Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Olağan Kongresi Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığı’nı Mehmet Geçgil, Divan Başkan Yardımcılığı’nı ise Şeref Özsoy yaparken, kâtip üyelikleri görevlerini de Ahmet Yaşar Türkoğlu, Hacı Ahmet Denizdolduran ve Mehmet Ejderha yürüttü. Daha sonra yönetim, denetim ve faaliyet raporlarının okunup ibrasının yapılmasının ardından, divan başkanı tarafından başkan adaylarına söz hakkı verildi.

ESNAFIMIZ EN GÜZELİNE LAYIK”

Bir dönemdir oda başkanlığını gayretli şekilde yürüten ve yeniden aday olan Ali Köfte, kongrede yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sayın Divan, kıymetli misafirler ve çok değerli genel kurul üyelerimiz. Kunduracı esnaflarımız, hepiniz hoş geldiniz. Kahramanmaraş’ın en eski iş merkezinden biri olan Selçuk sitesinde zemin katta küçük metre karelerde, havalandırma imkânı bulunmayan sağlıksız koşullarda faaliyet gösteren esnafımızı, Şazibey mahallesinde bulunan Ayakkabıcılar sitesine taşıdık. Sitede 55 adet işyeri bulunmakta, iki katlı iş yerinde esnafımızın hem imalathane hem Showroom imkânlarına kavuşturduk. Yapılan çalıştaylarda sektörün tanıtımında katkılarda bulundum. Odamızın işlerini mevzuata ve genel kurul kararına uygun olarak yürüttüm, ben ve ekibim görevlerimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Kongremizin esnafımıza ve Kahramanmaraş halkına hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

192 adaylı odanın kongresi için aday olan diğer isim Murat Kiraz ise şöyle konuştu: “Odamızın yaşamasına vesile olan müşterisi, velinimeti saygıdeğer esnaf ve sanatkâr kardeşlerim. Küçük esnafımız küçülmeye hatta kapanmaya gitmiştir. Selçuk Sitesinde iken 50 ve üzeri iş yeri var iken şu anki yeni siteye göç edildiği tarih itibariyle 34 iş yeri hayatta kalmış ve bir çoğu da kapatmaya karşı direnmektedir. Bu direniş nereye kadardır. Özellikle ayakkabı mağaza sahipleri ve güzide tamircileri, sizler benim gönüldaşlarımsınız, seçimden seçime hatırlanarak ihmal edildiğinizi ve ilgisizliğe terk edildiğinizi biliyorum. Bu ihmallere bir son verip sizlerin her daim yanınızda olacağımı canı gönülden bilmenizi isterim. Bu duygu ve düşüncelerimizle yapacağımız Kunduracılar odamızın genel kurulu esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlar ve faydalar getirmesini diliyor, genel kurulumuza teşriflerinizden dolayı hepinizi saygı ile selamlıyor, sizleri Cenab-ı Allaha emanet ediyorum.”

RAKİBİNİ İKİYE KATLADI

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından iki adaylı olarak seçimlere geçildi. Aldığı 130 oyla yeniden başkan seçilen Ali Köfte, oda başkanlığına seçilirken, 74 oy fark attığı diğer aday Murat Kiraz ise 56 oyda kaldı.

Ali Köfte, kendisi ile yönetimine gösterilen destek ve güvene teşekkür ederek; "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da esnaflarımızın sıkıntılarına çözüm bulma noktasında çalışmaya gayretle devam edeceğiz. Kongremize gösterilen ilgi için tüm meslektaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER: Ali Köfte (Başkan), Mehmet Eğerci, Yusuf Yavşan, Hanifi Akbolat, Fatih Çetin, Mehmet Mert, Kadir Bayraktar.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: H. Ahmet Denizdolduran, Mehmet Kaya, Ahmet Bayazıt, İsa Karataş, İsa Alyas, Bayram Bayır, Harun Doğan.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER: Ayhan Kasapkaraoğlan, Cafer Sarıyıldız, Maşallah Çınarlıdere.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Halit Doğan, Ramazan Güdük, Mehmet Baykuş.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz