2 ticari alan ve 2 bin 200 m2 yeşil alanı bünyesinde barındıracak. Açık alan kullanıldığı takdirde 10 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı Milli İrade Camii’nin ise temeli AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın katılımıyla atıldı. Temel atma törenine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milli İrade Camii’nin yapımını üstlenen hayırsever Şakir Erzurumluoğlu ve Erzurumluoğlu ailesi, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çok sayıda davetli katıldı.

BU BÖLGEMİZDE EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYORDU”

Temel atma töreninde ilk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Erkoç, “Bugün gerçekten çok mutlu olduğumuz, bizi çok heyecanlandıran bir temel atma töreni gerçekleştirdik. Şehrimizin bu bölgesinde bir camiye çok ihtiyaç duyuluyordu. İnşallah bir hayırseverimiz Şakir ağabey ve kardeşleri Erzurumluoğlu ailesi tarafından bir cami buraya inşa edilecek. Kendilerine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Cami eksikliği gerçekten de bu bölgede acil bir ihtiyaçtı. Şehrin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesiydi, çünkü bu bölgede geçmişte böyle bir cami inşa edilmemiş, yada plan olarak konulmamış. Bu eksikliği vatandaşlarımız her zaman dile getirmekteydi, Allah hayırlarını kabul eylesin. Allah tamamına erdirsin İnşallah. Bu önemli eserin, ibadethanenin bu bölgeye kazandırılması noktasında emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum” dedi.

HAYIRLI BİR İŞTE OLMAK GURUR VERDİ”

Caminin yapımını üstlenen Erzurumluoğlu ailesi adına konuşma yapan Şakir Erzurumluoğlu, ise, “Böyle hayırlı bir işte yanımızda sizleri görmek gerçekten bizi çok mutlu etti, gurur verdi. İnşallah hayırlara vesile olur, güzel bir eser ortaya çıkarırız” ifadelerini kullandı.

ALT YAPI YATIRIMLARI BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI”

Şakir Erzurumluoğlu’nun ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal bir selamlama konuşması yaptı. 16 yılda Türkiye’nin bütün alt yapı yatırımlarının tamamlandığını dile getiren Ünal, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve bu hayırlı işi yapmaya, bunun ecrini almaya talip olan Erzurumluoğlu ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye, 16 yıldan bu yana alt yapı yatırımlarını büyük oranda tamamladı. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, savunma sanayiinde ciddi bir atılım içerindeyiz. Şimdi inşallah, yeni dönemde Türkiye’de alt yapı yatırımlarını tamamlamış bir ülke olarak daha çok üst yapı yatırımlara, insana, şehre, çevreye yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir çevrenin yanı sıra şehirlerimizde insanlarımızın yaşam kalitesi, kültürü, değerleri, inançları, bunların sürdürülmesi ve yaşatılması anlamında önemli çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

YENİ BİR CAMİ KONSEPTİ HAZIRLANIYOR”

Millet Kıraathaneleri’nin önemini anlatan Ünal, “Artık şehirleri yaşayan, yaşanan ve içinde yaşayanların da o şehirde yaşamaktan büyük keyif aldığı mekanlara dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı. Ünal, “Millet Bahçeleri bunların en güzel örneklerinden bir tanesi, yine aynı şekilde Millet Kıraathaneleri gerçekten çok önemli. Birileri bu Millet Kıraathanelerin önemini kavramakta zorlanıyor, biz maalesef geçmişte istihdam sorunlarından dolayı kahvehane köşelerinde oturan insanlarımızı şimdi, inşallah istihdamla birlikte iş hayatına kavuşturarak ki son bir buçuk yılda bir buçuk milyon insanımızı iş sahibi yapmışız. Millet Kıraathaneleriyle gençlerimizin buluştuğu, sosyalleştiği, ders çalıştığı, grup çalışmaları yaptığı yerler haline getiriyoruz. Şuan da bir şehir meydanındayız, bu şehir meydanının hemen yanı başında camisi, caminin altında burada bulanan insanlarımızın, annelerinin ihtiyaçlarından, gençlerin ihtiyaçlarına kadar her şeyin düşünüldüğü çok amaçlı salonlarının olduğu yeni bir cami konsepti hazırlanıyor. Bunun hemen yanında büyük bir meydan ve meydanını hemen alt tarafında da İnşallah ikinci bir bahçeyi Büyükşehir Belediyemiz hayata geçirecek. Bütün bunlar göstermekte ki, şehirlerimiz artık yaşayan, yaşanan ve içinde yaşayanların da o şehirde yaşamaktan büyük keyif aldığı mekanlara dönüşüyor. Bunda emeği olan herkese ben çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun. Tekrar Erzurumluoğlu ailesine bu cami-i şerifin yapımına katkı sunmaları ve bunu üstlenmelerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç dua ederken, protokolün butona basmasının ardından temel atma gerçekleştirildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz