Çin’in Wuhan kentinde iddiaya göre bir hayvan pazarında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19), insanların yaşamını tamamen etkiledi. Neredeyse bütün sektör bu ölümcül virüsten olumsuz yönden etkilenirken esnaflar bundan sonra ne olacağı kira, vergi, kredi kartı borçları ve diğer ödemelerini nasıl yapacağını kara kara düşünmeye başladı. Yaşanan bu sıkıntı nedeniyle Kahramanmaraş’ta 25 yıldır dere pazarında sebze meyve satan Mehmet Fatih Gençgir ise sattığı pancarın üzerine yazdığı ‘Allah vermiş pırasa hiç yenir mi yarasa zıkkımın kökünü yiyesiceler bak çöktü piyasa’ yazısı dikkat çekti.

“BU KADAR GÜZEL TEPKİ GELECEĞİNİ BEKLEMİYORDUM”

Yazdığı yazı hakkında konuşan pazarcı Mehmet Fatih Gençgir şunları kaydetti:

“Yazıyı içimden gelerekten yazdım. Yalan olmasın birazını kopya birazını kendim yazdım. Yazıyı yazdım pancarın üzerine koydum kendimce basit bir şey olarak görüyordum toplumunun bu kadar güzel tepki geleceğini beklemiyordum. İnsanlar fotoğrafını çekiyorlar sosyal medyada paylaşıyorlar çok beğenilen bir şey oldu. İnsanlar çok güzel olmuş abi ancak bu kadar olur diyorlar, insanların hoşlarına gitmesi bizi mutlu etti.

“DİNİMİZİN YASAKLADIĞINI YEMİYORUZ”

Dinimizin yasakladığını yemiyoruz. Yemenin içmenin biz Türkiye olarak faydasını görüyoruz. O yüzden biz kardayız. Satışlarımız çok iyi diyemeyiz virüsten dolayı sebzeyi meyveyi bir kenara bırakalım hiçbir esnafımız kazanamıyor. Şimdi ben atıyorum şu anda elektriğimizi, suyumuzu, kiramızı, evde oturuyorsak ev kiramızı ödeyemeyecek bir haldeyiz. Devlet yardım etse etse ya dükkan kiramızı verir ya da ev kiramızı verir başkada bir şeyimizi veremez” şeklinde konşutu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz