Birbirinden başarılı bir çok projeyi bitirerek Kahramanmaraş’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve proje ekibi, yeni projeler ile şehri adeta yaldız yapacak. Geçiş güzergahı ile tüm illerin güzergahında bulanan ve Kahramanmaraş, yapay plaj, kuzey çevre yolu ve projesini Büyükşehir Belediyesinin yapımını ise karayollarının yapacağı Güney Çevre Yolu ile adeta kavşak haline gelecek. Şehrin girişinde bulanan Kapıçam ekstrem parkı ise macera severlerin ilgi odağı haline geldi.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI

“Kahramanmaraş’ta değişim başlıyor”, “Büyükşehir Heryerde” sloganı ile 2014 yılında göreve gelen Erkoç, şehre kazandırdığı peyzaj çalışmaları ile vatandaştan tam not aldı. Millet Bahçelerini yaparak Türkiye’ye örnek olan Erkoç, peyzaj çalışmalar ile de Türkiye’ye örnek olacak projeler yapıyor. Büyük şehircilik hareketini 2014 yılında başlatan ve ilçeler ile ili aynı klasmana getiren ili ise Türkiye’nin yıldızı yapmak için ekibi ile 7-24 çalışan Erkoç, şehrin peyzajına ayrı önem veriyor. Şehir merkezinde bulanan cadde ve kaldırımları yenileyen ve peyzajına ayrı bir önem veren Erkoç, çiçek sepetleri koyarak vatandaşın takdirini topluyor.

TURİZM ÇALIŞMALARI

Bacasız sanayi Turizmi hareketlendirmek için elinden gelen gayreti gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehir giriş çıkışlarında bulanan refüjlerin, ayrıca meydanların hepsine çiçek sepeti koydu. Din, kış, inanç, tarih, sağlık turizmleri için elverişli yapısı bulanan ve tanıtım ile bu alanlara turist çekmek isteyen Kahramanmaraş, tur otobüslerinin şehre girmesini sağlarken, giriş çıkışlarda bulanan refüjlere yaptığı millet bahçeleri ve şehir merkezinde bulanan meydanların hepsine çiçek sepeti koyarak şehrin aurasını değiştiriyor. Adana, Kayseri, Gaziantep yol giriş çıkışlarına yanı sıra şehir merkezinde de yapılan peyzaj çalışması tam not aldı. Kendinden 20 yıl önce Büyükşehir olan iller ile yarışır hale gelen Kahramanmaraş, büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetler ile de çağ atlıyor. Şehre giren vatandaşlara hoş bir flora görüntüsü verilirken, çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

KIŞ VE YAZ TURİZM ÇALIŞMALARI

Erkoç ve kurmaylarının “Yeniden Kahramanmaraş” sloganı ile başlattığı atağın bu yaza meyvesini verecek. Yedikuyular Kayak merkezinin 730 bin ziyaretçisinin olması yaz aylarında da yayla turizmi için açık tutulması da turist sayısını 1 milyon olan psikolojik seviyeye çıkaracak. Tarihi, doğası, coğrafi konumu ve zengin mutfak kültürü ile köklü bir zenginliğin sahibi olan Kahramanmaraş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un turizm hamlesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Geçmişini unutmayarak tarihine sahip çıkan, içinde barındırdığı bütün güzellikleriyle de ziyaretçilerine kendine hayran bırakan Kahramanmaraş, son yıllarda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un başarılı çalışmalarıyla gündemden düşmüyor. Dondurmasıyla dünyayı tatlandıran, kırmızı Maraş biberiyle de damaklarda hoş bir acılık bırakan Kahramanmaraş, buram buram tarih kokan sokaklarının yanı sıra doğasıyla da hem yaz hem de kış aylarında insanların en güzel anlarına şahitlik yapmasını sağlıyor. Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte her alanda kendini geliştiren ve dikkatlerini üzerine çeken edeler diyarı, Başkan Erkoç’un turizm hamlesiyle de yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Göreve geldiği andan itibaren vizyon projelerini bir bir kent halkıyla buluşturan Başkan Erkoç, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte kentin en önemli sorunu olan tanıtıma da neşter vurdu. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Ankara Bölge Acenteleri yetkililerini Kahramanmaraş’ta ağırlayan Başkan Erkoç’un bu hamlesiyle birlikte tur operatörleri vasıtasıyla binlerce turist kente gelmeye başladı.

YARARLI PROJELER

Yedikuyular Kayak Merkezi, Trabzon Bulvarı, Kıbrıs Meydanı hinterlandını yapan ayrıca 400 yararlı proje ile şehri yeniden dizayn eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un büyük gayretleri sonrası Kahramanmaraş’a tur operatörleri vasıtasıyla binlerce turist gelmeye başladı. Yeşili, mavisi buram buram tarih kokan Kahramanmaraş, bakir kalmış servetini görmek isteyenlere tüm ihtişamı ile bekliyor. Tarih boyunca tüm medeniyetlere beşiklik etmiş büyük bir tarih hazinesi barındıran şehir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un üstün gayretleri ile gün yüzüne çıkıyor. 4 yıl önce Büyükşehir yasası ile kendini yeniden dizayn eden Kahramanmaraş, Alt yapı, Üst yapı yatırımlarının yanı sıra Kültür ve turizm alanında vites büyüttü. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Kahramanmaraş’ın tanıtımı ve turizmine yönelik gösterdiği gayretleri sayesinde tur otobüslerinin rotası Kahramanmaraş’a çevrildi. Geçen hafta içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TURSAB Ankara Bölge Acenteleri yetkililerini Kahramanmaraş’a davet etmiş, şehrin tanıtımı ile alakalı bilgiler aktarmıştı. Bu çalışmalar ışığında gerek yerli gerekse yabancı turistler başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa gibi illerden düzenlenen turlarla Kahramanmaraş’a gelmeye başladılar.

TUR OPERATÖRLERİ NELER SÖYLEMİŞTİ

Akdeniz bölgesinin doğu kısmında yer alan ve dört mevsimi yaşayan Kahramanmaraş, gerek tarihi ve kültürel zenginlikleri gerekse doğal güzellikleri ile turistleri çekmeye başladı.

Kafka Tur adına görüşlerini aldığımız Tur Operatörü Haşim Ağca yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un TURSAB temsilcilerini buraya davetinin ardından GAP turlarımızın içerisine Kahramanmaraş’ı da dahil ettik. İyi ki de etmişiz. Gerçekten Kahramanmaraş gezilip görülmesi gereken şehirlerden birisi imiş. Şehir merkezinde bulanan alanlarda çalışmalar çok iyi. Yapılacak ve yapılan projelerin hepsini gördük ve görmeye devam edeceğiz. Bunu buraya gelince gördük. 4 günlük GAP turumuza Kahramanmaraş’ı da dahil ettik ama bundan sonraki turlarımızda da buraya yönelik turlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Öyle bir gün de gezilip görülecek bir yer değil burası. Bütün insanlarımıza Kahramanmaraş’ı görmelerini tavsiye ediyorum. Kahramanmaraş son yıllarda eski değerleri yeniden oluşturma ve restorasyon çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yaptığı atılımlarla önemli kentlerden birisi haline gelmiştir. İpek ve Baharat Yolu üzerinde bulunan bir kent. Biz de bu değerleri yerinde görmek ve mini GAP gezimizi buradan başlatmak için Ankara’dan buraya geldik. Ankara’da gerçekleştirilen fuar ve info çalışmaları ile Kahramanmaraş’ı tanıma fırsatı bulduk ve bir de gidip yerinde görelim istedik. Burada hem tarihi ve kültürel değerleri görmeye hem de Kurtuluş Savaşı’nda öncü olan Kahramanmaraş’ın ve ilk kurşunu atan Sütçü İmam’ın başlattığı direnişi modern müzecilik anlayışıyla görmeye geldik. Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi gerçekten mükemmel olmuş. Tarihi resmen özetliyor ve her şeyi anlatıyor.

Daha sonraki gezi ve turlarımızda Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini de görmek için geleceğiz. Ama öncelik olarak ilk gezimizi Kahramanmaraş’tan başlatmayı uygun gördük. TURSAB’a bağlı bir acenta olarak bundan sonraki gezilerimizde de mutlaka Kahramanmaraş’ı turlarımıza katacağız. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere gösterdiği ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesini ziyareti ile başlayan Kahramanmaraş Gezisi, Tarihi Demirciler Çarşısı, Suk-i Maraş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Semerciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Ulucamii, İlk Kurşun’un Atıldığı Yer,(Uzunoluk) Sütçü İmam Türbesi ve Trabzon Caddesi ile tamamlandı.

Derleyen Mustafa Kılın- Mustafa Bilgiç

Editör: Mahmut Beyaz