AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette, Akpınar ve yönetimini Başkan Debgici karşıladı. MHP teşkilatı ile yakından ilgilenen Debgici, bu nazik ziyaretinden ötürü Akpınar ve yönetimine teşekkür etti. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette Akpınar ve Debgici, AK Parti ile MHP arasındaki ittifakla ilgili karşılıklı fikir alışverişlerinde bulundu. Oldukça samimi görüntülerin olduğu ziyarette milli birlik ve beraberliğin Türkiye için önemli olduğunun altı çizildi.

İTTİFAKIN SÜRMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü Debgici’ye teşekkür etti. Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini vurgulayan Akpınar, “MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak kongresini yeni tamamlayan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatına ziyarette bulunduk. Başkan Ömer Oruç Bilal Debgici Bey’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine bizlere göstermiş olduğu misafirperverlik ve nezaketten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye çok farklı bir döneme girdi. Özellikle Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in, “Önce ülkem ve milletim” söylemi 15 Temmuz’dan sonra hayata geçti ve şu anda Türkiye’de milli ve yerli olan bir ittifak kurulma görüşmeleri devam ediyor. Türkiye şu anda bir sınır ötesi harekât olan Afrin operasyonuna devam ediyor. Genel Başkanımızın dediği gibi, “Ya Afrin yıkılsın ya teröristler yakılsın” biz MHP İlçe Teşkilatı olarak inşallah Kahramanmaraş’ta önümüzde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de genel başkanımızın söylediği gibi Recep Tayyip Erdoğan Bey’i destekleyeceğiz ve bu milli, yerli olan ittifakın sürmesi için de her türlü çabayı göstereceğiz. Ömer Başkanım daha önce ilçe teşkilatıma bir nezaket ziyareti gerçekleştirmişti. Biz hem bu iade-i ziyareti yerine getirmek hem de kendisine ve yönetimine hayırlı olsun da bulunmak için buraya geldik” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE SİYASET FARKLI ŞEKİLDE TELAFFUZ EDİLMEYE BAŞLANDI”
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise Türkiye’de siyasetin artık farklı şekilde teleffuz edilmeye başlandığını belirterek, şöyle konuştu: “Başkanımızın biraz önce bahsettiği üzere sevdası Kahramanmaraş olan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiği siyasi günleri hep beraber yaşıyoruz. Elbette bizler ve siyaset yapan herkes için çok önemli. Tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindeyken Türkiye’deki bir takım odaklar “Türkiye’nin iç meselesi ne olacak?” derken meselesi Türkiye olan sevdası millet olan insanların bir araya gelip, bu ülke de çok şeyler başarabileceğini özellikle 15 Temmuz’u milat alarak görebiliyoruz. Aslında bu çok daha öncesinden başladı. Malumunuz 2015 seçimlerinden sonra terörle birlikte terörle mücadele konusunda Türkiye çok aşamalar kat etti ve terörün kökünü kazımada adeta milletimiz tek yumruk oldu. Fırat Kalkanı ve Suriye’de meydana gelen bir takım hadiselerden sonra birkaç gün önce Afrin’de terörün kökünü kazımak ve kurutmak için yapılan Zeytin Dalı operasyonu şu ana kadar başarı ile yürütülüyor ve devam edecek. Temennimiz kayıpsız hiçbir ocağımıza ateş düşmeden bu operasyonun bir an evvel tamamlanması ve amacı Suriye’nin toprak bütünlüğüne müdahale etmeden kendi ülkemizin sınır güvenliğini sağlayacak bir barış ortamını orada tesis etmektir. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun neticesini hep beraber alacağız. Tabii 2019 seçimlerine giderken Türkiye’de siyaset farklı şekilde telaffuz edilmeye başlandı. Bundan 45-50 yıl öncesinin siyasi hareketliliği ile bugünkü durum artık farklı. İnsanlar kol kola beraberce ülkesi için memleketi için birlikte siyaset yapmanın siyasetin etik kuralları içerisinde ahlaklı bir siyaset yapmanın anlayışı içerisindeyiz. İnşallah bundan sonraki süreç başta Dulkadiroğlu ilçemiz adına önemli neticeleri de beraberinde getirecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz