Türk Konfeksiyon sektörüne 5 milyon dolarlık bir girdi sağlayan Kahramanmaraş’ta, geçtiğimiz yıl yine Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından düzenlenen ve büyük ilgi gören ‘Alışveriş Festivali’nin 2’ncisi düzenleniyor. Tüketicilerin hesaplı ve kaliteli alışveriş yapabilmeleri amacıyla düzenlenen fuarda, tüketiciler fuardaki her şeye en az yüzde 50 indirimle sahip olma imkanı yakalarken, aynı zamanda 20 yıl önceki fuar kültürünün de canlandırılması hedefleniyor. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde organize edilen festivalin açılışı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, esnaflar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni Zelanda’da camideki cemaate karşı yapılan silahlı saldırıdan ötürü buruk geçen Alışveriş Festivali’nde her bir konuşmacı sözlerine yapılan çirkin saldırıyı kınayarak başladı.

“HAKSIZ REKABETİ ÖNLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Festivalin açılışında ilk olarak kürsüye Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt geldi. Festivali düzenlemedeki amaçların hem esnaflara hem de kent halkına katkı sağlamak olduğunu kaydeden Akkurt, “Esnaflık halka dönük bir kurumdur. Bizde Terziler ve Konfeksiyoncular Odası olarak esnafımızın hem daha iyi hizmet sunabilmek hem de farklı pazarlar oluşturmak için ‘Yerel esnafına sahip çık’ sloganı adı altında halkı esnafla bütünleştirmek için böyle bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sektörde yaşadığımız ekonomik gelişmeler ve pazarda meydana gelen yeni oluşumlar rekabeti artırmaktadır. Bugün sadece kaliteli ürün üretip pazarlara sürmek başarı elde etmek ve satış yapabilmek adına yeterli görülmemektedir. Alışveriş Festivalimizi düzenlemekteki amacımız tüketicilerimizin aynı ürünü değişik fiyatlarda bir arada bulabilmesidir. Büyük AVM’lerin esnafımızla haksız rekabet oluşturduğu açıktır. Bizler Terziler ve Konfeksiyoncular Odası olarak bu haksız rekabetin önüne geçip esnaf ve sanatkârımıza sahip çıkacağız. Yerel esnafımızın ekonomisine bu tür festivallerle can katacağız. Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, birlik başkanımız Ahmet Kuybu’ya teşekkür ederiz” dedi.

“DİN DÜŞMANLARINI KINIYOR VE LANETLİYORUM”

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu da konuşmasına Yeni Zelanda’da yaşanan vahşeti kınayarak başladı. Kuybu, “Yeni Zelanda’da gerçekleşen hain saldırıyı kınıyorum. Bu hain saldırıyı yapan ve yaptıranları adı Müslüman olan kendileri şeytana uymuş, sefaya dalmış, dünyadaki mağdur, mazlum, ezilen ve saldırıya uğrayan Müslüman kardeşlerimizin adını bile anmayan din düşmanları ile kol kola aynı yolda yürüyen sahte Müslümanları da teşkilatım adına kınıyorum ve lanetliyorum. Büyük devletlerin kurulmasında var olan katkı sağlayan, öncü model olan ahilik kültürüne sahip esnaf ve sanatkârlarımız günümüzde de devletinin cefasını çeken, bayrağına yan baktırmayan, ezanına söz söyletmeyen, kötü günde milletimizin yanında ve yardımında olarak ahilik kültüründen kopmadan ne kadar haksız rekabete uğrasa da zor şartlar altında olsa da ahilik kültürünü yaşatmaktadır” şeklinde konuştu.

“ESNAF VE SANATKARLAR ÜLKENİN MAYASIDIR”

Esnaf ve sanatkarların önemini anlatan Kuybu, “Bütün devlet büyüklerimizin önemle yad ettiği esnaf ve sanatkarlarımızın değerini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en son ki esnaf buluşması konuşmasında söylediği gibi, “Esnaf ve sanatkarın sadece ticaret ve ekonomik faaliyetle uğraşan bir kesim değil. Ülkenin mayası ve çimentosudur. Ülkeyi ayakta ve bir arada tutan, ülkeye istikamet çizen bir vazifeyi yerine getiriyor” dedi. Cumhurbaşkanımız, “Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf semtimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyidir. Esnaf manevi değerlerimizin, geleneklerin, kültürün, ilin muhafızıdır. Esnaf toplumsal dokunun sosyal dayanışma ve adaletin adeta teminatıdır. En önemlisi de esnaf güvenliğin emin olma sıfatının dürüstlüğün simgesidir. Esnaf için her gün yeni bir gündür. Esnaf her yeni güne yeni bir heyecanla yeni bir ruhla uyanır. Dükkânını besmele ile dua ile açar. Akşamda kanaat içinde kazandığına hamt ederek kapatır. Akşam esnaf için muhasebe günüdür. Ancak biliyorum ki bizim esnafımız akşam olduğunda sadece alacaklarının ve vereceklerinin hesabını yapmaz. O gün ülke için, millet için, yoksullar için ne yaptığının muhasebesini yapar. Bu bizim geleneğimizde gerçekten çok önemli bir yere haizdir” diyerek esnaflığın önemini vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

“İRİŞKİT FESTİVALİMİZİN BİRİNCİSİNİ YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın tamamıyla Türkiye’nin istikbal mücadelesinde en ön sırada olduğuna dikkat çeken Kuybu, sözlerine şu şekilde devam etti, “İstiklal mücadelesinin ateşini yakan dünyada kendi kendini kurtaran tek şehir olan madalyalı şehrimiz Kahramanmaraş bugünde siyasetiyle, yerel yönetimiyle, sanayicisiyle, esnafıyla yani bütünüyle istikbal mücadelesinde de yine ön saflarda yer almaktadır. Kahramanmaraş’ımızın ülke genelinde doğru tanınmasını ve komşu illerle kaynaşmasını bu dönem çok şükür sağladık. Buna öncülük eden valimiz ve milletvekillerimiz başta olmak üzere büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Başta Yedikuyular Kayak Merkezi olmak üzere Expo 2023, mesire alanları ve parklarımız özellikle Mado, Kervan ve Akdo pastanelerimizin gelen misafirlerimizi layıkıyla ağırlamaları esnaf ve sanatkarlarımıza can suyu olmuştur. Artık Pazar günleri de esnaflarımız dükkânlarını kapatmayarak gelen misafirlerimizin taleplerini karşılamaktadır. Birincisini düzenlediğimizde halkımızın ve esnaflarımızın büyük bir beğenisini kazanan fuarımızda bugün çoğunluğu kendi firmamız ve kendi imalatlarımız olmak üzere 150 esnafımızla hemşerilerimizi buluşturuyoruz. Önümüzdeki hafta Yedikuyular Kayak Merkezinde komşu illerdeki esnaf teşkilatlarımızı da davet ederek İrişkit Festivalimizin birincisini yapacağız. Kahramanmaraş’ımızı özellikle Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çok iyi bir gelişim ve değişim yakaladı. Buna öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Buna katkı sağlamak, yardımcı olmak ve daha ileri taşımak için hepimize görev düşmektedir. Bu bilinçle biz esnaf teşkilatı olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman varız.”

“FESTİVAL, YENİ BİR İVME KAZANDIRACAKTIR”
Konuşmasına Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en güçlü sanayi şehirlerinder biri olduğunu belirterek başlayan KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise, “Bugün, Türkiye’nin en güçlü sanayi merkezleri arasında yer alan, 125 ülkeye ihracat yapan şehrimiz, artık Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde güçlü bir Türk markası olarak anılmaktadır. En büyük hedefimiz, sanayileşmede ve özellikle katma değeri yüksek üretim bakımından ilk 10 şehir arasında yer almaktır. Bu hedef doğrultusunda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok çalışıyoruz. Özel sektör yatırımlarımızın yıllık ortalaması 1 milyar lirayı, şirketlerimizin aktif büyüklüğü 50 milyar liraya ulaşmış bulunmaktadır. 2018 yılında şehrimizin tarihinde ilk kez ihracatta 1 milyar doları geçerek yeni bir başarı çizgisine ulaştık. Tek amacımız var o da; kadim kentimizin kalkınmasında öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır. Kahramanmaraş bu anlayışla geleceğe sağlam adımlarla koşmakta, ekonomide, ihracatta yeni başarı hikâyeleriyle yoluna devam etmektedir. İnanıyorum ki bugün, açılışını yapmakta olduğumuz alışveriş festivali, şehrimizin ticari ve sosyal gelişimine farklı bir ivme, yeni bir heyecan kazandıracaktır. Burada sunulan ürünler, Kahramanmaraş’ın, kendi insanımızın emeği ve gayretiyle ortaya konulan yerli ve milli ürünlerdir. Alışveriş festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimiz için çok önemli bu organizasyon dolayısıyla; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz. Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğimizin kıymetli Başkanı Ahmet Kuybu ve Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt ve yönetimini tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“TİCARET HACMİNİN DE GELİŞMESİ LAZIM”

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’de sözlerinin başında Yeni Zelanda’da yaşanan vahşeti kınadı. Şehirlerin ticaret hacminin geliştirilmesinin önemine değinen Güngör, “Bugün Terziler ve Konfeksiyoncular Odamızın belediyelerimizin iş birliği ile açılan alışveriş festivalinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir şehrin eğitim, sağlık, çevre, alt yapı, üst yapı hizmeti yanında, o şehirde makul düzeyde ticaret hacminin de gelişmesi lazım. Çünkü o şehir de iş, aş, yeterli ticari alan oluşması lazım. Belediyelerimizin, yerel yönetimlerimizin görevi alt yapı, üst yapı dışında tabi ki o şehirde ekonomi ve ticaretin gelişmesiyle ilgili görevleri de vardır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi belediyelerimiz dükkân açmaz, fabrika kurmaz ama uygun alt yapı hazırlar. İşte bugün burada Belediyelerimiz ve odamızın iş birliğiyle alışveriş festivali düzenlendi. Burada tabi ki şehirde yapılan üretim de önemlidir. Pazar ve talepte önemli ancak bu pazarla talebi buluşturmakta önemlidir. Belki tüketicilerin mağazalarda dükkânlarda bulamadığı veya serisi tükenmiş daha uygun fiyatlı ürünler var. Ben bunun hem vatandaşa hem de esnafa katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu tip festival ve organizasyonların her sektörde artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

“ESNAFLARIMIZLA UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK”

Esnaf ve zanaatkârlık çok önemli olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Esnaf ve zanaatkârlık çok önemli. Bir milletin geleceğe güçlü bir şekilde yürüyebilmesi için, bir ülkenin sürdürülebilir olması için sanatlar ve meslek gruplarının gelecek nesillere aktarılması gerekir. Bunun en önemlisi geleneksel yollarla aktarılmasıdır. Açılan meslek eğitim kurumlarında ya da diğer yerlerde zanaatkarlığın öğretilmesi çok zor olmakta, çok büyük başarılar da elde edilememekte. Ama bu Ahi Evran kültüründe esnaf ve sanatkarlar adeta iş yerlerini bir okula, bir meslek edindirme merkezine dönüştürmüş durumdalar. Birçok meslek yüzyıllardan bu yana bu şekilde gelmekte. Esnaf ve sanatkarlarımız ne kadar güçlenirse, memlekette o kadar güçlü bir şekilde geleceğe yürümektedir. Bundan dolayı bunu çok önemsiyoruz. Ayrıca şehrin yedek servisi gibi temin merkezleri birçok hizmeti hemen evimizin yanı başında kapıdan çıktığımızda en kısa sürede bize ulaştırmaktalar. En doğru, en dürüst hizmetle en iyi temini yapmaktalar. Bundan dolayı da şehir esnafımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hamdolsun beş yıldan bu yana Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapıyoruz, şehrimizin esnafıyla ilgili en ufak bir yanlış ifade duymadık. Kahramanmaraş’a yakışır bir şekilde esnaf kardeşlerimiz işlerini yürütmekte” şeklinde konuştu.

“ESNAFLARIMIZ KENTİMİZİN BEL KEMİĞİ”

Kahramanmaraş esnaflarına yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Erkoç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Tabi biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ta esnafımızı daha güçlü hale getirmek, gelir dağılımındaki makası kapatmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş İstiklal mücadelesinde nasıl öncü olduysa, ülkenin istikbal mücadelesinde de sanayicisiyle, ticaret erbabıyla çok önemli başarılara imza atmakta. İnşallah bizlerde bu görev yaptığımız süre içerisinde Kahramanmaraş esnafını, yani bel kemiği olan orta sınıfı daha da güçlendirelim amacıyla tur düzenlemeyen turizm acenteleriyle ortak çalışmalar yaparak yerli ve yabancı turist girdisini yükseltmeye çalıştık. Çarşılarımızı uygun hale getirmek için sokak iyileştirmeleri yaptık, Demirciler Çarşısı başta olmak üzere. Kapalı Çarşı’nın restore edilmeyen yerlerini restore ettik, kentin destinasyonunu güçlendirmek amacıyla müze sayılarımızı artırdık. Fuarımızın Kahramanmaraş esnafımız ve halkımız açısından bereketli olmasını diliyorum. Yeni Zelanda’da canice, hunharca mümin kardeşlerimize karşı bir katliam yapıldı, insanlar ibadetlerini yaparken katledildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu canileri de nefret ve şiddetle kınıyoruz.”

“BATI KİRLİ YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Yeni Zelanda’daki terör saldırısında 49 Müslüman’ın öldürülmesine sert tepki gösteren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Bize ağız tadıyla bir şey yaptırmamaya bunlar kararlı. Şu açılışta herhalde Çanakkale Şehitlerimize rahmet dileyecektik, bu toprakları bize vatan olarak bırakan, bu al bayrağı dalgalandırmak için toprağa düşenle rahmet dileyecek, işimize bakacaktık. Esnaf odası başkanımızı, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Valimizi, Terziler Odası başkanımızı tebrik edecektik, ekonominin konuşulduğu, seçimin olduğu bu ortamda böyle bir etkinliğin bir moral olduğunu, esnaflarımıza moral getireceğini söyleyip iftihar edecektik. Ama kirli yüzünü her zaman fütursuzca ortaya koymaktan çekinmeyen batının Yeni Zelanda’daki çocuğu maalesef tarihin gördüğü en ağır saldırıyı bir Cuma saatinde namaza hazırlanan insanları bir bilgisayar oyunundaki fütursuzlukla katlederek günümüzü de, cumamızı da, açılışımızı da zehir ettiler. Allah’tan o garibanlara, mazlumlara, imanlı insanlara rahmet diliyorum. Şunu biliyorum lanetlemenin, batıya çağrıda bulunmanın bir anlamı yok. Batı budur. Batının karakteri budur, emperyalisttir, sömürgecidir, tarihleri kanla yazılmıştır. Şatafatlı medeniyetlerinin temelinde Afrikalının emeği vardır, kanı vardır ve fırsat bulduğu her anda da yer, zaman ve mekan fark etmeden Cezayir’de, Yeni Zelanda’da, İstanbul’da olur bu katliamı yapar” dedi.

“BENİM ÇAĞRIM İNSANLARIMIZADIR...”
Sözlerine, “Mehmet Akif’in, ‘Tek dişi kalmış canavar’ dediği batı medeniyetinin ruhu materyalisttir” ifadeleriyle devam eden Güvenç, “İnsanlıktan nasibini almamıştır. Gücün verdiği sarhoşluk ve zehirlenmeyle de bugün dünyanın her yerinde başta Avrupa olmak üzere yabancı düşmanlığına alçakça devam etmektedirler. Akdeniz’de boğulan insanlar nasıl bunları rahatsız etmediyse, Yeni Zelanda’dakiler de bunları rahatsız etmeyecektir. Göstermelik açıklamalarının hiçbir önemi yoktur. Benim çağrım ise kendi insanımızadır, gençliğimizedir, bütün İslam aleminedir. Nasıl bir tehditle, nasıl alçakça bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu görüp, safları birleştirmek, bir araya gelmek insanlık onuru için çalışmak zorundayız. Buna mecbur ve mahkûmuz. Bu coğrafyada bunu ifade ettiğimizde zaman zaman rahatsız olanlar olsa da maalesef realite budur. Bütün insanların o teröristin üzerinden çıkan 70 sayfalık bir bildiriyi de dikkatle okumalarını tavsiye ediyorum. Bu olayın çok planlı olduğunu, ideoljik olduğunu, Viyana’dan İstanbul’a kadar varlığımıza kast ettiklerini görmemiz gerekir. Tüm gençlerimize de anlatmamız gerekir. Ama şunu da bilsinler ki, ne kadar zalim olurlarsa olsunlar ne kadar düşman olurlarsa olsunlar, biz inancımızdan, imanımızdan, ahlakımızdan vazgeçmeyeceğiz ve inanıyorum ki zafer inananların olacaktır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE GÜCÜ GÜÇLÜ EKONOMİDEDİR”
Türkiye’nin gücünün ekonomide olduğunu ifade eden Güvenç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bu ortamda festivalle ilgili pek bir şey söylemek içimizden gelmiyor ama hep söylediğim bir şey var, şartlar ne kadar ağır olursa olsun, saldırılar ne kadar büyük olursa olsun, el birliğiyle vazgeçmememiz gereken en temel iş halkın gündeminden vazgeçmemektir. Onun gündemi ekonomiyse, onun gündemi ticaretse, istihdamsa, vergiyse bizim de onun peşinde olmamız gerekir. Çünkü bizim gücümüz güçlü ekonomidedir. Bizim gücümüz yürüyen piyasalardadır. Bizim gücümüz her şeye rağmen acılarımız ne kadar büyük olursa olsun, günlük hayatı idame ettirmektedir. O anlamda da bu etkinliği çok önemsediğimi belirmek istiyorum. İnşallah arkası gelecektir, daha büyük organizasyonlara imza atacağız diye düşünüyorum. Esnafımıza bereketler getirmesini temenni ediyorum. Bir dönem şehrimize beş yıl dolu dolu hizmet eden Fatih Mehmet Erkoç’a hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Allah yolunu açık etsin, şehir olarak, hemşeri olarak teşekkür ve takdir ediyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasını istiyorum. Allah ülkemizi korusun istiyorum. İnşallah bu seçimden de Türkiye yüz akıyla çıkacaktır. Ülke düşmanlarına fırsat verilmeyecektir. Bu millete olan inancımız sonsuzdur, bu milletin sağduyusuna, kararlılığına, imanına, inancına olan güvenimiz sonsuzdur ve devam etmektedir. Bu bağlamda da yoğun programlarına rağmen esnafımızla beraber olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör’e de hayırlı olsun diyorum, yolu açık olsun diyorum.”

“ESNAFLARIMIZ MEDENİYETİMİZİN TEMEL TAŞLARIDIR”

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise şunları kaydetti: “Özellikle tekstil sektöründe ilimizin önde olması örnek olması güzel şeyler ortaya koyması hep söylenegeliniyor. Bunu daha da ileriye götürmek için bu festivalin bir vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnaflarımız toplumumuzun dinamiklerdir. Aynı zamanda esnaflarımız medeniyetimizin temel taşlarıdır. Bu yönüyle de devlet olarak esnaflarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ekonomik daralmanın bahsedildiği günlerde Kahramanmaraş’ta özellikle yatırımları hızlandıracak, istihdamı artıracak konularda esnafımız koşarak hizmet vermeyi sürdürmektedirler. Cumhurbaşkanlığımızın rehberliğinde hükümetimiz ilgili bakanlarımız Ankara’da esnaflarımızın önünü nasıl açabiliriz konusunda bir takım kararlar aldılar. Dünde bugünde Ticaret Odamız, esnaf temsilcilerimiz başta olmak üzere hükümetimizin sizlere teşvik olarak almış olduğu kararları anlatmak için faaliyetler devam ediyor. Özellikle 2019 yılında istihdam çerçevesi seferberliğinde daha fazla istihdam için yapılması gereken sadece teorik şeyler değil, pratik olarak bir dizi kararlar alındı. Bunları sizler esnafımıza anlatıyorsunuz.  3 aya kadar yeni işçileri çalıştırabiliyoruz. Yine 2019 yılında bütün sigortası devlet tarafından ödenmektedir. Bütün bunlar esnafımızın yapmış olduğu fedakârlığa kamunun katkı sunmasıdır.”

Kent esnafına katkı sağlamak amacıyla KAFUM’da 10 gün süreyle açık kalacak olan festivalde, hazır giyim, tuhafiye, ev tekstil ürünleri ve hediyelik sim sırma ile giyim ürünleri sergilenecek. Fuar’da bu yıl ayrıca Türkiye’nin önemli sanatçılarından biri olan Yusuf Güney’de sahne alacak.

Haber: Ahmet Güneçıkan/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz