400 yararlı proje, hayatın her alanına dokunuşla, doğumdan ölüme kadar insanların yanında olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un yeni vizyonu ile değerine yeni bir değer katıyor. Geçen yıl Türkiye’nin en fazla asfaltını yapan, yol ağı olarak belediye imkanlarının yanı sıra devlet imkanlarını en işi şekilde kullanan belediye seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi vatandaşa yeni bir hizmetin daha müjdesini veriyor.

AKTARMA İSTASYONU

Dolmuşların otobüse dönmesini sağlayan ve bu alanda en başaralı daire olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Ulaşım Daire Başkanı Yusuf Deliktaş, Arasa Otopark otobüs aktarma istasyonu hakkında şunları dile getirdi: “Görmüş olduğunuz mekan toplu taşıma olarak kullandığımız ve yeni tasarlamış olduğumuz ve aktarma noktası dediğimiz alan. Burayla ilgili işlevsel olarak bahsettiğimizde; buraya gelen araçlar, genel bir kontrolden geçiyor. İç temizlik kontrolü, klimaların çalışıp çalışmadığı, aracın içerisinde herhangi bir eşyanın unutulup unutulmadığı, şoförlerin kılık ve kıyafeti, aracın teknik özellikleri dahil olmak üzere, perona girdiği andan beri denetleme elemanlarımız tarafından kontrolden geçiyor.

DENETİM SÜREKLİ VAR

Şoförlerimiz daha sonra vakitlerini geçirmek üzere tahsis etmiş olduğumuz alanlarda çaylarını içiyorlar, dinleniyorlar. Hareket vakti geldiği zamanda uyarı ile beraber otobüslerinin başına geçiyorlar. Burası bir aktarma istasyonu toplu taşımada sürekli iyileştirme geliştirme yönünde çalışlarımız devam ediyor. Bu vizyon bize Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç tarafından bize yüklediği bir vizyondur. O doğrultu da biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen zamanlarda bu görülen peronlarımızın üstü güneşe karşı kapanacaktır. Yolcularımızın daha iyi hizmet alabilmesi adına burası duraklar ile donatılacak. Burası transfer istasyonu görevini görecek. İnsanlar başka bir otobüse buradan da aktarabilir. Bizim amacımız kent merkezinde bulanan ana durakların yoğunlaşmayı bu istasyonları çekmek. Ona göre biraz daha trafiği rahatlatmak.

ŞOFÖRLER NE DİYOR

Ertuğrul Çifçi: “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederim. Şehrin merkezinde Arasa Otoparkta bize dinlenme istasyonu kurduğu için. En azından oturup doğru düzgün yemeğimizi yiyebiliyoruz. Gerçekten çok iyi oldu. Diğer dinlenme yerlerinin de buna yakın olmasını talep ediyoruz. burası bizim açımızdan çok iyi oldu.

Daha önce dolmuş otobüs sistemindeydik. Hiç güzel anılarımız yok o döneme dair. Şu anda değişim oldu. En azından araçlarımız temiz. Gerçekten çok iyi oldu. Onun içinde ayrı bir şekilde teşekkür ederim.

Hanifi Gülpak: “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederim. Arasa Otoparkı yaptığı için. Eskiden olsa, bir yerde duramıyorduk. Hiçbir yerde dinlenme olanağımız yoktu”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz