Albay Öz ve beraberinde yer alan Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, Elbistan ilçesinde Güneşli Mahallesi'nde bulunan Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğini ziyaret ederek, burada Başkan Celalettin Fırtına ve ilçelerden gelen korucu başlarıyla görüştü.

Korucularla tek tek tanışan Albay Öz, kısa süre önce geçici köy korucularının isminin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile "güvenlik korucusu" olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Korucu haklarının son dönemde iyileştirildiğini vurgulayan Öz, "Korucularımızla birlikte çalışıyoruz. Korucularımız yeni bir yapılanmayla çalışmalarını sürdürüyor. Asker ve güvenlik korucularının kaynaşarak iç içe daha iyi bir çalışma ortamı yakalayacağımıza inanıyorum." Güvenlik korucularının basta terörle mücadele olmak üzere fedakarca yapmış oldukları görevler her türlü taktire şayandır. Kahramanmaraş cografyası  geniş ve önemli bir cografyadır özellikle suriye olaylarından  sonra terör örgütlerinin  Hatay  avanoslarda başlayarak Kahramanmaraş sınırları içerisinde geçiş yapmak istemeleri bu güzargahı kullanmak istemeleri ile Kahramanmaraş topraklarımız dahada önem arz etmektedir.
Güvenlik korucularımız kırsalda her yerde jandarmamızın devletimizin gözü kulağıdır terör örgütleride  bunun  farkında olarak Kahramanmaraş kırsalında  faaliyet  yürütemez haldeler  ve  dahada çekiniyorlar açikta gezemiyorlar jandarma timlerimiz ile beraber  korucu timlerimiz her yerde operasyon faliyetindeler dolayısi ile alan hakimiyeti her zaman  bizdendir. Onlara fırsat vermedik ve özellikle  kış yuvalanmaları için olası hazırlıklarına fırsat vermeyeceğiz bunu yine siz değerli korucularımız ile beraber   saglayacağız. Kahramanmaraş'ımızda  terör örgütlerine  yasama ve faliyet  yürütmelerine asla  fırsat vermeyecegimiz gibi onların varlığını  bitirecegiz zaten terör örgütü çökme bitme aşamasına da geldi devletimiz  terör örgütlerini bitirme azmi ve kararlılığındadır. diye konuştu.

Fırtına, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Terörle mücadelede kararlılıkla askerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda bir tane dahi terör mensubu kalmayana denk mücadelemizi askerimizle birlikte sürdüreceğiz." dedi.

Fırtına, konuşmaların ardından ziyaretin anısına Albay Öz'e çiçek takdim etti.

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz