AK Parti’den ayrılarak DEVA Partisini kuran eski bakan Ali Babacan,  yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Kahramanmaraş’ta İl Başkanının belirlenmesinin ardından ilçe teşkilatlarının atanmasına hız veren Deva Partisi, Onikişubat İlçe Başkanlığına İnşaat Mühendisi Ali İhsan Etli’yi atamıştı. Genç yaşta siyasete atılan Başkan Etli, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrede yeniden aday olacağını ifade etti.

PARTİNİN GÜLEN YÜZÜ ‘ETLİ’

Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme’nin de hazır bulunduğu birliktelikte düşüncelerini paylaştı. Etli’yi partinin gülen yüzü olarak nitelendiren Deva Partisi İl Başkanı İrfan Karadutlu ise, Dulkadiroğlu kongresinin tarihini 9 şubat olarak belirlendiğinin bilgisini vererek, Onikişubat için ise, takvimlerin martı işaret ettiğini söyledi. Karatutlu, “Özellikle Doğu’da ikinci parti olduklarını, anketlerin gerçeği yansıtmadığını, iktidar korkusundan gerçekten uzak rakamlar sergilediklerini belirtti. Karatutlu; “Halk bize inanıyor, güveniyor. DEVA‘ya olan bir teveccüh var. Partimizin anketlerde çıkan rakamların çok üzerinde olduğunu da biliyoruz.” dedi.

‘HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN KAPISINDAN İÇERİ GİRMEDİM’

Etli, Partide yaklaşık 2 ay önce göreve başladığını söyleyerek daha önce herhangi bir siyasi partinin kapısından içeri girmediğini belirtti. Etli, “Deva Partisi hayatımdaki ilk parti. Teklif edildiğinde düşünmedim bile. Hiçbir partinin kapısından içeri girmeyen ben, DEVA’nın ilk seçimde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Başkanım ve teşkilat mensubu arkadaşlarım sürekli sahadalar, çalışıyorlar. Bizde öyle” diye konuştu.

Başkan Etli, DEVA’da olmaktan mutlu olduğunu, partisini ve teşkilatı kongreye hazır ettiğini, her an kongre yapacak gibi hazırlık içinde olduklarını sözlerine

Editör: Mahmut Beyaz