Sektöre 1960’lı yıllarda Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Sakarya Mahallesi’nde 50 metrekarelik bir dükkânda giren Alpedo-Kervan, şimdi ise 12 ülke 87 bin noktada tescilli Maraş dondurmasını tanıtıyor. Mini bir dondurma dükkânından bir lezzet zinciri haline gelen Alpedo-Kervan Lezzet Grubu, ikinci kuşağında işbaşı yapmasıyla aradan geçen yıllar içinde bir yandan yeni şubeler açıyor,
diğer yandan da üretimi uluslararası standartlara taşıyor. Kahramanmaraş'ta 6 tane şubesi bulunan Alpedo-Kervan son olarak ise bünyesine Tarihi Kocabaş konağını kattı. Tarihi Kocabaş konağında Kervan Saray Mutfağı olarak hizmet edecek olan Alpedo-Kervan Lezzet Grubu, Tamamen yöresel yemekler, yöresel ürünler, yöresel kıyafetlerle yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak. Alpedo-Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pekel, Kentteki Basın Mensuplarıyla Tarihi Kocabaş konağında bir araya gelerek hedeflerini anlattı.  Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, kısa bir tadilat ve bakım-onarımın ardından konağın tam kapasite ile hizmet vereceğini, bu kente ait el emeği göz nuru ne varsa burada yer alacağını, bu konağa gelen insanların kendini, geçmişini ve tarihini bulabileceğinin altını çizdi.

EKİP OLMADIĞI ZAMAN HİÇ BİR ŞEY OLMUYOR

1960’lı yıllarda Kervan’ın Sakarya Mahallesi’nde 10 kişi ile dondurma işine başladığını ifade eden Kervancıoğlu, “Şuan da Kahramanmaraş'ta 6 tane şubemiz, 12 tane ülke, 87 bin nokta ile şuan da Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Bu bir serüvendi, bu bir atılımdı. Şimdi burada Kervan ailesi olarak bunun hikâyesini yazmaya başladık. Tabi ki bu tek olmuyor, bunun arkasında çok değerli kardeşlerimiz var. Çok değerli çalışanlarımız var. Bu bir ekip işidir. Tabi Mustafa Bey şuan da yanımda Mustafa Bey benim kaynım ama ben ona kaynım demiyorum. O bana abi diyor, ben ona kardeşim diyorum. Bu bir ekip işidir. Gerçekten ekip olmadığı zaman hiç bir şey olmuyor. Biz de böyle güzel bir ekiple böyle güzel bir çizgi ile yolumuza devam ediyoruz. Kahramanmaraş'ta şuan da Kervan olarak ilk başladığımızdan beri kurumsallığa doğru gitmek durumundayız. Şirket büyürken alt yapıyı kurumsallığı da bir şekilde buna hazırlamak gerekiyor. Biz Kervan olarak altyapımıza çok büyük emekler verdik, çok büyük yatırımlar yaptık. Düşünün 10 kişi başlıyorsun şuan da Kervan Lezzet A.Ş. Grubunda bin 250 tane çalışan arkadaşımız var. Bunların hepsi ile abi kardeş gibi böyle bir uyum içerisinde çalışma gayretindeyiz. Kervan ekibine, bütün çalışanlara çok teşekkür ediyorum. O kadar işi benimsiyor ve o kadar güzel bir hizmet veriyorlar ki, o kadar kendilerini geliştiriyorlar. Şuan da Kervan olarak biz Ankara'dan güzel bir ekip getirdik 2 ile 4 arası bütün Kervan şubelerinde eğitim veriyoruz.  Bu eğitim hem aşçılık bölümünde hem servis bölümünde, hem hijyen bölümünde her alanda günde iki saat bu kardeşlerimiz eğitim alıyorlar. Farkındasınız gerçekten her gittiğiniz şube de o kadar güzel hizmetler var, o kadar güzel çalışmalar var. Bunu daha arttırmamız lazım. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Biz Kervan ailesi olarak bunun hikâyesini yazmaya başladık. Şahsım ben şuan da bir kitap oluşturuyorum. Yani bunlar tabi ki kolay olmadı. Bana hep soruyorlar, sizin hiç mi özel gününüz olmayacak. Büyükler der ki, oğlum eşeğe binmek bir ayıp inmek iki ayıp. Oturduğun zaman büyükler benim için çok değerlidir. Çünkü biz bir yola çıkmışız, düşünün bisiklete biniyorsun pedalı çevirdiğin zaman yola gidiyorsun ama pedalı durduğun zaman ya düşüyorsun ya yan yatıyorsun. Onun için Allah’ın izni ile biz bisiklete bindik pedalımızı çeviriyoruz. Dürüst bir şekilde yolumuza gitmeye çalışıyoruz. 

GÜNDE 3 SAAT UYKUYLA MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ AMA BU BANA ÇOK MUTLULUK VERİYOR

Ben ticaret yaparken büyüklerimden şunu öğrendim, oğlum her şeyini kaybet şahsiyetini kaybetme dediler. Bunlar da ben ve şirketim için çok önemlidir. Onun için burada biz kendi prensiplerimiz de büyüklerimizin dediği yolda bunlar bizim için çizgilerdir. Tabi bizim şirketimiz de hep şudur, enişte bir yana, kayın bir yana, kardeş bir yana ama biz de prensip vardır. Bu prensipler doğrultusunda biz her zaman yolumuza devam etmişizdir. O prensibi hiç bir zaman kimse çiğneyemez. Bende öyleyim günde 3 saat uykuyla mücadele içerisindeyiz ama bu bana çok mutluluk veriyor. Buradan gittiğiniz zaman düşünün 7 tane Kervan'ın 20 tane bölge müdürlükleri var. Her bölgede sizler gibi çok değerli kardeşlerimiz, ya Sami Bey sizin filan yerde dolabınızı gördük, filan yerde bayrağınızı gördük. İnan ki bu bizi Kahramanmaraşlı olarak mutlu ediyor. Çünkü bu marka artık bizden çıktı. Bu marka Kahramanmaraş'ın markası, dünyanın markası Türkiye'nin markası bunu böyle düşünmek lazım aslında, bizde bunu böyle düşünerek inşallah emin adımlar ile adımlarımızı sağlam atarak yolumuza bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da yolumuza böyle devam edeceğiz.

KAHRAMANMARAŞ'IMIZI HER ALANDA TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Benim şahsen derdim Kahramanmaraş sevdasıdır. Ben hep şunu söylüyorum, biz turizm elçisiyiz. Kahramanmaraş'ımızı her alanda tanıtmaya çalışıyoruz. Burada huzurunuz da yine aynısını söylemek istiyorum. Bu şehir hepimizin bu Kahramanmaraş hepimizin gerçekten burada birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman inanın ki biz her şeyi başarırız bu markamızı dünyaya zaten 12 ülke de tanıtıyoruz. Bu yetiyor mu, yetmiyor. Geçen Almanya'ya Kervan Lezzet A.Ş grubu 7 ton tatlı çeşitlerinden gönderdi. Yani bizim aslında çok alacak yolumuz var. Şu Kahramanmaraş'ta çok değerli markalarımız var. Aynı işi yapıyoruz. Allah o kardeşlerimizin de o markalarımızın da işini rast getirsin. Allah onlara güç kuvvet versin. Ben şunu diyorum sektör olarak yüzde 14'e hitap ediyorsak eğer sektör olarak. Bu çok acı bir şey. Biz bunu birlik ve beraberlik içerisinde yüzde 30'a çıkarsak, bizler için çok büyük rakamlar bunlar. Diğer Kahramanmaraş dışı firmalar Kahramanmaraş'ımıza gelmiş ürün satıyorlar. Tabi herkes rızkını yer. Elbette onlara da bir şeyler demeyeceğiz.  Biz bu yüzde 14'leri yüzde 30'lara çıkartıp inşallah Kahramanmaraş'ımızı her ülke de her yerde temsil ettikçe ben kervan ailesi olarak Sami Kervancıoğlu olarak çok mutlu oluyorum açıkçası.

BİZİM ŞUAN DA BU KONAKLA İLGİLİ ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR

Kocabaş konağıyla ilgili önceki çalışan işletmeci kardeşimizden biz burayı devraldık. Zaten kardeşimizin burayı devretmek gibi bir düşüncesi varmış. Bizde Kervan ailesi olarak o kardeşimiz ile masaya oturduk. Bu konakla ilgili kendi sözleşmelerimizi yaptık. İki tarafta mutlu memnun şekilde yol aldı. Bizim şuan da bu konakla ilgili çok güzel projelerimiz var. Mustafa Bey ile bizim mimarımız bu projeler üzerinde çok hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Kahramanmaraş mutfağı olarak biz öyle tasarladık. Bir bölümünde Kahramanmaraş'ımızın değerlerini bakırını, oymacılığını, kuruluğunu Maraş'ın değerlerini bir stant kurup çarşı gibi oluşturup, burayı biraz da yan taraflardan biraz da genişletmek gerekiyor. Büyümesi gerekiyor. Onunla ilgili böyle bir proje çalışmamız var. Çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu devam ederken de biz şunu düşündük dedik ki konağımızı kapatmayalım. En azından dışarıdan turist yazdığı zaman internetine direk Kocabaş Konağı çıkıyor. Dedik o misafirler de yine gelsinler burayı ziyaret etsinler. Biz de bu arada proje hazırlıklarını yapalım bir an önce de projemizi başlatalım. Zaten şuan da hazırlıkları yapıyoruz. Hazırlıklar bitme aşamasındadır. İnşallah burada dışarıdan gelen misafirlerimizi Kahramanmaraş yemekleri ile Kahramanmaraş'ın değerleri ile Kahramanmaraş'ımızı güzel bir şekilde tanıtmış olacağız. Tabi ki burada bizlere destek olan Büyükşehir belediye Başkanımıza Sayın Valimize de çok teşekkür ediyorum. Derdimiz Kahramanmaraş, amacımız Kahramanmaraş. Benim başka bir derdim yok. Benim başka bir sevdam yok. Ben Kahramanmaraş halkına çok değer veriyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantı sonrası A lpedo-Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, tarihi konakta misafirlerine dondurma şovu yaptı.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz